Dodaj do ulubionych

podwójna parasolka?

24.02.15, 18:22
Dziewczyny, potrzebuję Waszej rady. Cały czas chodzi za mną wózek podwójny. Są chwile, gdy naprawdę mi go brakuje, jednak to tylko pewne sytuacje, bo na powrót ze żłobek starszej spokojnie wystarcza dostawka.
Choć kusi mnie Easywalker lub podwójny MB, to zaczęłam teraz rozmyślać nad podwójnymi parasolkami. Bo i cena trochę niższa i może one nieco mniejsze (a może nie?)...
Czy któraś z Was miała okazję prowadzić podwójną parasolkę? Jak one sprawują się w akcji? Ja myślę o Maclarenach...
Obserwuj wątek
    • roga.laa Re: podwójna parasolka? 24.02.15, 19:05
      mam jedynie bliźniaki na stanie, i parę wózków bliźniaczych poznałam,osobiście wolę wózki na dużych kołach, nie ma co ukrywać , 2 x12kg +waga wózka to sporo do pchania a dzięki dużym kołom nie czuć tak ciężaru pchania, w sumie moje wózki same jeżdżą
      no ale to też zależy od odległości którą będziesz pokonywać i od terenu
      • hasturek Re: podwójna parasolka? 24.02.15, 20:48
        Ja też wolę wózki z dużymi kołami. Volo to jedyna parasolka jaką poznałam.
        O podwójnym wózku myślę w kontekście dłuższych spacerów w mieście i parkowych alejkach. Ale tak naprawdę teraz taka potrzeba pojawia się raz na jakiś czas, może trochę częściej znajdzie zastosowanie w trakcie wakacji.
        I tak dumam czy naprawdę jest nam to potrzebne. Żałuję że od początku jak się druga córka urodziła nie sprawiłam sobie podwójnego. W ostatnie wakacje na bank by mi się przydał.
        Trzeba było pójść za radami dziewczyn z forum, które często piszą, że to świetne rozwiązanie przy 2 latach różnicy smile
        • norah Re: podwójna parasolka? 25.02.15, 07:32
          Mi się wydaje, ze pchanie parasolki z dwójka jest strasznie trudne. Zwłaszcza takiej z podwojnymi ( a raczej poczwornymi) raczkami. Ja mam staruszka MB duo, woze trzylatke i roczniaka o slusznej wadze 12 kg i jest super, ale często widuje na spacerze mamę z takimi rocznymi moze blizniaczkami drobniutkimi, a mama po prostu uchatana tym wózkiem - fakt, ze to jakis cossato czy coś takiego. Nawet się z nią tak trochę Umówiliśmy, ze jak będę sprzedawać swojego MB to dam jej znać.
          Natomiast znajomi tez maja bliźniaka takie prawie dwuletnie i kupili używanego Bjcm double i są zachwyceni. Nawet jest teraz na Olx tani [url=http://olx.pl/i2/oferta/wozek-blizniaczy-baby-jogger-city-mini-double-CID88-ID7jWCj.html#:06d14aad0d]Tekst linka[/url]
          • hasturek Re: podwójna parasolka? 25.02.15, 08:46
            MB podwójny to byłoby moje marzenie smile I dzięki za link do BJCM, umówię się na oglądanie. Choć w nim trochę boję się podbijania. Już w przypadku pojedynczego CM nie zachwycało...
            • chubabubba Re: podwójna parasolka? 25.02.15, 09:33
              Ja mialam 3 podwojne parasolki-maclareny i cossato.nie cierpie takich wozkow ale sprawdzily sie tam gdzie potrzeba, pchalam pod gore na ulicach SF nie raz z 2 latka i 3,5 latkiem, w alejkach parkach,sklepach dawaly rade.u nas to byly wozki typowo wyjazdowe tak do 4 roku zycia starszego pasazera,potem mielismy juz krowy na pompowanych kolach na wyjazdy.
              • hasturek Re: podwójna parasolka? 25.02.15, 14:48
                No to chyba zrezygnuję chyba z parasolek. Bo umęczyć to się nie chcę. Dzięki!
    • marek_tata_kubusia Re: podwójna parasolka? 25.02.15, 09:48
      Może nie jestem dziewczyną ale na wózkach trochę się znam wink Wiem, że można połączyć dwa wózki Inglesina Trip specjalną klamrą i wtedy mamy dwa Tripy obok siebie.
      • hasturek Re: podwójna parasolka? 25.02.15, 13:36
        O! Nie dziewczyny też proszę o radę smile A jakieś wrażenia z jazdy takim połączeniem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka