Dodaj do ulubionych

Nipperka- pytanie praktyczne

02.10.14, 12:39
Dziewczyny możecie mi powiedzieć czy oryginalna wkładka to sie czymś charakteryzuje czy można ja wymienić, uszyć cos na jej wzór? Czy to raczej nie bardzo? Rozumiem ze bez niej sie nie da, ale można włożyć cos innego zamiast niej?
Poza tym czymś znaczącym różni sie stary model od nowego w sensie prowadzenia itp oprócz łamanej rączki?
Obserwuj wątek
    • aszyk71 Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 13:09
      Ja w ogóle nie używam oryginalnej wkładki. Dla mnie ona taka sztuczna jest. Mam wkładkę szytą przez p. Helenkę. Jeśli chodzi o starszy model to wiem tylko, że ma inne koła. Stary ma srebrne szprychy.
    • jprzeczek Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 14:24
      W V3 nie ma już tej "igły" blokującej stelaż. Na budzie w V3 są kieszenie materiałowe, a w V2 siateczkowe. A koła to chyba się nie różnią niczym, szprychowe, to chyba były w V1, choć mogę się mylić. Podobnie z rączką, V2 i V3 mają już regulowaną, a V1 nie.
      • aszyk71 Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 14:32
        Myślałam właśnie o V1 pisząc o szprychach bo tylko on nie ma łamanej rączki.
        • jelsaa Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 16:20
          dokładnie jest tak jak dziewczyny napisały, Ja mialam v2 a i tak nie zapinalam tego bolca, wózek nigdy mi sie nie złozyl, bo ma tez inne zabezpieczenia. Oryginalna wkładka jest na rzepy, ale jest sztuczna, można w jej miejsce uszyć taką samą bawełnianą. Ja wolalam na tą oryginalną założyć zwyklą dlugą, bo wtedy latem nóżki leżaly na bawelnie, a nie na tym sztucznym smile
    • polinqa Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 18:18
      To jeszcze dodam, że v3 chyba jest ta osłonka z tyłu mam rację?
      A co to z olx Cie kusi?
      • jelsaa Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 20:14
        Tak, zapomnialam o tym smile w V2 jest niczym nie zabezpieczona siateczka z tyłu za oparciem, przez którą może wpadać słońce latem i hulać wiatr zimą, w V3 dodano juz praktyczną osłonkę smile
      • afroddytta Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 21:20
        Dzieki, no tak sie zastanawiam... Spróbuje, lekko stuninguje i potem puszczę dalej lub uszczęśliwie jakaś znajoma- tylko pytanie czy faktycznie kogoś tym uszczęśliwie czy to tylko złomem bedzie? Co myślicie?
        • gleana Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 21:40
          No właśnie jak zobaczyłam tą ofertę to też się zaczęłam zastanawiać czy to nie złomek. Koła są ze szprychami więc mogą być zardzewiałe...
        • kar-ula Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 21:44
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/za/tf9r/6NbL0ES68IhQBNaaIB.jpg
          • gleana Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 21:51
            O jak ładnie się prezentuje.
          • katpas Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 21:52
            właśnie takie truskaweczki zamówiłam do naszego BIsmile
    • gabilu Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 22:51
      Wszystko zostało już napisane, a nawet pokazane, więc nic nowego nie wniosę do dyskusji.
      Intryguje mnie jednak tytuł wątku. Dla czego Nipperka? Przecież to pan Nippersmile
      • afroddytta Re: Nipperka- pytanie praktyczne 03.10.14, 14:52
        Bo komórka mi zmieniła a ja nie zauważyłam smile
    • rzodkiewka7 Re: Nipperka- pytanie praktyczne 02.10.14, 23:02
      to jest v1 nie ma łamanej rączki, ma inne koła niż późniejsze modele i ta siateczka z tyłu jest większa niż w V2, dodatkowo chyba ma też inny ten duży kosz i chyba nie ma do niego pałąka, natomiast co do wkładki w moim (v3) używam od zawsze wkładki od Pani Helenki, plecki są usztywnione taką hmm deseczką wszytą w tapicerkę, myślałam że tam nie ma usztywnienia, ale kiedyś kupiłam złomek dla kół pompowanych za grosze i rozebrałam go na części big_grin
      • gleana Re: Nipperka- pytanie praktyczne 03.10.14, 10:17
        A jaka jest wysokość rączki w v1?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka