Dodaj do ulubionych

Test wozkow 2015

17.02.15, 21:56
Jeszcze chyba sie na forum nie pojawil. Mam na mysli test przeprowadzony przez niemiecki Stiftung Warentest. Przetestowano 14 wozkow i wyniki są głównie rozczarowujące (jak w poprzednim teście). Tylko jeden wózek osignal ocene dobra. Dwa modele otrzymały ocene wadliwy. GLowne kryteria to powierzchnia dla dziecka i obecnosc substancji szkodliwych. Oczywiscei posotale kryteria 'wytrzymalosciowe' zostaly tez wziete pod glownie uwage. Lista przedstawia sie nastepujaco:

Britax Go (dobre)
Knorr Baby Voletto Sport (dostatecznie )
ABC-Design Turbo 6S (dostatecznie )
Hauck Malibu XL All in One (dostatecznie )
Bugaboo Cameleon3 Base (dopuszczający)
Gesslein F6 Air+ (dopuszczający)
Hartan Topline S (dopuszczający)
Maxi-Cosi Mura 4 Plus (dopuszczający)
Mutsy Evo (dopuszczający)
Naturkind Terra Plus (dopuszczający)
Peg Perego Book Pop-Up Modular (dopuszczający)
Teutonia BeYou V2 (dopuszczający)
Joolz Day Earth (wadliwy)
Stokke Trailz (wadliwy)
Obserwuj wątek
    • matude Re: Test wozkow 2015 17.02.15, 22:07
      Britax Go
      Chwalony za dobra gondole i latwosc skladaniai dostosowania do wzrostu. Bezpieczenstwo oraz jakosc materialow zostala oceninona dobrze. Jako minusy jest brak mozliwosci rozlozenia siedziska do pozycji lezacej i brak regulacji dlugosci podnozka.

Bugaboo Cameleon3 Base
      Gondola jest zbyt mala, a siedzisko jest kubelkowe. Ponadto substancji szkodliwe znajduja się w uchwycie.

Joolz Day Earth
      Znaleziono substancje, które mogą powodować raka.

Stokke Trailz
      Ma substancje obecnie zakazane w UE, ponieważ są rakotwórcze i szkodliwe dla środowiska.
      • matude Re: Test wozkow 2015 17.02.15, 22:10
        Ogolnie to Niemcy bardzo uwaznie patrza na obecnosc substancji szkodliwych. Niestsety wyniki testu sprawily ze znalezienie okacji Brio staje sie baaardzo trudne smile

Sczegoly moge na zyczenie przedstawc smile
        • silke85 Re: Test wozkow 2015 17.02.15, 22:21
          nawet nie wiedziałam że coś takiego jest surprised
          • kar-ula Re: Test wozkow 2015 17.02.15, 22:29
            Tak, juz od kilku lat na pewno. pamiętam, ze Hartan wypadał bardzo dobrze, a Gesslein właśnie gorzej - jak szukałam wózka w 2012 roku to zwracałam uwagę. ostatecznie dosżłam dow niosku, ze kupię po prostu kilkuletnią Emmę - to co może się ulotnić, to się ulotni, a Szwedzi tez mają wysokie standardy, jeśli chodzi o substancje szkodliwe.
            Ocena wózka negatywna bo ma kubełkowe siedzisko przypomina trochę testy fotelików ADAC, gdzie na całokształt oceny składa się łatwość zdejmowania tapicerki i jej czyszczenia uncertain
            Dobrze wyprofilowany kubełek jest dużo zdrowszy dla kręgosłupa niż samo uniesione oparcie dla dziecka 6 m-cznego
            • mama1dawidka Re: Test wozkow 2015 20.02.15, 14:23
              Co do stokke
              To pisalam ma fb do stokke Polska
              Chodzi mi o te Substancje
              Moj Post skasowali
              W De rusza juz wymiana tych Raczek w Polsce jak materatze cisza 😳
      • martuska1982 Re: Test wozkow 2015 17.02.15, 22:29
        ale ze wielkośc gondoli i kubełkowe siedzisko w bugaboo uznano za wadę? o.O Przecież to zupełnie względne, dla wielu mam wielkośc gondoli nie ma znaczenia, a siedzisko kubełkowe jest pożądane. Substancje szkodliwe ok, ale te kryteria gondolowo-siedziskowe to jakaś parodia w ocenianiu wózka.
    • justyna2262 Re: Test wozkow 2015 17.02.15, 22:33
      W przypadku Bugaboo - gondola mała, śmiech na sali, bugaboo ma jedną z największych gondoli na rynku. Siedzisko kubełkowe jako minus? Kubełki są zdecydowanie bardziej polecane przez lekarzy dla małych dzieci. Dla mnie kubełek zdecydowanie przemawia na plus. Dziecko siedząc w kubełku nie obciąża kręgosłupa. Jakoś nie bardzo chce mi się wierzyć w to co napisane. Być może się mylę.
    • m_aw Re: Test wozkow 2015 19.02.15, 11:39
      Możesz jeszcze napisać ich opinie na temat Peg Perego Book Pop-Up?
    • monika_kas Re: Test wozkow 2015 19.02.15, 13:02
      o nieee i znów britax go mi będzie w głowie siedział.... cholerne testy....
    • mcda86 Re: Test wozkow 2015 19.02.15, 13:27
      Najwyżej plasują się niemieckie wozy... Przypadek? big_grin Jestem zdziwiona Knorrem, dla przypomina w wielu przypadkach nasze rodzime Tako. Brio/Britax Go pozostanie już chyba moim niespełnionym marzeniem... Tego ABC Design, to w Berlinie epidemia, można odnieść wrażenie, że jeżdżą tu tylko częstochowskie czołgi i ABC. big_grin Zdziwiona też jestem Pop-Up'em, bo wiele z Was pisało o nim złe opinie. Ja go mam i jestem bardzo zadowolona, jedyną wadą dla mnie jest dość krótkie oparcie. Budki przestały mieć dla mnie znaczenie, bo młoda nawet na sekundę nie pozwoli sobie żadnej naciągnąć. Możliwe, że po testach MBUJ zmienię zdanie o swoim Pegu. smile
      • martuska1982 Re: Test wozkow 2015 19.02.15, 15:38
        Tak to chyba już niestety jest, ze w danym kraju rynek zasypany jest produktami rodzimymi, dlatego nie dziwią maclareny i m&p w UK, abc w DE czy tako w PL. wink
        Wystarczy popatrzeć na "rankingi" robione w naszym kraju, opierajace się głównie na popularnosci danego modelu w kraju, w czołówce można znaleźć tako. tongue_out
        • sztucznamrowka Re: Test wozkow 2015 20.02.15, 08:19
          A ja mam niemieckiego Concorda i o nim nic nie napisali tongue_out wink
      • mama1dawidka Re: Test wozkow 2015 20.02.15, 14:26
        Bo abc jest Tani i ogolnie dostepny 😁
        cos jak w Pl skrzat Tutek.....
        Z tym ze Ciut Lepsza jakosc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka