Dodaj do ulubionych

Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milofix

21.11.14, 19:56
Wkurza mnie przekładanie fotelika z jednego samochodu do drugiego - mam maxi cosi cabriofix + familifix.
I zastanawiam się nad zakupem drugiego fotelika , mała ma 6mieśiecy co sadzicie o Maxi cosi milofix ? Ma któraś?
A może zaproponujecie coś innego na isofix dla takiego malucha wink
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:00
      Ja zrezygnowalam z familyfixa na rzecz axissa smile
    • thea19 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:03
      w zyciu nie kupilabym takiego fotela dla 6miesiecznego niemowlaka
      • izi-76 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:10
        Teoretycznie on jest od 0-18 , same nie wiem sad dlatego pytam .
        Szukam czegoś co by starczyło na dłużej młoda będzie jeździć tam sporadycznie 1-2razy w tygodniu na co dzień mamy cabriofix.
        axissa - to już bardziej pionowy? czy mocno rozkłada się do spania?
        • thea19 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:10
          ale on jest dla samodzielnie siedzacych dzieci. dla polroczniaka tylko pozycja lezaca
          • izi-76 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:15
            Kurcze to kiepsko , muszi mieć pozycje leżącą i najlepiej jeszcze tyłem.
            • thea19 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:15
              kup cabriofix
    • betty1234 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:05
      Ja się czaję na Pearl 2way z bazą 2way. Chyba kupimy jak nie jutro to w następnym tygodniu.
      Na Obornickiej w Dziecięcym Ekspercie promocja w listopadzie jest no i w piątki i soboty wózki i foteliki 20% taniej mają wink
      • izi-76 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:13
        Pearl zwykły mam na później do swojego auta , u M. go nie zamontuje bo ma nogę a jego auto schowki w podłodze więc noga odpada sad
        • betty1234 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:16
          A no to fakt. A może poczekasz bo w grudniu podobno ma wejść AxissFix. Ma Isofix, jest montowany tyłem i przodem do kierunku jazdy i w AxissFix 3-punktem zakotwiczenia jest pas TopTether a nie noga.
          • izi-76 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:27
            Hmm.. ciekawy, w sumie montowany jest podobnie do milofix (isofix+kotwica)oba mają ustawienia na tył i przód , jakie są między nimi różnice?
            • betty1234 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:37
              Nie wiem jak Milofix bo się nim nie interesowałam ale siedzisko Axiss Fix obraca się o 360 stopni i pozwala na przewożenie dziecka tyłem bodajże do 2 lat (87 cm).
              Z tego co się dowiedziałam ma kosztować ok. 1200 zł

Może warto przemęczyć się jeszcze troszkę aż mała podrośnie i wtedy kupić coś takiego?

No ja cały czas do końca przekonana nie jestem. Pewnie gdybyśmy więcej $ mogli przeznaczyć na fotelik następny to tego Axkida byśmy kupili - no zobaczymy wink
              • izi-76 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:46
                Milofix też się obraca tylko on tyłem jest do 13kg, może rzeczywiście się jeszcze pomęczę, choć wkurza mnie to latanie na dodatek u M. cabriofix montuje tylko na pasy i mi jakoś ten fotelik mało stabilny tam jest.
    • betty1234 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:25
      Moja w sumie troszkę starsza a fotelik na później potrzebujemy bo teraz jeździmy w pebble i cabrio fixie na zmianę na bazie familyfix. Romer ma fajne fotele tyłem i ostatnio promowany Axkid też super jest no ale to większy wydatek.
      Wszystko kwestia również tego ile chcesz kasy na fotelik przeznaczyć i na jak długo ma Wam starczyć.
      • izi-76 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 20:42
        Myślałam o kwocie rzędu 1tyś-1,5tyś, drugiego fotelika 0-13 nie opłaca mi się kupować na góra 2-3mieś ,dlatego szukam czegoś do 18kg (isofix ,pozycja leżąca i tył). A myślałam że wybór wózka jest trudny sad
        • betty1234 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 21:04
          Kiedyś też tak myślałam wink a tu od miesiąca ślęczę na blogach i forach fotelikowych, żeby podjąć decyzję i coraz mniej wiem na co się decydować wink Szczególnie w sytuacji gdy u nas dość często auto się wymienia sad
          Ta promocja w Poznaniu mnie kusi ale ... no właśnie nie wiem co kupić a Axiss Fix-a jeszcze nie mają, żeby obejrzeć sad
          A z Pearl zadowolona byłaś? Pearl 2way chyba tylko opcją tyłem i bazą się różni co?
          • izi-76 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 22.11.14, 09:58
            Betty ja Pearl jeszcze nie używałam (kupiłam w promocji z bazą wink) stoi i czeka aż młoda podrośnie , teraz wozimy się cabrio ale Pearl jest dość duży nawet moja 7latka się w nim mieści smile. Tylko że on jest przodem do kierunku jazdy i pozycja leżąca dość kiepska jak dla mnie. Zamierzam go używać dopiero gdy młoda skończy roczek wink
            Musze zobaczyć na tą Obornicką co tam mają z fotelików.
            • thea19 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 22.11.14, 10:15
              roczniaka przodem?
              • izi-76 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 22.11.14, 10:25
                Thea - prawda jest taka że 3-ke moich dzieci od roku woziłam przodem do kierunku jazdy.
                Po prostu kiedyś nie było u nas fotelików powyżej 13kg montowanych tyłem - teraz taka ,,moda" nastała wink
                • thea19 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 22.11.14, 16:30
                  ale to nie jest moda, to jest rozsadek. kiedys nie bylo wielu rzeczy (w tym w ogole fotelikow) a teraz sa, to jest postep.
    • karioka1985 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 22:22
      Izi-76 schowki w podłodze to akurat nie problem. Albo zdejmujesz klapkę schowka i do niego wstawiasz nogę, albo wkladasz cos twardego do schowka, zamykasz klapkę i na tym stawiasz nogę.
      • kar-ula Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 22:54
        A mozę dokupisz jeszcze na te pół roku drugi Cabrio albo Cybex Aton 2? Nam on starczył do 14 miesięcy młodej, wtedy ją przesadziliśmy do Axkida - mamy Minikid, ale to jednak jest duży fotel, mała szczupła, wysuwa się jakoś spod pasów i omalże palpitacji nie dostaję, kiedy widzę, jak siedzi bez pasów. Trzeba z nią tam z tyłu ciągle jeździć. No i głóka leci, ale to cała odrębna filozofia sad
    • acora Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 21.11.14, 23:09
      Ja na początku chciałam Pebble+2wayPearl na tej samej bazie. Teraz jestem pod wrażeniem Kiddy Evolution Pro 2: www.kiddy.de/pl/nosidelka/babyschalen/kiddy-evolution-pro2.html

Bardzo podoba mi sie to, oprocz oczywiscie niezłych wynikow w testach, rozkladanie fotelika poza samochodem do prawie płaskiej pozycji. Opinii jeszcze nie widzialam nigdzie sad

Wczesniej nie wyobrażalam sobie wozenie na stelażu wozkowym fotelika, ale z czymś takim - czemu nie?
      • matyldamoja Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 22.11.14, 19:13
        mam romer dualfix, przesadziłam dziecko jak miało 8 miesięcy, ale można i młodsze, jeździ nadal a będzie niedługo miał 2 latka , tyłem bezpiecznie z możliwością przestawienia przodem do kierunku jazdy. polecam
    • annulka79 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 20.07.18, 14:10
      A jak wypadają w testach bezpieczeństwa? Czy może rodzic ma sprawdzić to na własnym dziecku? Nie pytam o atest.
    • ela.dzi Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 22.07.18, 21:22
      Tego waszego szajsu nawet fotelikiem nie można nazwać.
    • mcda86 Re: Nie wózkowo - fotelikowo ;) a mianowicie Milo 13.08.18, 13:48

werkawerka2 napisał(a):

> Fotelik samochodowy ? Polecam Lionelo, polskie, bardzo dobre wykonanie i materi
      > ał no i w cenie. Dobre bo Polskie wink
      > Tutaj możecie zamówić fot
      > eliki samochodowe mają dobre ceny i szybką wysyłkę wink

Umrzeć można od tego chamskiego marketingu!! Wstyd reklamować cos takiego! Co do wózków, to zazwyczaj nawet w szajsie dziecko jest w miarę bezpieczne, ale foteliki bezwzględnie muszą być testowane!!!
      Rwf min.do 4 roku życia, dopasowanie do auta i dziecka
      Jedyna słuszna odpowiedz: potrzebny fachowiec!!! Polecam 8* lub sklepy rekomendowane na forum fb gwiazdkowców. Naprawdę mozna kupić coś bezpiecznego w ludzkiej cenie, co zagwarantuje bezpieczeństwo i będzie dopasowane do samochodu. AMEN. 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka