Dodaj do ulubionych

Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł

09.09.14, 18:48
Wybrany przeze mnie wstępnie Camerlo zebrał cięgi, dlatego pytam co w takim razie smile
Napiszę poniżej podstawowe wymagania, na tą chwile nie mam ich zbyt wiele:

Koszt do 2 tys. zł za 2w1 lub 3w1 w przypadku dobrego fotelika.
- wózek na 4 kołach; nie retro;
- amortyzacja;
- stelaż aluminiowy umożliwiający wpięcie fotelika;
- gondola z regulowanym "leżakiem";
- duża torba pod wózkiem i ta na rączkę;
- rączka niedzielona;
- wygodna spacerówka smile z możliwością rozłożenia oparcia do pozycji leżącej;
- budka wózka z siateczką;
- duża budka z daszkiem
- możliwość ustawienia spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy
- łatwe składanie
- lekki
- miejski, ale malutkie kółeczka odpadają

Na tą chwilę nie wiem na co jeszcze powinnam zwrócić uwagę przy zakupie wózka, dlatego liczę na Waszą pomoc i wskazanie modeli wózków na które warto zwrócić uwagę. Zależy mi na wózku nowym, ale nie z górnej półki. Tak jak napisałam wyżej max 2 tys. ale bardziej skłaniam się na ograniczeniu do 1500 zł.
Pomożecie?
Obserwuj wątek
    • chiyo28 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 09.09.14, 20:02
      jesl ma byc nowy, to moze byc ciezko spełnic wszystkie wymagania w tej cenie.
      Zobacz może tego Britaxa:
      www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=469&%3CosCsid%3E
      • gochalodz Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 10.09.14, 00:02
        Britax B-Smart 4 - Głęboko-spacerowy
        www.sklep-tosia.pl/britax-b-smart-4_p2106
        Britax B Motion z gondolką
        www.sklep-tosia.pl/britax-b-motion-4_p2392
        dino.sklep.pl/nowy/gondola-do-wozkow-britax-bsmart-bdual-bmobile-bagile-2012-p-13430.html
        i fotelik Britax do kompletu
    • thea19 nie ma takiego 09.09.14, 21:10
      ps co to jest duza budka z daszkiem i niedzielona raczka?
      jakbys byla elastyczniejsza, to quinny speedi bylby ok
      • gochalodz Re: nie ma takiego 09.09.14, 23:47
        Speedi ma maleńką gondolę.

Duża gondole ma TFK
        Wiem,że nie 4 koła,ale zobacz ten wózek tutaj w super cenie
        www.marko-baby.pl/wozek-tfk-x3-grafit,10121,p.htmlgondola
        www.marko-baby.pl/gondola-tfk-quick-fix-morski,10111,p.html
        i można zamontować porządny fotelik.
        • thea19 Re: nie ma takiego 10.09.14, 11:40
          nie malenka a przecietna, ma to glupie przewezenie ale jest nowa wersja gondoli. po za tym dziecko gondolowanie ma zaczac dopiero za jakis czas wiec zakonczy latem a wtedy nie jest potrzebna duza gondola
    • 18lipcowa3 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 09.09.14, 21:28
      Moja kumpela dała 1000 za Bugaboo Cameleona, odkupiła uzywany super stan
    • dominiczka87w Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 09.09.14, 21:34
      A dlaczego się upierasz przy nowym ze średniej półki jak możesz w tych pieniazkach mieć używany w b.dobrym stanie z wyższej półki...
      • pieli7781 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 10.09.14, 19:48
        Używany mogę kupić od kogoś znajomego mając pewność że o wózek dbał. Niestety moi znajomi mają już duże dzieci. Kupując wózek używany od osoby obcej, to jak kupić samochód w komisie. Można zaoszczędzić w dniu kupna, ale potem trzeba włożyć drugie tyle w naprawy tzw. wad ukrytych.
    • silke85 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 09.09.14, 21:48
      wcale nie takie małe te wymagania big_grin nie wiem czy nawet do 4000zł znalazłaby się wózek który spełniałby wszystkie te kryteria tongue_out
      powtórzę wypowiedź forumki powyżej, że niepotrzebnie upierasz się przy nowym, kup jakąś używaną gondolkę a potem jakąś fajną nową spacerówkę
    • kina82 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 09.09.14, 22:56
      Jedo fyn będzie pasował jeśli odpuscisz 'lekki'. To porządny wózek,nie z górnej polki ale godny polecenia właśnie z tych średnich bo jakością i wygodą dorównuje tym zagranicznym. Gondola świetna, spacerowka może mniej udana ale leprza niz jakieś camarelony czy inne wydziwagi.
      • pieli7781 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 10.09.14, 19:50
        Sory, ale mieszkam w bloku bez windy, a taszczenie wózka po schodach nie należy do przyjemnej czynności, zwłaszcza że między innymi wnosić i znosić będzie moja mama, a ja nie chcę jej narażać na taki ciężar.
    • gochalodz Roan Teo 10.09.14, 00:40
      Przyzwoita waga 12kg
      www.sklep-tosia.pl/roan-teo_p2452#
      www.youtube.com/watch?v=l4O6aFak8Qo
      Nie znam tego modelu,ale Roan ma dobre jakościowo wózki (klasyczna Marita). Wart obejrzenia moim zdaniem.
      • basia752 Marita i Britax Go 10.09.14, 09:10
        A może kup używaną Maritę - ma regulowane oparcie w gondolce, gondola jest naprawdę duża lub Jedo Fyn, oba mają fajną amortyzację, bardzo ważną dla maluszka, po gondolowaniu możesz sprzedać z małą stratą, bo ich spacerówki są gorsze i kupić np. nową spacerówkę Britax Go (dawniej Brio Go) www.sklep-tosia.pl/britax-go_p2658, ma bardzo fajne opinie, sama bym go wypróbowała, gdybym nie miała BI

Basia
        najmłodsza L 31.10.2012, średnia Z 05.05.2006 najstarsza Z 26.11.2003
    • atwar1 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 10.09.14, 16:11
      Zobacz w bobowózkach jest promocja jane muum:
      JAne muum 2w1

Nawet z fotelikiem zmieścisz się poniżej 2 tys:
      Jane muum 3w1

Nie jest to wozek idealny ale przynajmniej dobrej firmy- dużo lepszy niż ten jakiś camarello
      • pieli7781 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 10.09.14, 19:52
        Dzięki za wskazówki. Tak jak pisałam wyżej wózek używany nie wchodzi w grę.

Zastanawiam się jeszcze nad kupieniem samej gondoli a potem spacerówki. Nie ukrywam że chodzi mi to po głowie. Tak czy inaczej w obu przypadkach nie chciałabym przepłacić.
        • ela.dzi Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 10.09.14, 20:58
          Polecam Jedo Fyn.

Ale to nie jest dobry wybór w bloku bez windy, jeśli chcesz go znosić. W ogóle KAŻDY wózek będzie ciężki z dzieckiem i zakupami. Rozważ opcję wnoszenia tylko gondoli. Ale to ryzyko, że Ci stelaż ukradną. Na Twoim miejscu kupiłabym jakiś bardzo tani lub używany wózek z gondolą i zostawiałabym na dole. Nie byłoby aż tak szkoda jakby zakosili. Serio. Mam windę, ale też parę schodków na dole i nawet teraz lekka spacerówka z dzieckiem i pełnym koszem jest dla mnie bardzo ciężka.
          • pieli7781 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 10.09.14, 21:21
            Nie mam zamiaru nosić wózka z dzieckiem w środku. Choćby mi mieli ukraść wózek wolę go zostawić na dole, a nie ryzykować, że wózek mi się omsknie...
          • kina82 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 10.09.14, 21:26
            Nigdy przenigdy nie wnioslam nigdzie żadnego z moich wózków, a poruszam się wszędzie i schody mi nie straszne, jak syn był wozkowy to wlazlam na II Pietro kamienicy z mutsy urban rider bo był to akurat wydział paszportowe i nie miałam wyjścia, teraz z córka chodze ze starszakiem na zajecia do domu kultury i tez wlazimy na Pietro, stare budownictwo teatralne wiec to jedno Pietro to jak normalne trzy. Mój sekret - wciagam wózek a potem zjezdzam. Acha, nie wyobrazam sobie wnosić jakikolwiek wózek tyupu 2 w 1 i nie widziałam nikogo, kto by tak robił.
            Także proponuje albo cos z miękka gondolą i wózek zostaje na dole a gondola w łapę i do gory, albo cos na mocnym stelarzu i pomalowanych kołach żeby moc wciągać i zjeżdżać.
            • kar-ula Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 10.09.14, 21:32
              A ja moją Emmę Nitro dość często wnosiłam po 9 schodach (z gondolką było naprawdę wygodnie i poręcznie, ze spacerówką trochę ciężej). Nie chciało mi sie ciagle rozkładać podestu dla wózków, a wciąganie po schodach noworodka czy małego niemowlaka dla mnie nie wchodzi w grę ze względu na wstrząsy.
              • kina82 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 10.09.14, 21:43
                Robilam tak żeby nie trzeslo, zajmowało to więcej czasu ale było dla mnie wygodniejsze niż targanie wózka i upocenie się przy tym przeokrutnie - moje dzieci zimowe są.
                • basia752 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 11.09.14, 08:28
                  Dopóki dziecko malutkie, to można wypinać gondolę i osobno wnosić stelaż osobno gondolkę, ewentualnie widziałam patent zostawiania stelaża bez 2 kół tongue_out, pewnie pierwszego lepszego złodzieja to zniechęci. A jak myślisz o Britaxie Go, to na stronie czeskiego sklepu jest wyprzedaż, teraz tylko pytanie, czy będzie pasowała, bo to ze starszego modelu Brio Go www.malvik.cz/Kocarky/korbicky/Brio-Go-hluboky-dil-2013
                  Na tej stronie masz też możliwość kupienia samego stelaża, dokupić używaną gondolkę, bo one są zazwyczaj jak nówki www.malvik.cz/Kocarky/podvozky/
    • niki2013 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 11.09.14, 11:09
      Dobrym wózkiem za ok. 1500 zł jest wózek S-LINE (firmyAdbor), na aluminiowym stelażu, z możliwoscią wpięcia gondoli i spacerówki przodem i tyłem do kierunku jazdy. Budka i w gondolce i w spacerówke jest z siateczką, a daszek jest dodatkowo wysuwany. Gondola jest z regulowanym oparciem i ma dodatkową funkcję,że składa sie na płask. Wózek ma zamykany kosz i dopinana,obszerną torbę. Według mnie dobry wózek w dobrej cenie.
      • thea19 ales pojechala tym dobrym wozkiem 11.09.14, 11:11
        ech... nie to forum moja droga
      • atwar1 Re: Wózek 2w1 za mniej niż 2 tys. zł 11.09.14, 12:35
        A wedlug mnie adbor to kiepski wózek za wygórowaną cenę smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka