Dodaj do ulubionych

Bee3 czy Flip XT

02.09.15, 20:30

Błagam, ostatni raz proszę w tym temacie o poradę wink Który z tych dwóch wybrałybyście dla 2-latki?
Może z Waszą pomocą uda mi się w końcu podjąć decyzję smile
Obserwuj wątek
    • olkaaaa Re: Bee3 czy Flip XT 02.09.15, 21:01
      Bee
    • acora Re: Bee3 czy Flip XT 02.09.15, 21:13
      Nie dziwię Ci się, oba ciekawe, ale jak bym miała brać na zimę to Armadillo, ta buda cieplejsza się wydaje, ta w Bee jest majtkowa taka. Ale tylko dlatego. Składanie ma chyba jeszcze łatwiejsze. Ale nie ma regulacji rączki (aż się dziwię). I koła nie tak fajne jak w Bee. Weź oba smile
      • acora Re: Bee3 czy Flip XT 02.09.15, 21:22
        Porównanie:
        www.bestbuggy.co.uk/compare-pushchairs/bugaboo-bee%C2%B3/mamas-papas-armadillo-flip/
        • flower_v Re: Bee3 czy Flip XT 02.09.15, 23:41
          Bee ale nie na zime. to nie jest wozek na zime imo
          • martuska1982 Re: Bee3 czy Flip XT 03.09.15, 00:40
            kocham bee, na tego drugiego mając taki wybór nawet bym nie spojrzała, choc to pewnie fajny wózek.
            • kapit.anka Decyzja podjęta 05.09.15, 07:41
              No więc decyzja podjęta! Miałam okazję zobaczyć, chociaż w dwóch róznych miejscach, na żywo Bee3 i Flipa XT. Może ze mną coś nie w porządku, ale Flip bije Bee na głowę. Lepszy materiał budy, wygodniejsze i ogromne (przynajmniej dla mojej córki) siedzisko, podnóżek, którego w Bee3 brakuje, no i ta brązowa skórka, która dodaje smaczku.
              Flip zamówiony, znalazłam już chyba ostatni sklep, w którym była ostania sztuka. Inaczej, musiałabym czekać do listopada na kolor navy.

Joolz sprzedany po 15 minutach od wystawienia na olx sad((

Najmniej zadowolona jest Babcia, która do przyjazdu Flipa będzie się szamotać z Inglesiną Tripwink

• olkaaaa Re: Decyzja podjęta 05.09.15, 10:15
                No i super daj znać jak przyjdzie, w bee amortyzacja jest lepsza wszystko wyjdzie w praniu.
              • martuska1982 Re: Decyzja podjęta 05.09.15, 12:46
                Kapitanka, wszystko z toba ok. Nie każdy patrzy na wózek jak zakochany. tongue_out Ja nie widzę wad bee, a wyolbrzymiam jego zalety, na dodatek uwielbiam jego design i to jak jedzie i dla mnie w zestawieniu z jakimkolwiek innym by bee wygrał. No może z brio go by był na równi, może by nawet przegrał.
                • acora Re: Decyzja podjęta 05.09.15, 22:43
                  W sumie może niepotrzebnie tutaj, ale jak już jest temat o Bee3. Czy w Bee3 jest inny materiał budy, niż w Plus? Wydawało mi się, że w 3 jest taki miękki, majtkowy, przewiewny, ciężko mi to porównać, chyba Cybexy najnowsze taki mają, ale teraz już nie jestem pewna, bo macałam dzisiaj Plusa i miał normalną budę, z materiału jak w Camie 3.
                  • olkaaaa Re: Decyzja podjęta 05.09.15, 23:04
                    Tak bee3 ma inny materiał budy.
                    • acora Re: Decyzja podjęta 05.09.15, 23:26
                      A no właśnie. Złożyłam parę razy Bee+ i się napaliłam. I tak się zastanawiam nad zwykłym, najstarszym, podoba mi się ta buda zabudowana. Różnicę widzę też w sposobie montażu siedziska (jakieś dodatkowe zaczepy), inne kółka ma też (pełne), ale czy gumowe? I chyba tyle? Nie mogę tylko znaleźć, czy składa się z siedziskiem w obie strony też. Pewnie na forum jest odpowiedź, poszukam wink Martwią mnie tylko te prześwity w siedzisku, ale wkładka myślę załatwiłaby sprawę.
                      • olkaaaa Re: Decyzja podjęta 06.09.15, 08:59
                        Nigdy nie widziałam najstarszego bee więc się nie wypowiem.
    • bebewawa Re: Bee3 czy Flip XT 04.09.15, 10:02
      Bee3 jest super wózkiem, wybrałabym bee, okazjonalnie u mnie jeździ nim nawet 4,5 latek i jedzie bardzo dobrze smile
      • martuska1982 Re: Bee3 czy Flip XT 04.09.15, 21:44
        Ja juz nogami przebieram na wiosnę czekając y sobie bee sprawić smile
        chociaż moja młoda 3,5 miesiąca a już do siadania się rwie, głowę podnosi w gondoli i odlubiła leżenie w niej, poza tym jest tak duża, że wyrasta z gondoli cameleona, a i w brio go juz się prawie nie mieści. uncertain
        Ludzie mnie na ulicy czasem zaczepiają i nikt nie wierzy, że ona ma dopiero 3,5 miesiąca. wink
        5-6 jej dają
        Znaczy się, moze wcześniej tego bee kupię big_grin
        • arc-en-ciel Re: Bee3 czy Flip XT 04.09.15, 21:59
          Moja mała mając 8 miesięcy miała jeszcze w brio miejsce w gondoli, a jest duża 😉 za to z gondoli xlander wyrosła w wieku Twojej córki. Do bee to na pewno pół roku musi mieć conajmniej
          • martuska1982 Re: Bee3 czy Flip XT 04.09.15, 22:05
            Zaraz cyknę zdjęcie, bo akurat w brio zasypiała wink
            • martuska1982 Re: Bee3 czy Flip XT 04.09.15, 23:02
              martuska1982 napisała:

> Zaraz cyknę zdjęcie, bo akurat w brio zasypiała wink
              >

https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/20150904_225256_zpsf90cvry7.jpg
              https://i1157.photobucket.com/albums/p599/Daddy1274/20150904_225323_zpshjbmf9wq.jpg

3,5 miesiąca w piżamce, mamy początek września, a gdzie tu jeszcze śpiworek, grubsze ubranko i ze dwa miesiące wiecej?
              A uwierzcie, że gondola brio mała nie jest, moze wąska, ale długa, w cameleonie jest tak samo, prawie całą dośc dużą gondolę wypełnia, w joolzie miała może ciut koło nóżek więcej miejsca. Kloc jakis czy co.
              • arc-en-ciel Re: Bee3 czy Flip XT 04.09.15, 23:46
                spokojnie, wyzej ja polozysz, a na dole jest jeszcze sporo miejsca, uwierz mi, ze ta gondola da rade, moja jezdzila do marca i miala 8 miesiecy jak zamontowalam spacerowke, a wiec byl spiworek i zimowe gadzety jak najbardziej, spala super na spacerach
                poluj na okazje bee, ale wiesz, bo go mialas, ze on nie jest zbyt przyjazny dla maluszkow, jak moja niunia ma spac na spacerze to biore britaxa, bo w bee wisza nogi i ogolnie nie jest przytulny, on mi bardziej sluzy do auta (juz niedlugo, bo chyba bedzie u mnie yoyo) i na krotsze spacery kiedy ja wyciagam i nie spi
                niemniej jest to super wozek, bardzo go lubie, w dodatku przytloczona wyborem kolorow wzielam czarny na czarnej ramie z budka off white i niezmiennie sie tym zestawieniem zachwycam smile znajoma ma caly w kolorze melange grey na czarneej ramie i tez jest fajny
                • martuska1982 Re: Bee3 czy Flip XT 05.09.15, 12:44
                  Obys miała rację, bo ja się nie nacieszyłam brio z gondolą jeszcze, a chwilowo jest unieruchomiony, w domu tylko mogę po dywanie pojeździć.
                  A tak szczerze to na ile wygląda? Bo ludzie na ulicy się dziwią jak mówię, że 3,5, dają jej 5-6 miesiecy.
                  Nie zebym ludzi zaczepiała i pytała wink po prostu sami zagadują, bo uwagę ich zwraca mój oczojeby wózek. tongue_out
    • kapit.anka No i jest - Flip XT 12.09.15, 11:04
      Od dwóch dni jestem mega zadowoloną posiadaczką Flipa XT, kolor Navy. Bałam się, że po Joolzie żaden wózek nie dorasta mu do pięt wink A tu miła niespodzianka smile

Po przeczytaniu różnych opinii bałam sie prowadzenia, a jestem bardzo mile zaskoczona. Co prawda nie płynie jak Joolz, ale naprawdę fajnie się prowadzi, jest zwrotny, z podbijaniem też nie mam problemu. Podbijania obawiałam się najbardziej, tym bardziej, że nie jestem wysoka.
      Buda przeogromna, kosz duży, siedzisko duże i wygodne dla mojej 2-latki, rączka skórkowa - bajka. Fajny wózek na otarcie łez po Joolzie.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/da/pa/7whz/m1nyjbuTzvCa2NdHbB.jpg
      • acora Re: No i jest - Flip XT 12.09.15, 11:17
        Ooo! Gratuluję wink A jak rozkładanie oparcia? Faktyczne na super płasko w obie strony? I kółka - głośne?
        • kapit.anka Re: No i jest - Flip XT 12.09.15, 20:34
          Oparcie sprawdziłam tylko przodem do kierunku jazdy, jest rozkładane całkowicie na płasko. Mała nie jeździ już zwrócona do rodzica, więc tego nie testowałam, ale mogę jutro sprawdzić. Kólka delikatnie słychać.

Jedyna wada, którą odkryłam - gąbkowe siedzisko łapie kłaczki, ale poradziłam sobie z tym dzięki wkładce Bugaboo wink

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/da/pa/7whz/2phmxUouQHKNLH31iB.jpg
          • acora Re: No i jest - Flip XT 12.09.15, 21:01
            Wkładki BB są nieocenione. Też mam gąbkowe w Buzzie i od razu kupiłam wkładkę (chociaż najpierw kupiłam szajs od BabyMatex, a dopiero potem BB). Jakieś takie mało wytrzymałe i przyjemne mi się bez wkładki wydaje.
            • martuska1982 Re: No i jest - Flip XT 12.09.15, 21:13
              o, a możesz wrzucic foto? Ja kupiłam buzza z tym piankowym siedziskiem, bo mi niespełna czteromiesięczna córka siadać zaczyna, głowę podnosi i w ogóle już prawie leżeć nie chce, to na krótsze spacery blisko domu pomyślałam, że jej buzza zafunduję, siedzisko ja otuli, lekko uniosę i będzie cokolwiek widziała to może będzie lepiej. Nie myślałam, że tak w to siedzisko jeszcze jakas wkładka sensownie się wpasuje.
              • acora Re: No i jest - Flip XT 12.09.15, 21:46
                Jasne, jutro zrobię. Nie mam akurat zdjęć samej wkładki, jedynie z pasażerem, który zakrywa wszystko big_grin

Ogólnie idealnie pasuje na oparcie (chyba jest szerokość ta sama co w BB, budka zakrywa wkładkę ładnie z tyłu, a na bokach jest przyczepiona akurat w miejscu, gdzie kończy się wkładka), pasy górne bez problemu, pasy dolne pasują średnio, ale ja wyciągnęłam je bokiem i styka. Krokowy bez problemu. Jedynie lekko się zagina na pupie, ale nie przeszkadza zupełnie. Jak nie wrzucę, przypomnij się w wątku, to mnie powiadomi wink

Jedyne, co mam to to, ale g. tam widać wink

https://karina.nsurf.eu/w/20150828_085308.jpg
                • martuska1982 Re: No i jest - Flip XT 12.09.15, 22:29
                  a własnie ze najważniejsze fajnie widac, ładnie sie układa. Może pomyśle o wkładce, ale najpierw niech buzz przyjdzie i sie przekonam czy już zapomniałam o jego wadach i mi się przypomną czy tym razem przezyję tongue_out
                  • kapit.anka Re: No i jest - Flip XT 12.09.15, 22:48
                    Martuska- gdybym była administratorem forum, to chyba należałby Ci się ban. Wątek dotyczy Flipa Xt, a tutaj po raz kolejny prywata nt buzza się wkrada wink
                    • martuska1982 Re: No i jest - Flip XT 13.09.15, 00:21
                      Bana dajemy za uparte łamanie regulaminu wątków ogłoszeniowych, one są święte. Pozostałe luz, byle nie przeginać. No i spam to automatyczny ban na amen. Forum jest naprawdę liberalne. wink
                      • kapit.anka Re: No i jest - Flip XT 13.09.15, 11:23
                        Ale przyznasz, że może to być lekko wkurzające wink zakładasz wątek z nadzieją, że ktoś podpowie, doradzi. O, pojawia się wpis. Więc otwierasz z nadzieją na znalezienie odpowiedzi, a tu ....prywatna dyskusja na zupełnie inny temat.
                        • martuska1982 Re: No i jest - Flip XT 13.09.15, 16:27
                          trzeba by w takim razie około 60% użytkowników zbanować. Rilax, bo daleko nie zajedziesz na tym forum. wink
                          • martuska1982 Re: No i jest - Flip XT 13.09.15, 16:44
                            a dużo bardziej denerwujące dla mnie przynajmniej jest mnóstwo innych rzeczy, głównie w wątkach ogłoszeniowych. wink
                            • kapit.anka Re: No i jest - Flip XT 13.09.15, 18:37
                              Take it easy wink jeśli chodzi o wątki ogłoszeniowe - temat rzeka.
                              • martuska1982 Re: No i jest - Flip XT 13.09.15, 19:26
                                Nie zgodze się, krótka piłka raczej - jest regulamin i nie wolno go łapać. The end, nie ma tu tematu do dyskusji.
                                • martuska1982 Re: No i jest - Flip XT 13.09.15, 19:27
                                  *łamać
    • monikamar3-3 Re: Bee3 czy Flip XT 13.09.15, 10:02
      Mnie od wczoraj naszło zeby bee3 wymienic na flipa xt wlasnie. Bardzo brakuje mi w bee podnozka i to siedzenie jest takie ze moj młody ciagle zjezdza (zapewne przez brak podnozka) . Motam sie co robic... sad
      • kapit.anka Re: Bee3 czy Flip XT 13.09.15, 11:22
        Flip Xt jest naprawdę fajny smile dodatkowo zamontowałam sobie koszyk od Joolza, ten XL - więc mieści mi się naprawdę sporo.
        • kafreen Re: Bee3 czy Flip XT 11.10.15, 11:08
          kapit.anka,

czy nadal jesteś tak zadowolona z Flipa? A może pojawiły się jakieś minusy?
          Zauroczył mnie bardzo I chyba go kupię, mimo, że przed nami zima, ale by decyzja była bardziej racjonalna - chętnie przeczytam wszelkie uwagi i opinie.
    • ka_81 Re: Bee3 czy Flip XT 11.10.15, 16:19
      Po dzisiejszych oględzinach i "macaniu" zdecydowanie wzięłabym flipa. No ale jeździłam tylko po sklepie. ..też jestem ciekawa czy autorce wątku nadal podoba się użytkowanie tego modelu?
      • annulka79 Re: Bee3 czy Flip XT 11.10.15, 16:59
        Link dla ciekawych porównania smile
        www.youtube.com/watch?v=VTBZfDv6Cno
        • kapit.anka Re: Bee3 czy Flip XT 11.10.15, 17:12
          Głos zabierze autorka wątku smile zachwycona wyglądem, jakością wykonania, stwierdzam, że Flip XT mnie ...rozczarował. Prowadzenie doopy nie urywa, kółka się blokują nawet na gładkiej powierzchni, w ogóle ciężko się nim jeździ. Nie wiem, czym to jest spowodowane. Na początku mi to nie przeszkadzało, ale po kilku wyjściach zaczęło wkurzać mnie na tyle, że na spacery wolałam brać parasolkę. Może jestem zepsuta Joolzem? wink Wiem, że inna Forumka również miała Flipa, ale chyba odesłała do sklepu.
          Tytuł wątku dla mnie nadal jest zagadką, ponieważ nie macałam Bee wink
          • ka_81 Re: Bee3 czy Flip XT 11.10.15, 17:25
            Ooo to ciekawe☺ ja tylko w sklepie oglądałam- ja wspomniałam wyżej i jakościowo wydawał mi się lepszy. ..ale to być może pierwsze wrażenie. Mam koleżankę zachwycona bee, chyba plusem, nawet niemowlaka w tym woziła😮 ale tak to nie mam innych głosów wśród znajomych. ..a myślę o czymś na wiosnę ( przezimuję na pewno w city versa)
            • monikamar3-3 Re: Bee3 czy Flip XT 12.10.15, 16:19
              Ja powaznie myslalam zeby sprzedac bee3 i kupic tego flipa ze wzgledu na duży podnozek .... Moje kochane forumki mnie powstrzymaly smile
              No i chyba miały racje. Chyba bym sobie w łeb strzelila gdybym puscila wozek za ktory dalam 3 koła i kupila cos co jezdzi gorzej.
              • martuska1982 Re: Bee3 czy Flip XT 12.10.15, 16:53
                Monia, weź ty mnie o palpitacje serca nie przyprawiaj pomysłami sprzedaży pszczółeczki vol.3 na rzecz czegokolwiek. Pamiętaj, jak iść to tylko w górę, nigdy w dół. wink

PS. A twój ostatni pomysł był jak sztylet w moje serce. surprised
          • kafreen Re: Bee3 czy Flip XT 12.10.15, 16:07
            No to klops! Ja to już raczej się wahałam tylko, który kolor brać navy czy limitkę, a tu teraz muszę znów sprawę przemyśleć. Chyba w końcu skończę z GT jako stelażem pod fotelik i późniejszą spacerówką dla córki.

A może z twoim egzemplarzem też jest coś nie tak? Pisałaś /dzwoniłaś do serwisu? Pamiętam, ze inna forumka chyba coś o tym pisała, że oddała swojego flipa na gwarancji.

kapit.anka napisała:

> Głos zabierze autorka wątku smile zachwycona wyglądem, jakością wykonania, stwier
            > dzam, że Flip XT mnie ...rozczarował. Prowadzenie doopy nie urywa, kółka się bl
            > okują nawet na gładkiej powierzchni, w ogóle ciężko się nim jeździ. Nie wiem, c
            > zym to jest spowodowane. Na początku mi to nie przeszkadzało, ale po kilku wyjś
            > ciach zaczęło wkurzać mnie na tyle, że na spacery wolałam brać parasolkę. Może
            > jestem zepsuta Joolzem? wink Wiem, że inna Forumka również miała Flipa, ale chyb
            > a odesłała do sklepu.
            > Tytuł wątku dla mnie nadal jest zagadką, ponieważ nie macałam Bee wink
            • mamuskala Re: Bee3 czy Flip XT 12.10.15, 16:29
              Ja też natknęłam się na Flipa, prowadzenie naprawdę jest kiepskie. Myślę, że ten typ tak ma wink
            • kapit.anka Re: Bee3 czy Flip XT 13.10.15, 06:58
              Nie wiem, czy to wadliwy egzemplarz, czy ten model taki po prostu jest. Ale to raczej nie kwestia egzemplarza - po prostu cięzko się go pchało, nawet kiedy nie był obładowany zakupami. Podbijanie - jako tako. Ale najbardziej wkurzające były te blokujące się kółka. Mimo, że wydawał się ideałem (buda, kosz, rączka, duże siedzisko) to te wady w mojej ocenie zupełnie go dyskwalifikują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka