Dodaj do ulubionych

z serii jaki wózek

22.11.15, 18:30
dziewczynka 2 lata i 2 mieś, do tej pory ciągle w spacerówce Joolza, ale robi się ciasnawa i kłopotliwa w podróżach. wózek musiałby starczyć jeszcze co najmniej na rok albo i dłużej, nie tyle ze względu że jest leniwa, ale dużo podróżujemy i dla jej bezpieczeństwa (metro, ruchliwe miasta ale też ścieżki leśne), no i możliwość drzemki.
wybrałam dwa modele, doradźcie który - BJ city mini GT oraz BJ lite. nie ukrywam, że waga też ma znaczenie i kompaktowość po złożeniu (auto, samolot).
jestem też otwarta na inne propozycje - doradźcie kochane smile
Obserwuj wątek
    • headvig Re: z serii jaki wózek 22.11.15, 18:32
      aha, no i cena smile używany wchodzi w grę, Joolza też mamy z drugiej ręki i jest super.

patrzę właśnie na ceny - duża rozbieżność między tymi, które wybrałam.
      córka ma obecnie ok 85cm, nie należymy do wysokich.
      • martuska1982 Re: z serii jaki wózek 22.11.15, 23:33
        gt to na pewno lepszy komfort prowadzenia wozka
        • headvig Re: z serii jaki wózek 23.11.15, 05:32
          czy dziecko do 4r.z. da w nim rade?
          • afroddytta Re: z serii jaki wózek 23.11.15, 13:52
            W CM zwykłym daje radę. W gt tylko jakoś buda na siedzisko zachodzi, ale ogólnie jest taki sam.
            • headvig no a gdyby tak lite 23.11.15, 16:55
              jednak ciągle po głowie chodzi mi ten lite. mamy już Joolza i nie chce zmienic na cos podobnego. teraz zależy nam na kompakcie i lekkości... - lite da rade po śniegu?
              • gleana Re: no a gdyby tak lite 23.11.15, 17:28
                Zeszłą zimę jeździłam Lite'em i dał radę po śniegu - oczywiście w miejskich warunkach czyli w miarę odśnieżone chodniki, przy zaspach pod krawężnikami trzeba włożyć siłę. Lite jest śliczny, lekki , ma super siedzisko dla większego dziecko, dużą budkę która nie zachodzi dziecku na głowę ale niestety ciężko się podbija.
                • kin_ga83 Re: no a gdyby tak lite 23.11.15, 18:18
                  Aktualnie mam na stanie gt i lite i na Twoim miejscu wybrałabym lite. Gt tylko pod warunkiem, że dużo jezdzisz po lesie. Lite jest wyraźnie lżejszy, mniejszy i co dla mnie bardzo ważne zwrotniejszy. Mnie oba podbijają się dobrze, nie jednym palcemwink, ale nie narzekam.
                  • headvig Re: no a gdyby tak lite 23.11.15, 20:11
                    dzieki, na taką odpowiedź szukałam smile dodam, że zależy nam na czymś małym, mieszczącym się do mikro auta i dającym łatwość podróży samolotem smile
                    • headvig Re: no a gdyby tak lite 23.11.15, 20:12
                      aha - no i cena też za nim przemawia smile
                  • jprzeczek Re: no a gdyby tak lite 24.11.15, 18:54
                    A z jakim "ładunkiem" jeździsz w lite?
                    • kin_ga83 Re: no a gdyby tak lite 24.11.15, 19:16
                      13kg, 90-92 cm prawie 2 lata
                      • headvig Re: no a gdyby tak lite 26.11.15, 06:37
                        mam pytanie, na takich utwardzonych parkowych ścieżkach lite daje radę?
                        • kin_ga83 Re: no a gdyby tak lite 26.11.15, 11:15
                          Po ubitej ziemi jedzie bez problemu. Po trawniku da radę. Ale po piasku czy alejce wysypanej zwirkiem nie.
                          • headvig Re: no a gdyby tak lite 26.11.15, 20:25
                            po takim to nawet joolz nie daje rady smile
    • headvig pytań ciąg dalszy 28.11.15, 21:01
      Panie tutaj wszytko wiedzą. Byłam dziś w sklepie i widziałam obydwa na żywo, GT i Lite. GT zrobił na mnie super wrażenie, ale ta obniżona budka to jakaś pomyłka... taki feler w tak drogim wózku.
      Lite jest faktycznie lajt, lżejszy i bardziej kompaktowy po złożeniu, prowadzi się ciut gorzej, ale może być, tapicerka - zwykła szmatka, brak podnóżka, beznadziejne kolory, rączka obita gąbką. wystarczyłby jeszcze jakiś jeden ciemno-szary albo ciemno-niebieski.

pytanie - czy do lite można dokupić pałąk? wszędzie widzę w necie tylko te tacki, na stronie producenta nie ma żadnej informacji, pan w sklepie też nie był zorientowany...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka