pinik 13.08.14, 00:08 Szukam, szukam i znalezc nie moge... W ktoryms watku o Bobie byly pokazane chyba dwie wkladki z nacieciami takimi, ze weszly by do Boba. Moze wiecie, ktore wkladki maja te naciecia? Przez wyszukiwarke tez nie znajduje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flower_v Re: Wkladka do Boba 13.08.14, 00:18 chodzi Ci pinik o te: mylittleboyblue.com/wp-content/uploads/2013/04/image2.jpg www.ebay.pl/itm/Outlook-Universal-Pram-Pushchair-Liner-Black-and-White-Stripe-Design-Extra-Long-/141221685657?pt=UK_Baby_Pushchair_Accessories_parts_ET&hash=item20e177e999 w watku Magdy o Bobie i plażowaniu była o nich mowa. Odpowiedz Link
emakowka Re: Wkladka do Boba 15.08.14, 07:18 Z nacięciami są jeszcze wkładki Jane i Concord. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Wkladka do Boba 15.08.14, 22:06 Emakowka, a wiesz może, ile cm maja te wkladki do Concorda? Bo nigdzie nie mogę znaleźć Odpowiedz Link
emakowka Re: Wkladka do Boba 16.08.14, 09:51 kar-ula napisała: > Emakowka, a wiesz może, ile cm maja te wkladki do Concorda? Bo nigdzie nie mogę > znaleźć Niestety nie znam wymiarów wkładki Concord planowałam ją kupić,ale jednak ostatecznie do Fusiona zamówiłam wkładkę od p.Helenki. Natomiast miałam wkładkę Jane (wymiar zbliżone do wkładek Maclarena) i na zdjęciach wygląda praktycznie identycznie jak Concord,to może i wymiary podobne? Tak wyglądała moja Jane Odpowiedz Link
pinik Sposob na pasy i wkladke w BOBie 15.08.14, 22:25 Nurtowal mnie bardzo temat wkladki do Boba, bo raz, ze nie lubie wozkow bez wkladki uzywac, dwa: Bob jest jakis taki meski, ze brakowalo mi absolutnie rozowego elementu w nim. No i poogladalam te pasy i wymyslilam! Pasy biodrowe sa pod siedzonkiem przykrecone kazdy jedna srubka do stelaza. Super latwo mozna ta srubke wykrecic i pozniej znow wkrecic. Juz bylam pelna euforii, ze problem rozwiazalam i kazda wkladke/spiwor wsadze, a tu ...... Zonk! Nie dalo sie w pewnym momencie przewlec tego pasa przez jakas dziurke, poniewaz (nie bardzo wiem po co) w pas wszyty jest taki plastikowy element o ksztalcie cyfrowego zera. Wkurzylam sie! Ale po dokladniejszym obejrzeniu zauwazylam, ze bardzo prosto jest rozpruc jeden malutki szew, ktorym to koleczko jest przymocowane w pasie, nie psujac pasa przy tym! No i wyjelam po obu stronach te kolka i mam teraz rozowa (moja ulubiona!) wkladke (cos jak te Jette, ale tansze znacznie). No i teraz wozek znacznie bardziej mi sie podoba (choc ja go, przynajmniej narazie, do pieknych nie zaliczam). Odpowiedz Link
kar-ula Re: Sposob na pasy i wkladke w BOBie 15.08.14, 22:36 Ja mam nałożoną wkladkę od Phil&Teds (taką długą, kwadratowo zakończoną) i jest w sumie super, bo wkładka jest gruba i pasy naramienne nie są pod nią wyczuwalne, a biodrowe przechodzą swobodnie, bo wkładka się zwęża w tym miejscu. No i jest czerwona i pasuje super do mojego Boba. Odpowiedz Link
pinik Re: Sposob na pasy i wkladke w BOBie 15.08.14, 22:51 No ale to bez pasow naramiennych. Ja zawsze dziecku zapinam pasy naramienne (tak jest nauczona i nie ma dyskusji), bo uwazam, ze to dziecko jednak chroni, jak wsiadamy do autobusu, czy jedziemy ruchomymi schodami (wiem, ze niby nie powinno sie). Moja wkladka tez jest gruba i pewnie pasow by sie przez nia nie czulo, ale ja wole wiedziec, ze mi dziecko z wozka nie wyleci (pasy biodrowe same tego nijak nie zapewniaja). Odpowiedz Link
kar-ula Re: Sposob na pasy i wkladke w BOBie 15.08.14, 23:04 No niestety moje dziecko potrafi zdjąć każde pasy z ramion. W foteliku samochodowym musi być niemal zmiażdżona, bo potrafi się nawet z tych uwolnić. Dla mnie to dziecko jest przedziwne, jeśli chodzi o siłę, i weryfikuje wiele moich poglądów i przekonań Odpowiedz Link
pinik Re: Sposob na pasy i wkladke w BOBie 15.08.14, 23:40 Do fotelikow samochodowych (nie wiem, czy to do wszystkich dziala, czy tyko do Maxi Cosi) sa takie specjalne czesci, ktore stwarzaja, ze dziecko w aucie nie jest w stanie wyplatac sie z naramiennych pasow. Widzialam to w Pradze. Nie pamietam niestety nazwy. Wydaje mi sie, ze to wyrob Maxi Cosi byl. Odpowiedz Link
monika_kas Re: Sposob na pasy i wkladke w BOBie 16.08.14, 08:08 Ja mam taki klips do fotelika besafe, chociaż akurat z niego to raczej nie ma możliwości się wyplątać... Odpowiedz Link
kar-ula Re: Wkladka do Boba 16.08.14, 22:34 Pinik, dzięki za porady w sprawie demontażu pasów. Wprawdzie znalezienie ""cyfrowego zera" zajęło mi prawie pół nocy, ale w końcu zrobiłam wszystko tak, jak opisałaś i zamontowałam pasy naramienne. Moja mała oczywiscie spod nich wypełza, ale i tak bardziej jest trzymana niz tylko biodrowymi, dzieki czemu siedzi jakoś spokojniej, opiera się nawet i nie wychyla z wózka tak, żeby zobaczyć, co jest za nim. trochę kłopotliwe będzie zmienianie śpiworków i wkładek. teraz jedziemy nad morze, ma być chłodno więc Buggysnuggle będzie pewnie w użyciu. Zabieram ze soba srubokręt i będę działać Odpowiedz Link
pinik Re: Wkladka do Boba 16.08.14, 22:54 No to super Karula, ze ci sie rada przydala. Nie wiedzialam, jak inaczej opusac to cyfrowe zero Ale w trakcie roboty raczej nie sposob sie nie skapnac, o ktora czesc chodzi, bo przez nia sie pasow wyjac nie da Odpowiedz Link
kar-ula Re: Wkladka do Boba 16.08.14, 22:59 Swoją drogą to ciekawam, co to faktycznie jest to"cyfrowe zero"? Czy to jakieś informatyczno - matematyczne pojęcie, czy tak tylko określiłaś kształt? Przepraszam za ignorancje, ale ja humanistka jestem ... Odpowiedz Link
koala0405 Re: Wkladka do Boba 16.08.14, 23:09 ja dzisiaj nad morzem założyłam buggy snuggle na BOB-ie Mam śpiworek z tylną klapką więc przewlekania pasów nie było. Ale cieplutko bardzo. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Wkladka do Boba 16.08.14, 23:14 No tak, ale jak wtedy zapięlaś małego? Wcale? Odpowiedz Link
koala0405 Re: Wkladka do Boba 16.08.14, 23:19 te nowe buggy snuggle nie mają dziurek na pasy tylko taką tylnią część ruchomą na rzep. Odchylasz tą klapkę , wyciągasz pasy na wierzch i zapinasz rzepy. Mój młody miał wszystkie pasy zapiętę i naramienne i biodrowe. Odpowiedz Link
kar-ula Re: Wkladka do Boba 16.08.14, 23:23 Aaaa, trochę sobie tego nie wyobrażam. kiedyś widziałam to na jakimś schemacie, ale wyobraźnia wzrokowo - przestrzenna u mnie lezy i kwiczy E tam, najwyżej, będę działać na plaży ze śrubokrętem. Koala, a gdzie jesteś? Zimno bardzo? Odpowiedz Link
koala0405 Re: Wkladka do Boba 16.08.14, 23:25 Jestem w Ustroniu Morskim. Zimno nie jest ale wietrznie i przelotnie pada. Odpowiedz Link