Dodaj do ulubionych

BJ Zip jakie akcesoria?

27.03.15, 22:21
jaka folia? nie mam żadnej, a dziś paskudnie padało.... budka nie przepuściła, ale kocyk na nogach młody miał mokry...

jaka wkładka? macie jakieś? szyć u P. Helenki? A może jakaś inna pasuje? Jaka?

Zip z nami zostaje na dłuuugo. Dzięki niemu niemalże wyleczyłam się z wózkomanii... teraz mam manię kupowania ubranek dla córki... smile mam już tyle że szok, a ciągle dokupuję nowe smile wszystko mi się przyda smile no i kocyki... kocyki mogę tonami kupować big_grin
Obserwuj wątek
    • dorocik833 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.03.15, 13:53
      ja dopiero zamówiłam u P.Helenki ale pisała mi ze szyła wkładki dla 5 Zipów. Kupiłam kolor teal- myślałam że ten odcień jest jaśniejszy wiec dla córki będę musiała go jakoś rozjaśnić i podkreślić kobiecowink
      Muszę kupić torbę Skip Hop- jeszcze myślę jaki wzór oraz jakaś większa torbę na długie wypady na plaże
      Ale mam już śpiworek na zimę wink buppa- idealnie pasuje
      www.miniq.fi/verkkokauppa/images/110737498999402.jpg
      Folie i pałąk kupię w maju.

Ciekawa jestem jak inne dziewczyny podrasują swoje zipy
      • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.03.15, 19:46
        Dziś nabyłam czarnego zipa smile Na pewno chcę dokupić folię przeciwdeszczową, pałak i organizer w nowej wersji. Dwa ostatnie mają dotrzeć do PL w maju.
        Wkładki jak najbardziej też, kolorowe smile specjalnie wzięłam czarny, żeby różne wzory pasowały smile
        Dorocik, ile kosztuje wkładka u p. Helenki i ile trzeba orientacyjnie czekać na uszycie?
        Powiedzcie jeszcze taką rzecz - jeździłyśmy na próbę po domu i Młoda mi zjeżdża sad Czy to jest kwestia materiału czy tego, że oparcie jest lekko odchylone, nie pod kątem prostym do siedzenia? Wkładka pomoże?
        • dorocik833 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.03.15, 19:59
          wkładka 120zł, ja biorę jeszcze poduszeczkę skrzydełka - 40zł.
          Jeśli chodzi ile się teraz czeka to się nie dopytywałam bo my siedzimy w domu chore i się nam bardzo nie spieszy. w styczniu jak zamawiałam wkładki to było bardzo szybko.
          Ale czas oczekiwania zależy od ilości w danym momencie zamówień wiec musisz dopytać.
          A mogę sie spytać ile dałaś za zipa? bo mi nigdzie nie dali zniżki- kupowałam w czwartek.
          • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.03.15, 21:33
            1100zł w sklepie stacjonarnym, tyle samo co w necie.
        • agnes_nyc Re: BJ Zip jakie akcesoria? 30.03.15, 14:09
          Cibeles - organizery są już w nowej wersji

organizer masz na allegro do zakupu
          • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 30.03.15, 17:47
            O super, dzięki smile
      • rilla.20 City grips czy obszycie rączki skórą? 22.04.15, 12:06
        Co się lepiej sprawdzi?
    • kar-ula Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.03.15, 21:26
      -wkładka macalrenowska - idealna, bo cienka - nie gniecie się i nie wygina po złozeniu tak jak ta od p. Helenki (przymierzałam obie). Doszyłam troczki i leży bardzo dobrze.
      - folię mam jakąś uniwersalną, zakładaną na skraj budki i dopinaną na rzepy do stelaża. Myślę, ze wystarczy. Jak nie, to jeszcze jest moja ulubiona srebrna Xlander
      - kocyków nie lubimy, mamy jakieś
      - osłonka Pinkie - bardzo fajnie się trzyma u góry, na dole trochę nie ma jej gdzie przypiąć, ale jakoś jest
      - city grips - na Zipie bez tego ani rusz
      - organizer Pinkie
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/rj/za/tf9r/adUOy7vtz9b1JQb66B.jpg
      • koala0405 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.03.15, 21:39
        ja też uważam , że najlepsza jest wkładka maclarenowska:
        pokazywarka.pl/ha426p/
        Wkładka gąbczasta będzie utrudniała składanie i rozkładanie wózka
      • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.03.15, 21:42
        O tak, citygrips też będzie trzeba nabyćsmile Z jakiego one są materiału?

Kar-ula, a przy "zwykłej" wkładce nie ma problemu z pasami naramiennymi? One mają taką nietypową regulację. A jak z rączką na siedzisku, jest przykryta wkładką? Nie przeszkadza to przy składaniu?
        • kar-ula Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.03.15, 21:52
          Rączka jest pod wkladką, wkładasz rękę i już. Ja niespecjalnie lubię ten babyjoggerowski sposób składania, zwłaszcza, ze w moim Zipie jeszcze nie wyrobiony jest ten system i jakos nigdy mi się nie chce wóz od razu złożyć tylko tkwię z nim tak w górze, nie wiedząc, co robić.
          Co do pasów, nie bardzo rozumiem. Normalnie przewlekłam je przez otwory. A co jest nietypowego?
          • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.03.15, 22:02
            Jakoś zmyliło mnie to, że pasy do regulacji szelek góra-dół są na wierzchu. Ale przecież faktycznie to się chowa pod wkładką.
    • kaja_14 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 29.03.15, 11:25
      dziewczyny, skoro jest to wątek o zip-ach, to skorzystam.... Mam pytanie o wielkość tylnych kól. W opisach, które czytałam znajdowałam informacje tylko o wielkości przednich - 5,5 cala, czyli jak np. pliko mini. A co z tylnymi? Jak patrzę na Wasze fotki, to mam wrażenie, ze na tyłach są większe kółka.
      • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 30.03.15, 17:45
        Tak, tylne są większe, mają ok. 18,5 cm średnicy.
      • kaja_14 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 30.03.15, 21:30
        Ze sklepu w Zakrzewie odpisali, ze 20 cm.
        • jaszewcowa Re: BJ Zip jakie akcesoria? 30.03.15, 21:37
          a czy będzie opcja tacki do tego wózka?
    • dorocik833 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 08.04.15, 14:31
      Dziś dostałam worek SETTIMANE w kolorze niebieskim. Kiedyś dziewczyny już o nim pisały.
      Ja jestem nim zachwycona- idealny na wyjazdy żeby wrzucić wszystkie potrzebne graty.
      Na wózku wygląda super- moim zdaniem niebieski fajnie pasuje do koloru teal- i nadaje mu troszkę dziewczęcości- mam córeczkę wink
      Czekam jeszcze na wkładki i pałąk.

www.google.pl/search?q=SETTIMANE+blue&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=wh0lVcrCH4ehsAHU0oHoAw&ved=0CAcQ_AUoAQ#tbm=isch&q=SETTIMANE+niebieska&imgrc=_gL6YePGLJjKPM%253A%3B2nUnC0FyqjwXMM%3Bhttp%253A%252F%252Fbubukids.pl%252Fgalerie%252Ft%252Ftorba-na-wozek-z-neopren_3722.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fbubukids.pl%252Fp1423%252Ctorba-na-wozek-z-neoprenu-niebieska-w-ksztalty-40-settimane.html%3B590%3B700
      • dorocik833 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 08.04.15, 14:34
        Ktoś może próbował już dopasować parasolkę do wózka teal?
        Będę wdzięczna za jakiś namiar - tak żeby kolor się nie gryzł z kolorem wózka.
        • kar-ula Re: BJ Zip jakie akcesoria? 08.04.15, 21:15
          Dorocik, ale masz na myśli parasolkę taką dopinaną do wózka?? Do ZIPa? Przecież on ma gigantyczną budkę?
          • dorocik833 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 08.04.15, 21:39
            Z myślą o plaży podczas upału ta parasolka ma być. bo zamierzam ją na plaży kłaść jak zaśnie żeby właśnie osłonić od słońca czy piasku. Jadę w ten weekend to zobaczę jak daje radę.
            • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 09.04.15, 11:54
              A nie wystarczyloby naciagnac bude i odslonic wentylacje z tylu?
              • mamaruda Re: BJ Zip jakie akcesoria? 09.04.15, 12:32
                Myślę że nawet z grubą wkładka zip się złoży,ja składam razem ze spiworkiem zimowym.
                • nelalvita.pl Re: BJ Zip jakie akcesoria? 16.04.15, 09:09
                  dziewczyny mam pytanie jako iz czajnikuje sie na zipa.... czy możecie wstawić zdjęcia swoich w sensie kolory jak wyglądaja na zywo?? Czarny widziałam i wacham sie nad nim a czerwonym... teal... tez fajny ale miałam pega oceano i kolorek identyko ,przejadl mi sie... Jaki jest ten material zippa? do jakiego wozka byscie go porównały? martwi mnie tez ta budka ciekawe czy nie wypłowieje itp.... czy mozecie napisac gdzie kupiłyscie swoje zipy??? szukam sprawdzonego sklepu i ostatnie pytanie ... czy jest gdzies do kupienia pałąk do zipa?? ja i syn bardzo je lubimy szukałam po sieci ale nigdzie nie widziałam.... dzięki za pomoc
                  • rilla.20 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 16.04.15, 09:34
                    Nie będę wstawiać zdjęć, bo mam czarny. Materiał budki jest taki mięciutki, trochę mi się z lycrą w dotyku kojarzy. Trudno powiedzieć czy będzie płowieć. Pałąk widziałam w sklepie internetowym 4kids za bodajże 97zł i też go muszę dokupić.
                    • nelalvita.pl Re: BJ Zip jakie akcesoria? 16.04.15, 09:38
                      oosuper zerkne tam jak czarny to myślałam o wkładce ED tej w szachownice a bym ją rozbebeszyła i wyjęla wkład.... tylko czy jej nie popsuje ;p
    • jprzeczek Re: BJ Zip jakie akcesoria? 08.04.15, 16:30
      Haha, ja też staram się nie myśleć o wózkach i przerzucam myśli na ubrania. Ale najgorsze jest to, że nie potrafię się rozstać z niektórymi, nie wiem po co je trzymam, chyba na pamiątkę dla córki jak dorośnie haha. Dopadł Cię syndrom wicia gniazda - kocyki, ubranka, ogólnie gromadzenie.
      • patrycjaz84 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 08.04.15, 18:14
        A czy wkładka elodies details będzie dobrze leżeć?
        • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 09.04.15, 11:52
          Tez sie zastanawiam nad ED, nie widzialam na zywo, ale ona chyba jest dosc gruba, nie wiem czy Zip sie zlozy?

A czy znacie jakies wkladki, ktore bylyby dwustronnie bawelniane, bez zadnego wkladu?
    • rilla.20 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 10.04.15, 17:55
      Cześć 😊. Bardzo chciałabym kupić do BJCM zip wkładkę, torbę i jakąś osłonkę na rączkę. Co polecacie? Panią Helenkę? Pinkie shop? A może jeszcze jakieś inne ?
    • kar-ula Re: BJ Zip jakie akcesoria? 10.04.15, 20:15
      Rilla, no hej, cały wątek jest o wkładkach, zerknij wyżej i przeczytaj chociaż kilka postów.
      • rilla.20 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 10.04.15, 20:31
        No właśnie czytałam, te wkładki od Maca średnio mi się podobają, te od Pani Helenki są śliczne, ale piszecie tu, że się nie nadają. A Pinkie? A może są jeszcze jakieś inne ? Jaka ta wkładka powinna być do tego wózka ?
        • kar-ula Re: BJ Zip jakie akcesoria? 10.04.15, 20:44
          No właśnie Maclarenowska powinna być, bo każda inna będzie za gruba i za sztywna - przynajmniej jeśli chodzi o te, które wymieniłaś: od p. Helenki oraz Pinkie. To są sztywne wkłądki z gąbki - owszem, ładnie Ci się ułożą, ale po złożeniu będą mocno z wózka odstawać, przez co zajmować więcej miejsca, brudzić się, a do tego deformować. No chyba, ze nie planujesz składać. Ktoś pytał o Elodie, ale wydaje mi się że ona też zbyt puchata, ale jeśli miękka to ok.
          Torba najlepsza jak najkrótsza typu organizer, bo rozłożone siedzenie dosyć daleko pod rączkę zachodzi i każda większa torba będzie leżała dziecku na głowie - o ile Twoje dziecko sypia na spacerach - a rączka jest tak wyprofilowana, ze nie przesuniesz torby blizej siebie bo i tak zjedzie.
          nakładki na rączkę to albo City Grips, albo obszycie skórą w dwóch częściach. Stroll Air są tez takie krótsze to moze by pasowały, ale nie wiem, bo one są na zamek, nie wiem, czy się naciągają jak CG - rączka w zipie jest dosć gruba.
    • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 15.04.15, 19:43
      Nabyłam folię przeciwdeszczową i organizer smile
      Folia jest duża, zachodzi na cały podnóżek, całą budę i cały tył, zakryje nawet wózek z rozłożonym siedziskiem. Jak oparcie jest podniesione to można spiąć z tyłu, żeby materiał nie latał. Rozsuwa się w dwóch kierunkach. Zapomnieli o małym wycięciu na podniesiony hamulec, ale to nie problem, trzeba trochę rzepa rozpiąć.
      Organizer generalnie jest bardzo fajny, ale ma spory minus - uszy do zawieszania na rączce są zdecydowanie za szerokie - ciężko się dostać wtedy do otworów na butelki. Na zdjęciach poniżej trochę go poluzowałam. Te zapięcia są też sztywne, więc organizer nie dynda tylko siedzi sztywno.

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/50/98/18/019e398691.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/51/98/18/016d4e6b24.jpg
      • magda79pn jaka torba? 16.04.15, 10:24
        ja mam skip hop duo, ale nie wiem czy ona się nadaje... zastanawiam się nad sprzedażą...
        chociaż torbę mogę zawiesić tylko na długim pasku, i przy składaniu wózka wziąć ją zarzucić na ramię

nie wiem czy dobrym pomysłem jest organizer, bo jak wózek będzie często składany/rozkładany, to będzie to trzeba ciągle odpinać/zdejmować...

co myślicie?
        • magda79pn Re: jaka torba? 16.04.15, 10:27
          aha, i mam worek settimane, ale raczej go nie lubię, tak do końca to on mi nie przypadł do gustu, denerwuje mnie jego sposób mocowania na wózku
          • magda79pn a czy wkładka jest konieczna? 16.04.15, 10:28
            j.w.

???
          • dorocik833 Re: jaka torba? 19.04.15, 18:30
            worek też kupiłam z myślą o tym wózku na różne wyjazdy. dodatkowo mam organizer pinkie - chyba mały- i pasuje.
            wkładkę szyję u P.Helenki- ma dojechać do nas podczas urlopu więc zobaczymy.
    • dorocik833 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 19.04.15, 18:22
      Z mojej strony dodam że zamocowałam dostawkę Lascal i.... nie mogę skręcać jak mam dziecko na dostawce- nawet mój mąż stwierdził że jak kamień. Dziecko na dostawce ma wagę 18kg.
      kurcze wielka szkoda... teraz myślę czy drugi wózek wysłać kurierem bo do auta nie wejdzie z bagażami...uncertain
    • koala0405 z wkładką bugaboo 20.04.15, 13:12
      pokazywarka.pl/bcqbht/
      • nelalvita.pl Re: z wkładką bugaboo 20.04.15, 13:24
        ja wkładke szyje u Paterusek smile cieniusia tylko mnky i bawelna idealna pod wymiar zipa
        • magda79pn My mamy tak: 24.04.15, 13:29
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/HEpu6QMmcosFaOEJ7B.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/mCf8oHGMjulBoG4ABB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/Me0bLa9gbCK7tFkABB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/FnIjgzYLEtNN2vAlHB.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/wa/ki/ddgs/DPEprVaf7RvdfUWl6B.jpg
    • koala0405 pałąk 13.05.15, 13:45
      no i doopa
      pałąki prawdopodobnie będą dopiero po 10 czerwca
      pasy śliskie i cały czas trzeba je poprawiać
      myślałam, że pałąk trochę ujarzmi mojego młodego
    • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 21.05.15, 10:22
      Dzwoniłam przed chwilą do Euro-Trade, dziś rozładowują kontener z m.in. pałąkami do Zipa. W przyszłym tygodniu powinny już być w sklepach smile
      • stareczka2 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 22.05.15, 08:20
        A może wiadomo kiedy pojawią się same Zipy??
        Już nie mogę się doczekać mojego...
        • koala0405 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 22.05.15, 08:26
          zipy są normalnie w sklepach /u mnie jest niebieski/
          • stareczka2 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 22.05.15, 11:11
            Znajomi prowadza sklep z wozkami i przedstawiciel mówił im ze beda dopiero w czerwcu , bo sa na brakach u dystrybutora
            A zalezy mi na zakupie u nich , bo zawsze robia mi super ceny i rabaty smile

Wozka jeszcze nie mam , ale juz zaczelam zbierac do niego akcesoria - wkładke , Citygrips oraz worek SETTIMANE .
            Musze jeszcze jakis fajny organizer znalezc smile
            Czy znajde jakis zeby pasowal i do Zipa i do Fusiona??

To forum skonczy mnie finansowo smile smile
    • koala0405 Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.05.15, 08:05
      no i dzisiaj ma dotrzeć do mnie długo wyczekiwany oryginalny pałąk do ZIPa
      Ciekawa jestem czy jest funkcjonalny...
      • cibeles Re: BJ Zip jakie akcesoria? 28.05.15, 13:37
        Napisz koniecznie jak wrażenia. Da się z nim złożyć wózek?

Nabyłam wkładkę Elodie Details, uczucia mieszane. Fakt, jest piękna smile Jest też dość gruba i zip się niewygodnie składa. Jest dość wąska w części siedziskowej, wolałabym szerszą. Na plus - jest wysoka i sztywna, więc nie zjeżdża, nie zsuwa się, nie marszczy.

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/67/31/19/015056c5df.jpg
    • koala0405 fotki ZIP-a z pałąkiem 29.05.15, 09:56
      ale fajny ten pałąk:
      pokazywarka.pl/b74hqv/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka