Dodaj do ulubionych

Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę..

27.01.15, 08:18
.. i sama nie wiem smile

Na stanie Jedo Fyn i Armadillo. Syn (14 miesięcy) jest w żłobku, ja w pracy, więc póki co rzadko używamy wózków, przeważnie na weekendzie. Jeśli już to Jedo, bo okolica bardzo nierówna, Armadillo głównie jeździ w bagażniku. W sensie w okolicy bloku jest bardzo kiepsko, kawałek dalej w stronę żłobka już jest lepiej, ale mimo wszystko w poprzedniej lokalizacji Armadillo sprawdzało się dużo lepiej.

Myślę o jakiejś zmianie na wiosnę, żeby odbierać małego wózkiem ze żłobka. Szukam połączenia Jedo i Armadillo, czyli dobra amortyzacja oraz wygoda i kompaktowość. Sama nie wiem też co zrobić ze wspomnianymi wózkami. Jedo chyba zostawię sobie dla drugiego dziecka ze względu na gondolę (to jeszcze trochę), Armadillo uwielbiamy z synkiem, ale jednak chyba za bardzo go telepie.

Warunek konieczny - jak najmniejszy po złożeniu, drugi warunek konieczny - amortyzacja.

Rozmyślam nad : BI, BJCE, BJCM Gt, Britax B-Motion. Co jeszcze Wam przychodzi do głowy ? Prędzej interesuje mnie używka, ale rozważę też nowy. Fajnie było, gdyby wózek był w ostateczności jakąś alternatywą dla niemowlaka.
Obserwuj wątek
    • kina82 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 27.01.15, 08:30
      Bi bjce to po zlozeniu nie sa kompaktowe, proponuje brio go (britax go).
      • ela.dzi Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 27.01.15, 09:50
        Brio Go bardzo mi się widzi, tylko nawet używek jak na lekarstwo. Britaxa śledzę i nie widzę go, a miał być w listopadzie w Polsce.
        • kina82 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 27.01.15, 09:53
          A jaki masz budżet, brio Kulisz niwy za 1300 zł w tosi.
          • kina82 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 27.01.15, 09:54
            Kupisz nowy - miało byc
          • martuska1982 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 27.01.15, 10:37
            Nieprawda, Tosia ma tylko na stornie, ale na pytanie odpowiedzieli że nie maja i miec nie będą. wink
            Poza tym spacerówka britax go ma cenę rynkową ponad 3500zł, a cena na tosi to jakaś propaganda, chyba po to by ich sklep wyrzycało google jako najtańszy. wink

No chyba, ze uda się komuś w Tosi za te 1300zł kupić, to ja tej osobie te 1300zł dam w prezencie. tongue_out
            • kina82 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 27.01.15, 11:05
              O, cenna uwaga, w sumie nie pytalam ich o niego ale jeśli tak jest to słabo. Swoja drogą ciekawe jak działa prawo jak się kliknie w zakup i przelewie kasę to co wtedy, oni pewnie będą odwlekac i w ostateczności zwrócą kasę ale czy nic im nie grozi za niewykonanie umowy?
            • kina82 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 27.01.15, 11:07
              Faktycznie jest kopertka przy nim, chyba mi się na oczy rzuciło bo jakoś mi to umknęło, ech, takie są skutki oglądania wózków po nocach jak potworki pójdą spać.
              • hanna79 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 29.01.15, 13:43
                Przeglądałam dziś stronę Akpolbaby i oni mają na stronie Britax Go i nawet Go Next oznaczone jako dostępne... Ciekawe jak jest w rzeczywistości? Ktoś je tam widział lub się dowiadywał?
                • martuska1982 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 29.01.15, 15:18
                  Ja się dowiadywałam. Mają w magazynie, mogą zrobić przesuniecie na sklep. Ogólnie jest on u nich dostępny. Cena jaką mi powiedziano to 4500zł za 2w1
          • ela.dzi Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 27.01.15, 11:35
            Powiedzmy, że preferencyjne do 1500, max max 2000. Wszystko zależy od tego jak bardzo któryś wózek mi się spodoba i ktoś tutaj mnie do niego przekona big_grin
            • zabaaa1984 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 29.01.15, 14:03
              Ela, troche sie wtrącę i podpytam o armadillo. Rozważam go właśnie jaki zmianę po elicie którego jednak sprzedaje. Jak Ci sie go uzytkuje? Jakie jest to realne podbijanie? Jak z ta wysokością nieregulowanej rączki?(mam168cm) wszystko za nim przemawia ale mam jeszcze jedna alternatywne. A i jeszcze jedno. Masz pałąk? Bo podobno można do niego dokupić.
              W odpowiedzi ma Twoje pytanie. Jeżeli bierzesz elita pod uwagę i nie przeszkadzają Ci jego gabaryty(u mnie to niestety zadecydowało ze sie rozstajemy) to śmiało moge go polecić pod każdym względem. Lubię go ja jak i młody pasażer. Zamieniany na cos lekkiego i typowo miejskiego. Napiszesz cos o armadillo? Dzieki!
              • ela.dzi Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 30.01.15, 08:31
                Kocham Armadillo i mój syn też smile

Użytkuje mi się go bardzo dobrze, jak mieszkałam na Woli i miałam równe chodniki, to 7-miesięczniaka przesadziłam w lecie. Mam 165 cm, mój mąż prawie 180 cm i żadnemu z nas nie przeszkadza nieregulowana rączka. Nie podbija się jak Fyn, bo nie ma takiej super amortyzacji, ale mi to zupełnie nie przeszkadzało. W mieście sprawdza się super (wg mnie wink ). Mam pałąk Kutnika, ale to nie jest do końca to. W sensie, że jest dość nisko i nie stanowi zabezpieczenia dla wiercącego się dziecka. Ten wózek lepiej sprawdza się z pasami. Są bardzo wygodne zarówno dla dziecka (mięciutki osłonki) jak i dla mnie - łatwo i przyjemnie spina się i rozpina pasy naramienne z biodrowymi, zakładanie wkładki i śpiworka zajmuje minutę. W Fynie muszę rozpinać dziecku pasy jak rozkładam wózek do spania, w Armadillo nie mam tego problemu. Siedzisko jest mięciutkie, z dobrej jakości materiałów (dodatkowo miałam jeszcze wkładkę M&P w lecie, teraz śpiworek, też m&P). Wyprofilowane jak leżaczek tj. nóżki są minimalnie wyżej niż pupa. Moje dziecko bardzo dobrze w nim spało (jak przesadziłam do spacerówki z gondoli) w przeciwieństwie do Fyna. Buda jest duża, impregnowana (jakby cerata) i dobrze chroni dziecko. Jak delikatnie kropi, to nie zakładam folii, sama buda wystarcza. Podoba mi się rozwiązanie doczepianej folii do budy, moim zdaniem bardzo estetycznie to wygląda. Jedynie brakowało mi wywietrzników w lecie, małemu było dość ciepło jak spał. musiałam odpinać budę z zaczepów. No i czasem ciężko ją doczyścić, ale ja mam żółtą, więc ona trochę owadów przyciąga wink Poza tym wózek ma bardzo duży koszyk jak na taki wózek, prawie taki jak Fyn. Minus, że się nie da go łatwo wyjąć, trzeba odkręcać śruby. Na urlop na pewno go zabiorę, jeśli do tej pory dotrwamy. Teraz mieszkam na końcu Bemowa i Armadillo ujdzie, ale muszę dobierać trasę, żeby omijać nierówności. Szkoda, że nie istnieje w wersji lepiej amortyzowanej sad

Elite mi się mniej widzi wizualnie i nie wiem czy wejdzie do mojego mikrego bagażnika, a to jest dla mnie priorytet.

A gdzie mieszkasz ? Może byśmy się spotkały ?
                • zabaaa1984 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 30.01.15, 10:10
                  Dzięki! chyba upewniłas mnie w jego zakupie wink czytałam ze pałąk robi polska firma i był gdzies do nabycia. Ostatnio nawet była aukcja na allegro armadillo z pałąkiem gratis ale na zdjęciu pałąka nie było. Teraz tylko poszperam gdzie najtaniej go zdobęde.
                  • ela.dzi Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 30.01.15, 10:22
                    Ja trafiłam na dni M&P, więc trochę zaoszczędziłam. A kupowałam w wozkach-fotelikach na Al. Solidarności 95/97.
    • kina82 Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 27.01.15, 10:30
      WTF?
    • ela.dzi Re: Tak sobie rozmyślam nad czymś na wiosnę.. 03.02.15, 10:50
      Jeszcze jakieś propozycje ?
    • ela.dzi Easywalker Sky 06.02.15, 21:18
      spełni moje oczekiwania odnośnie amortyzacji ?
      • jelsaa Re: Easywalker Sky 06.02.15, 22:16
        Co do amortyzacji to tak, co do wielkosci po złożeniu to gorzej,
        Nipper ma i fajna amortyzacje i jest mniejszy jest po zlożeniu
        • ela.dzi Re: Easywalker Sky 07.02.15, 12:25
          Ale nigdzie niestety nie widzę używek.
          • jelsaa Re: Easywalker Sky 07.02.15, 14:52
            No własnie to jest niestety problem, bo kilka z tych które były na forum już jest poza nim i raczej nie wrócą. Pozostaje albo poczekac aż coś się pojawi, albo zakupić w anglii. Ten wózek ma też taki plus, że jest stosunkowo tani jako nowy.
            • martuska1982 Re: Easywalker Sky 07.02.15, 16:11
              Jeszcze pod koniec stycznia jedna z forumek wystawiała swojego EW, a i na all spory czas wisiał za 500zł inny i chyba nie poszedł. Minus taki, że różowy.
              • ela.dzi Re: Easywalker Sky 07.02.15, 16:42
                Easywalkera znalazłam, odnosiłam się do Nippera.
                • martuska1982 Re: Easywalker Sky 07.02.15, 17:02
                  a to przepraszam, zasugerowałam się tytułem postów w tej konwersacji
                  • ela.dzi Re: Easywalker Sky 12.02.15, 21:28
                    Super wózek, ale nie wejdzie mi do auta bez zdjęcia kół.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka