matyldamoja 29.08.14, 11:27 robił ktoś, na allegro tyle oszustw a tam - sama nie wiem, chciałam kupić wózek - nie ma opcji obejrzenia na żywo - za daleko, kupować? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dominiczka87w Re: zakupy na olx 29.08.14, 11:35 O ile wiem to na allegro jest o wiele mniej oszustów niż na olx. Poza tym kupując na allegro i placac przez Pati w razie co dostaniesz zwrot kasy a na olx jedna wielka d... chyba że przesyłka za pobraniem aczkolwiek też możesz dostać karton kamieni a nie Wozek Odpowiedz Link
hanna79 Re: zakupy na olx 29.08.14, 11:39 Jeśli decyduję się na jakąś ofertę z olx, to i tak proszę o finalizację transakcji przez allegro (nawet jeśli miałabym pokryć koszty wystawienia i prowizji) Odpowiedz Link
matyldamoja Re: zakupy na olx 29.08.14, 11:54 kurcze no właśnie, wózek może przyjść nawet nie kompletny za pobraniem, i co kurier będzie stał i czekał jak go przetestuje czy dział bez zarzutu hmmmm - Odpowiedz Link
izi-76 Re: zakupy na olx 29.08.14, 11:59 Ja często kupuje na olx ,zawsze prosze o wysyłke za pobraniem lub wystawienie aukcji na allegro gdy coś droższego , jak do tej pory szystko ok Odpowiedz Link
norah Re: zakupy na olx 29.08.14, 14:03 ja wlasnie dzis dostalam wozek kupiony przez olx. wszystko ok. ja zazwyczaj dzwonię i staram sie wyczuc sprzedawce przez telefon. i zawsze prosze o wysylke za pobraniem - kupilam tak trzy wozki i sie poki co nie nadzialam. ale przyznaje - ryzyko wieksze niz na allegro Odpowiedz Link
polinqa Re: zakupy na olx 29.08.14, 17:20 Ja proszę o wystawienie na allegro a ciut tańsze ryzykuje, ale sama zamawiam kuriera. Najpierw dzwonię i wyczuwam na ile się da, proszę o spakowanie, zdjęcie paczki i wymiary i dopiero płacę i zamawiam kuriera. Jak ktoś zaczyna motać to odpuszczam jak dostaje foto itd to biorę Kupiłam kilka Odpowiedz Link
betty1234 Re: zakupy na olx 29.08.14, 17:20 Kilkakrotnie robiłam zakupy na oxl i jak do tej pory tylko raz się nacięłam. Na szczęście była to niewielka kwota na koszty wysyłki pobraniowej ale zawsze "ból" po starcie jest. Zazwyczaj zawsze patrzę od kiedy ktoś ma wystawione konto (choć akurat ta pobraniówka niby marzec 2013 ) i proszę o podanie bezpośredniego maile, nr telefonu no i ewentualnie wystawienie na allegro jak jest taka opcja. Odpowiedz Link
magnolia.83 Re: zakupy na olx 29.08.14, 17:25 Wiesz, jeśli odbiór byłby niedaleko mojego miejsca zamieszkania z opcją odbioru osobistego to bym kupiła. Zauważyłam, że praktycznie każdy wózek który jest na olx, jest również wystawiony na allegro. Ogłoszenia dubluja się. Odpowiedz Link
thea19 Re: zakupy na olx 29.08.14, 22:06 Sprzedalam 5wozkow na olx i trochę dodatków do nich. Nikt nigdy nie zgłaszał reklamacji. Dwa były odbierane osobiście. Sama nic nie kupowalam. Nie wszyscy to oszuści Odpowiedz Link
afroddytta Re: zakupy na olx 29.08.14, 23:29 Ja tez sprzedawałam kilka wózków i sama proponuje pobranie aby ludzi nie stresowac. Jak bym kupowała to tez bym próbowała sie najpierw umówić ze podjade czy ktoś odbierze itp i potem ewentualnie pobranie czy Allegro, na pewno bym nie przelała w ciemno więcej niż 150 zł. Odpowiedz Link
thea19 Re: zakupy na olx 30.08.14, 11:09 ja zawsze pisze w ogloszeniach, ze mile widziany jest odbior osobisty. szczerze mowiac jest to dla mnie o niebo wygodniejsze niz wysylka. nie musze nic pakowac, zamawiac kuriera i czekac na niego. kupujacy umawia sie, przyjezdza, oglada i bierze. raz nawet kupujaca nie wyjela wozka z kartonu, tylko od razu do bagaznika Odpowiedz Link