Dodaj do ulubionych

BJ elite - watpliwosci

11.03.15, 22:01
Moze ja mam za duze wymagania (wciaz z rozrzewnieniem wspominam wszystkomajace atlantico)? A moze to sa jednak konkretne wady:
- zaslonka siatki wentylacyjnej w budce: czy ona nie jest za cienka? Przeciez to jakas szmatka-podfruwajka! Jak to sie sprawuje zima? Czy mozna to jakos wzmocnic? Podszyc czyms? Czy jak? Jak wam sie to sprawdzilo?
- jakies waskie to oparcie uncertain dlugosc imponujaca, ale ta szerokosc...
- czy kosz na zakupy nie jest za maly? (Jak pisalam atlantico mnie kiedys rozpuscilo, a teraz rozpuszcza mnie emma city cross)
- oparcie i siedzenie nie maja zadnych usztywnien: czy dzieci lubia takie wozki? Czy im wygodnie? Ja z miekkich oparc mialam tylko volo, ale to jakby zupelnie inna bajka...
Cos tam jeszcze mnie niepokoilo, ale juz zapomnialam co. Najgorsza ta budka chyba, wszystko inne zniose. Chyba...
Strasznie mi sie ten wozek podoba i wolalabym, zeby to byly tylko moje schizy i zawyzone wymagania niz realne problemy i powody do odeslania go sad
Obserwuj wątek
    • gniesia007 Re: BJ elite - watpliwosci 11.03.15, 22:11
      Mowisz o tych klapkach po bokach budki? Czy o siatce w oparciu i nakladanej na nia ortalion? Ciezko mi sobie wyobrazic te podfruwajki?
      A dziecko ile ma? Bo to zalezy od wieku w sumie czy bedzie mu wygodnie, siedzisko u mnie i oparcie sa usztywniane napewno nie takie jak w volo, ale tworzy cos na miare hamaku.
      • kr.kr Re: BJ elite - watpliwosci 11.03.15, 23:41
        O ten ortalion od tylu budki mi chodzi. Ze bedzie podwiewalo, ze cienki, ze szpary itp
        A szerokosc siedziska to moze faktycznie zludzenie, bo jest dluugieee - moze kwestia proporcji, chociaz jsk wpakowalam malego (2,5m ma) to po bokach za wiele nie zostalo uncertain
        Usztywnienie jakies tam jest, ale chyba tylko gabkowe, nie takie konkretne - wlasnie taki hamak, ale to mi az tak nie przeszkadza.
        Kosz jest jak na moje potrzeby maly (dwa spore tornistry wozi), ale to tez ujdzie w tloku.

A wozek mam od dzisiaj, poki co bedzie czekal az pasazer osiagnie odpowiednie parametry(pewnie latem nad morze wypadnie jego debiut). Napalilam sie na niego dawno temu. Mialam kupic za pare miesiecy, ale ze ceny poszybowaly, to zdecydowalam sie juz teraz.

I mam mieszane uczucia. Ale to chyba wina tego pp atlantico, ktory byl szerszy, lzejszy, z wiekszym koszem i ciepla budka wink no tyle ze brzydszy wink i moj juz sie skonczyl niestety sad
        Teraz mam okazje wejsc w posiadanie kolejnego w idealnym stanie, ale...wtedy wypadaloby sie pozbyc czego z juz posiadanych, a chyba nie umiem sie tak latwo z zadnym rozstac. Same wiecie...wszystkie sa do czegos potrzebne!

Aaa! Jeszcze nie przetrenowalam skladania wink wyjelam z pudla i sie wysmradza (capi jak nie wiem co!) postoi tsk, pocieszy oko pewnie ze dwa dni i bede musiala schowac na jakis czas. Az sie boje wink

A jeszcze niech mi ktos powie: czy wy uzywacie jakichs wkladek do niego? Co wtedy ze skladaniem?
        • kina82 Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 06:56
          Ja szylam sama a teraz ma jette i jest cudowna, szkoda ze wczesniej jej nie kupilam ale nie byli jej wtedy. Ja swojego nie skladam na codzien jak juz jest rozlozony, na wypady i do auta zawsze mam cos innego.
    • kina82 Re: BJ elite - watpliwosci 11.03.15, 22:19
      Myślę, ze to jednak tylko twoje schizy.

Osłonka tej siatki z tylu jest cienka, ale młodsze dziecko jeździ w spiworku (ja miałam taki co otulał tez główkę wiec don't stres) a starszemu dziecku starczy to co jest. Siedzisko jest szerokie, jedno z najszerszych na rynku wiec nie wiem skąd wzielas ten argument. Kosz jest średniej wielkości ani mały ani duży ale zakupoy codzienne spoko się mieszcza, usztywnienie oparcia jest. Konstrukcja wózka i czy dzieci ją lubią to zależy od dziecka, moja córka od 6 do 9 mz lubiła, potem jak przyszła ciekawość świata a zarówno lęk separacyjny to przestała lubić, woli siedzieć jak na krześle i do tego przodem do mnie wiec elitem jezdzimy tylko na rolkach albo w porach snu. Nikt ci nie zagwarantuje ze dziecko polubi. Ja bym chętnie sprzedala elita ale po pierwsze to prezent a po drugie przed nami jeszcze ok 2 lat wózkowania i myślę, ze kiedyś szczególnie dla dużego dziecka się przyda.
      • koala0405 Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 07:23
        Myślę że to nie tylko koleżanki schizy. Ja miałam dwukrotnie Elite i też wydaje mi się że siedzisko owszem jest długie ale wąskie /zwęża się do wewnątrz/. Ta szmatka z tyłu zasłaniająca siatkę moskitierową jest ok tylko mogłaby być trochę grubsza /jak w BJ Lite/. Bardziej wolę siedzisko w BJ Gt. Jeżeli chodzi o kosz to wg mnie jest średni porównując go do olbrzymiego kosza w Brio go.
        • magda79pn Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 08:01
          skoro porównujesz go do atlantico, to ja cię dobiję wink załamiesz się gdy wyjedziesz elitem na spacer, to najsztywniejszy wózek jak kiedykolwiek miałam (elite i gt), a tą amortyzację na przednie koło to mogą sobie w tył wsadzić wink

wiem, że bob jest brzydki, ale jedzie bajecznie, nowy w promocji kosztuje tyle co używany elite, i ma mega oparcie smile

a atlantico to ja też do dzis nie mogę odżałować, że go firma PP nie produkuje po lekkim liftingu sad
          • kr.kr Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 08:23
            AAAAAA no dzieki wiesz!!!
            Ja wszystko porownuje do atlantico!
            Za chwile zaczne zalowac, ze go kiedykolwiek mialam! wink
            Czy cokolwiek kiedykolwiek mu dorowna?
            Kiedys wiozlam nim 3,5latka i 5latke siedzacych obok, a pod spodem pol biedronki!!!

Bob, bob, bob...no brzydki jak noc uncertain ehhh no nic. Elite zostanie ze mna na pewno az sie nim naciesze, pewnie lato i moze czesc jesieni pojezdze. A na zime mysle, ze wroce do emmy. Bo tego ortalionu nie zdzierze wink a za bardzo nie chcialabym ingerowac w te budke, bo docelowo bede chciala sie jakos korzystnie z nim rozstac.
            W planach mam jeszcze bookleta w nadziei ze choc troche do atlantico bedzie podobny. Mialam zamiar po gondoli miec tylko elita i bookleta. Mam jeszcze zappa (ale opchne po foteliku od razu) i volo (ale to daleka lrzyszlosc), no i emme (ale to tylko gondola miala byc, ale teraz nie wiem, czy mi elite na zime sie nada i moze by emme na kolejna zime jeszcze jednak zachowac - ale nie lubie za bardzo specerowki emmowej). Wiecej wozkow juz naprawde naprawde naprawde nie planuje.
            • magda79pn Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 08:36
              potwierdzam - bob jest brzydki big_grin
              potwierdzam - drugiego atlantico nie znajdziesz, bookletowi daleko do niego, amortyzacja się chowa

co do spacerówek, to na pewno będziesz chciała jeszcze nie jedną big_grin choćby takiego yezza, który jest o niebo fajniejszy od volo big_grin ale ja volo też trzymam w szafie wink z sentymentu, chociaż nie wiem czy nim jeszcze kiedyś wyjadę big_grin
              • kr.kr Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 10:26
                Problem w tym ze wlasnie weszlam w posiadanie atlantico w idealnym stanie, za 0zl !!!
                No i w zw z tym pewnie znowu nic mnie juz nie zadowoli. Wszystko bedzie mialo wady. Tylko to paskudne atlantico bedzie mnie w pelni zadowalalo! Funkcjonalnie, bo wizualnie juz dawno mi sie przejadlo! A cala reszta pieknych wozkow znowu mnie ominie!

Ale mam taki plan: zestaw podstawowy: dwa staruszki atlantico i volo.
                Plus jeden w ramach eksperymentu.

Nie moge miec wiecej wozkow nic 3 na stanie. Teraz mam...kurrrczeee pieczone...6 sad i zadnego nie moge sie pozbyc! Chociaz teraz jak bede miala atlantico, to moge emme(dwie emmy uncertain) opchnac jak tylko mlody z gondoli wyrosnie. Atlantico spokojnie da rade zima. Elite zreszta chyba tez powinien?. A emma mi tylko w wersji gondolowej byla potrzebna. No moze kilka spacerow w spacerowce odbede dla spokoju sumienia. Obym ich nie polubila, bo znowu nie bede wiedziala czego sie pozbyc wink

Sasiadki mnie maja za wariatke!
                Rodzina tez.
                Maz mnie wywali z chalupy. Juz przy syarszych psioczyl...
            • thea19 Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 09:08
              nie sluchaj Magdy, ona zadnego wozka nie darzy szczegolna sympatia wink
              elite jest fajny, dwa razy go kupilam. ortalion dobrze przylega bo ma gumke i rzepy, nic nie podfruwa. moj dziec 110cm i 21,5kg miesci sie spokojnie w zimowej kurtce. pojemnosc kosza ok ale podklej filcem czesc, ktora bedzie tarla (jak wypchasz kosz po brzegi) o przednie kolo bo sie zrobi dziura.
              • magda79pn Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 09:53
                niektóre lubię big_grin

bookleta mam od sierpnia !
                od sierpnia też miałam juz dwa boby i cały czas myślę o zakupie trzeciego big_grin
                no i volo mam w szafie od ponad roku big_grin

Thea - a miałaś yezza? kurcze taki brzydki wózek, a tak fajnie jedzie, nawet z tym moim 16,5kg prawie trzylatkiem smile
                • thea19 Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 10:02
                  nie mialam. jak go wypuscili, to przymierzylam mlodego i niestety ale ledwo sie miescil pod budka. obawialam sie tez obciazenia bo wtedy wazyl chyba z 17kg. mam to liche volo, ktorego w ogole nie uzywam ale jest taki kolorowy.
                  • kr.kr Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 10:28
                    Misie yezz tak strasznie nie podoba sad
                    Ale i maclareny kiedys wydawaly mi sie paskudne, a w koncu mialam ich chyba...4?
                    • magda79pn Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 10:36
                      mi też się yezz nie podobał, ale ma oparcie 58cm, a że nie miałam już niczego innego do wyboru, to kupiłam wink
                      • thea19 Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 11:25
                        ale to oparcie to do samej raczki mierzone? bo jak mlodego wsadzilam (a mial ze 3 lata), to bude glowa wypychal a mial moze metr wzrostu. to juz w volo, mimo krotkiego oparcia, jest duzo dalej do budy
                        • magda79pn Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 11:54
                          nie, to jest mierzone do budki, zaraz na końcu oparcia jest doszyta budka

mój wygląda tak (mam około 101cm)
                          do doszytej budki ma około 3cm luzu, a potem budka jest wyżej

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/FJNG5DbZAbZufblGPB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/6K9mi6HWAHTJYkNjnB.jpg

a tak wygląda w kurtce:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/BZ7Z6ZPfrPPGJ2ofMB.jpg
                          • thea19 Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 12:17
                            moj jakos dziwnie wygladal, jak w wozku dla lalek, dlatego tez zdecydowalam sie w koncu na druciane volo, jego sprawdzony udzwig tez mial znaczenie. na plus dla yezza jest waga i gabaryty po zlozeniu oraz pelna raczka
                          • kr.kr Re: BJ elite - watpliwosci 12.03.15, 13:14
                            Kolorek ma cudny, nie przecze... smile
                            Ale mi sie bardziej ta kurteczka podoba- co to???
                            • bad_girl10 Re: BJ elite - watpliwosci 14.03.15, 21:12
                              Ja mam do wózka wkładkę, która wg mnie pasuje. Ma ona otwory na ten pas do składania wózka. Nie mam akurat wózka w domu, ewentualnie jakby ktoś potrzebował to w poniedziałek mogę pyknąć zdjęcia wkładki w wózku. Wymiary tez z chęcią podam smile
                              https://phototive.com/di-KL8O903H.jpg
                              https://phototive.com/di-QWJBVPWE.jpg
                              https://phototive.com/di-K59K5ZX6.jpg
                              https://phototive.com/di-91X9TFK5.jpg
                              • magma0806 Re: BJ elite - watpliwosci 14.03.15, 22:49
                                bad_girl10 napisałam wiadomość na gazetowego smile
                                • bad_girl10 wymiary wkładki bj ce 16.03.15, 11:51
                                  Jako, że nie potrafię wstawić zdjęcia w mailu gazetowym, wstawiam zdjęcie z wymiarami wkładki tutaj. Może jeszcze komuś się przyda. Jeśli pominęłam jakąś długość to piszcie, robię to po raz pierwszy wink
                                  https://phototive.com/di-9ABJZT8L.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka