Dodaj do ulubionych

Grrr,naszło mnie:-/

07.11.14, 21:53
No juz juz myslalam,ze sie skutecznie wyleczylam!A tu wzielo mnie i naszlo.Moze zaczne od mojej floty,z ktorej jeden pojazd musi "wyjechać" i zrobic miejsce drugiemu.Od narodzin córki jest z nami bboo cam 3 i pozostanie,bo zaczeka na nasze kolejne dziecko,poza tym uzytkuje u rodzicow.Numer dwa to micralite,tez bym zostawila,bo super na wyjazdy.No i trzeci to bee.Szczerze mówiąc przestał mnie zachwycaćsad Wkurza mnie podbijanie ii te małe kółka,które stają dęba na najmniejszej przeszkodzie.Słaby teraz sezon na sprzedaz takiego wozka,ale moze sąsiadka się skusi z myślą o wiośnie.
No i teraz czego mi trza...młoda ma 2 lata,mysle,ze góra pół roku jeszcze pojezdzi,bo woli na nogach (w przeciwienstwie do brata,prawie 7 latka,ktory z checia by zadek przewiózł).Przed nami zima,wiec 4 koła i dobra buda.Rozmyslam na bj versa gt.Obecnie na tydzien mam zwyklego gt,ale 3 kola nigdy mnie nie zachwycaly i zachwycac nie beda
choc o wiele łatwiej sie takim wozkiem manewruje.
Nadmienie moze jeszcze,ze przez pol roku mialam mb swifta i ten mnie kompletnie rozczarował.
Helpunku mi trzeba,bede zadowolona z tej versy?Córka raczej z tych srednich,wazy teraz ok.12kg.
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Grrr,naszło mnie:-/ 07.11.14, 21:57
      Nie miałam versy, ale z wpisów na forum kojarzy mi się, ze raczej kiepsko się podbija, wiec jeśli podbijanie bee cię wkurza to nie wiem czy tu tez nie będzie.
      A zestaw masz świetny. big_grin Aż zazdroszczę. smile
      • grudniowa.mama Re: Grrr,naszło mnie:-/ 08.11.14, 08:18
        Bylam swego czasu bardzo napalona na verse ale jak juz dorwalam ten wozek i go obejrzalam to odpuscilam i nie kupilam. On jest dosyc ciezki no i podbija sie srednio.
    • dominiczka87w Re: Grrr,naszło mnie:-/ 08.11.14, 09:16
      A może Ew. Qtro?
      • car.in Re: Grrr,naszło mnie:-/ 08.11.14, 23:19
        Też planuję Versę- ale jako galeriowy dla noworodka. A nie masz możliwości przymierzenia z dzieckiem?
        Mnie ten wózek ze zdjęć się bardzo podoba. Nie wiem jak podbijanie z 2 latkiem.
        • lamciad Re: Grrr,naszło mnie:-/ 09.11.14, 17:29
          Przymierze córkę na pewno tylko sklep to zadna jazda,a mnie te wlasciwosci najbardziej interesują.W bee pół biedy,ze ciezko sie podbija,mnie chyba bardziej denerwuje ta "rachitycznosc" wynikajaca z wezszego rozstawu kolek z tylu.Mam wrazenie,ze jak go podbijam to mi sie kiedys rozleci.
          Obecnie powożę mini gt i jezeli verse prowadzi sie tak samo to super.Daleko im bedzie do prowadzenia bee czy micralite,no ale zimą to lepiej postawic na dobre osłonięcie dziecka i większe kółka.
          To teraz pytanie-czy versa bedzie taka jak gt w prowadzeniu?
    • martuska1982 podepnę się... 15.11.14, 10:05
      ... pod ten wątek by nie tworzyc nowego. Mnie też naszło. Na.... xlandera xa. o.O
      Oj walą mi hormony w dekiel, ale mam taka nieprzepartą ochotę na xlandera xa, tego starszego na szprychowych kołach.
      One sa takie tanie, a nadal tak mi się podobają. Mam na myśli te wersje kolorystyczne od 2007 do 2009 (pierwsza przedłuzana budka), bo te nowsze mają taki kształt spacerówki i tyle materiału za budką, że nie wiem czy to jeszcze wózek czy już bardziej ponton.
      Odwiedźcie mnie od tego pomysłu, co?
      • lamciad Re: podepnę się... 15.11.14, 21:59
        Martuska,ja się odwiodłam od versy to moze ty od xlandera wkrótcewink
        Poszłam pomacać do sklepu i się załamałam.Podbijanie tragedia,a po złożeniu cięzki okrutnie.Odechciało mo się od razu.Za to rozkochajam się w BJ elite,ale to przez kolor...charcoal denim...marzenie!Ale chyba jednak najlepszym wyjsciem dla nas będzie gt,bo lzejszy i poręczniejszy,a juz w górach wypróbowaliśmy,że jedzie to po wszystkim.Szkoda tylko,ze gt nie mają tych materiałów,co elitesad
        Ale póki co muszę sprzrdać bee,bo inaczej nici z joggera.
        • martuska1982 Re: podepnę się... 15.11.14, 22:07
          lamciad napisała:

> Martuska,ja się odwiodłam od versy to moze ty od xlandera wkrótcewink
          > Poszłam pomacać do sklepu i się załamałam
          .Podbijanie tragedia,a po złożeniu cię
          > zki okrutnie.Odechciało mo się od razu.Za to rozkochajam się w BJ elite,ale to
          > przez kolor...charcoal denim...marzenie!Ale chyba jednak najlepszym wyjsciem dl
          > a nas będzie gt,bo lzejszy i poręczniejszy,a juz w górach wypróbowaliśmy,że jed
          > zie to po wszystkim.Szkoda tylko,ze gt nie mają tych materiałów,co elitesad
          > Ale póki co muszę sprzrdać bee,bo inaczej nici z joggera.

Sęk w tym, ze xlandera xa miałam kilka razy, uzywałam go i z gondolą i ze spacerówką i mi pasował. Podbijał i prowadził mi się bajecznie, regulacja paskowa oparcia mi nie przeszkadzała, mała gondola też nie, nawet jego sztywnośc aż tak mnie nie drażniła. No i wizualnie nadal mi się podoba, zwłaszcza na kołach ze szprychami. Ehh....
          • karioka1985 Re: podepnę się... 15.11.14, 23:27
            Marta, no ja Cie nie będę odwodzić od tego pomysłu bo tez uwazam x-landery (te starsze) za fajne wózki. Miałam co prawda wózek juz na tych srebrnych "felgach", model z 2010 roku,kolor desert i w dodatku nie zbierający na forum pochlebnych opinii XT. To był naprawdę fajny wózek, to nic ze ciężka krowa i z szerokim rozstawem kół, dla mnie był świetny. A ze x-landery można kupić za naprawdę nieduże pieniądze, to Twój pomysł mi się podoba. Poza tym wiesz, czego się spodziewać, miałaś juz ten wózek.
            • car.in Re: podepnę się... 15.11.14, 23:34
              Lamciad- jak to , Versa ciężka po złożeniu? I podbijanie okropne? A ja się tak nastawiłam. Miał być na galerię i od urodzenia oraz na pierwsze wakacje. Buuu, to już nie wiem...
            • martuska1982 Re: podepnę się... 15.11.14, 23:55
              xlandery na kołach szprychowych są z tyłu węższe. Miałam tez dwa xa na kołach ze srebrną felgą i sprawdzałam to. Łącznie w sumie cała oś na szprychach jest jakieś 3 czy 4 cm węższa.
              I przekonałam się też, że przy cieższym dziecku xa jednak ma amortyzację. big_grin
              • lamciad Re: podepnę się... 16.11.14, 11:32
                Car.in - wierz mi,że ciężar mnie powalił i ogólnie wózek bardzo rozczarował.Moim zdaniem daleko mu do jego rodzeństwa z tej samej stajni,czyli elite i gt.
                Martuska-ja o versie,nie o xlanderzewink Jestem zdania,ze jak ci sie podoba i mialas juz z nim do czynienia to znaczy,że mus nabyćsmile
                • car.in Re: podepnę się... 16.11.14, 12:35
                  To pewnie dlatego jest tak mało popularny na forum. Mam Elita i jestem zachwycona. Myślałam,że Versa bedzie idealna od narodzin. Kurcze, to chyba skończy się na GT. Nie wiem co jeszcze może być lekkiego na pompowanych kołach?
                  A Ty co ostatecznie wybrałaś zamiast Versy?
                  • lamciad Re: podepnę się... 16.11.14, 13:12
                    A dlaczego nie dokupisz gondoli do elite?
                    Ja ostatecznie zdecydowalam sie na gt,zwlaszcza,ze mialam okazje ostatnio testowac w trudnym terenie.I jeszcze upchęłam w nim na ścieżkach górskich mojego prawie 7 latka i 2 latkę,czyli wóz do wszystkiegowink
                    • car.in Re: podepnę się... 16.11.14, 13:23
                      Bo kupiłam gondole do Hartana Vipa smile jest bardziej miękki. Ten na mniejszych kołach miał być do bagażnika i na wakacje.
                      To ja na początek chyba Bookleta jako stelaż pod fotelik i może Maclarena XT ( mam sentyment)

A Gt jak dziecko będzie większe.
                • martuska1982 Re: podepnę się... 16.11.14, 14:39
                  lamciad napisała:

> Car.in - wierz mi,że ciężar mnie powalił i ogólnie wózek bardzo rozczarował.Moi
                  > m zdaniem daleko mu do jego rodzeństwa z tej samej stajni,czyli elite i gt.
                  > Martuska-ja o versie,nie o xlanderzewink Jestem zdania,ze jak ci sie podoba i mi
                  > alas juz z nim do czynienia to znaczy,że mus nabyćsmile

Wiem, ale napisałaś, że odwiodłaś się od versy po obejrzeniu jej w sklepie, to może i ja odwiodę się od xlandera, więc wyjaśniłam, ze ja xlandera miałam i go znam i nie odwiedzie mnie jego waga czy cokolwiek jak ciebie versa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka