Dodaj do ulubionych

Wybór wózka

10.01.16, 21:34
Witam, termin porodu mam na koniec marca i obecnie zaczynam sie rozglądać za wózkiem. W związku z tym ze jest to moje pierwsze dziecko zupełnie nie mam pojęcia co wybrac. Oczywiście w sklepach każdy sprzedawca poleca co innego w zależności pewnie jaka ma prowizje. W internecie bardzo dużo sprzecznych opinii. Czytałam troche to forum i mam jeszcze większy mętlik w głowie. Dlatego zwracam sie o poradę dla bardziej doświadczonych mam i urzytkowniczek wozkow. A wiec wozek bedzie używany najprawdopodobniej od kwietnia, wiec przez całe lato potrzebna gondola. Pozniej spacerówka tylko liczę na to ze posłuży do ok 2 roku zycia, następnie pewn
Obserwuj wątek
    • palulitka Re: Wybór wózka 10.01.16, 21:43
      Następnie pewnie zakupie jakas lekka parasolke. Wozek nie bedzie nigdzie noszony, jednak co jakis czas wkładany bedzie stelaż do bagażnika zeby na jakis epizodyczny wyjazd do lekarza itp mozna było zamocować fotelik. Najcześciej bedzie eksploatowane na podwórku czyli trawa i chodnik oraz droga polna ale niezłe utwardzona. Cena jaka jestem w stanie wydać za wozek 2 w1 tak do ok 2000 zł. Raczej wolała bym nowy. Fotelik juz mamy wybrany i bedzie to Kiddy pro 2 z możliwością rozłożenia do pozycji bardziej leżącej plus baza isofix. Proszę serdecznie o poradę co jest warte uwagi. Aktualnie jako jedyny którym jesteśmy zainteresowani jest Jedo Fyn. Inne które widzieliśmy w sklepach odpadły po konfrontacji z opiniami w internecie.
      Przepraszam ze w 2 postach ale niechcący wysłała mi sie pierwsza cześć.
      • annulka79 Re: Wybór wózka 11.01.16, 16:14
        Fyn to bezpieczny wybór. Nie napiszę że idealny pod każdym względem bo takiego wózka nie wymyślono jeszcze ale przy Twoich założeniach to trafiony pomysł. W wersji gondolowej ideała a wersji spacerowej naprawdę dobry powiedzmy wink Zwróć uwagę na wersję Memo bo ma osobne budki do gondoli i spacerówki (w gondoli z pałąkiem do przenoszenia).

Co do dodatkowej spacerówki to raczej dokupisz ją wcześniej niż ok. 2 lat bo spacerówka z Fyna jest mało poręczna w pakowaniu do auta (jak każda z wózka tego typu) i myślę że warto będzie trzymać ją w domu a do bagażnika dokupić coś małego i składanego jedną ręką, niekoniecznie parasolkę (np. Baby Jogger City Mini albo Zip, Peg Perego Booklet, Britax, może jeszcze któryś Cybex)

Zestaw takowy polecałam juz nie raz i użytkowniczki były zadowolone.
        • kejka85 Re: Wybór wózka 23.01.16, 11:48
          ja mogę polecić baby design lupo (ja miałam dotty). ja niestety musiałam sprzedać, ponieważ stał się ciężki a dźwigałam go na 2p. ogólnie sprawdzał się super. dobre koła i amortyzacja, spacerówka dużo ładniejsza i poręczniejsza niż jedo (takie moje zdanie). a firma mimo ze pewnie są różne opinie dobra, bo przy pierwszym synu miałam spacerówkę sprint i służyła mi 3 lata bez żadnych usterek. teraz popadłam w wózkomaniactwo i pewnie będę częściej zmieniać smile
      • linkap_wawa Re: Wybór wózka 23.01.16, 13:27
        Kup najpierw używana gondole - myślę że za jakieś 500 - 600 zł dasz radę. Może być Jedo albo Roan. Potem za resztę dasz radę kupić naprawdę fajna spacerowke wygodna dla ciebie i dziecka, która rzeczywiście da radę posłużyć do 2 lat. Niestety spacerówka od Fyna jest niewygodna - mniejsze dziecko będzie Ci w niej zjeżdżać a starsze się nie zmieści. No i najpierw skup się na wyborze wozka a potem dopasuj do niego fotelik - odwrotnie może być problem. Tańsze wózki zazwyczaj pasują do tych najbardziej popularnych fotelików a Kiddy raczej do nich nie należy
        • linkap_wawa Re: Wybór wózka 23.01.16, 13:30
          Nie bój się kupić używanej gondoli - o ile nie służyła tabunowi dzieciaków będzie w dobrym stanie bo używa się jej przez mniej więcej 6 miesięcy a takie gondole dziecko raczej jej nie zniszczy smile
    • palulitka Re: Wybór wózka 23.01.16, 15:27
      Fyn niestety odpadł ponieważ stelaż po złożeniu jest masakrycznie wielki i w bagażniku juz praktycznie na nic nie było by miejsca zeby swobodnie położyć. Zaciekawił nas jeszcze Anex Sport ma bardzo lekki i mały stelaż i dobrze amortyzuje. Czy ktoś ma jakas rzetelna opinie o tym wózku bo widziałam wątek o nim na wozkomania ale wydaje mi sie ze opinie wydają głownie osoby które na oczy go nie widziały i piszą tez góry przekreślając ta firme bo jest nowa i polska.
      • annulka79 Re: Wybór wózka 23.01.16, 19:16
        Opinie o Anex na tym forum napisała też dziewczyna, która go oglądała w sklepie, wstawiła też zdjęcia i moim zdaniem jest to najbardziej wiarygodna z opinii. Kobitka zna i używa wielu wózków, zna się na tym a jej inne wpisy można tu poczytać.

Inne "opinie" piszą chyba marketingowcy firmy. Wszystkie są na jedno kopyto, zdjęcia nikt nie wstawi, wagę i wymiary podają tylko katalogowe nic więcej, nowe nicki i często wygląda to jak rozmowa jednej osoby pod dwoma nowymi nickami smile niektóre wyglądają jakby translator tłumaczył. Oczywiście te są wszystkie chwalebne, ale takie właśnie radziłabym odrzucić.

• justa1484 Re: Wybór wózka 23.01.16, 17:19
      Moim Zdaniem Jedo to bardzo Dobry wózek. Ale zazwyczaj jest tak że po roku ma się już dość cięzkiego wózka i chcE się kupić coś lżejszegosmile
      Nie boj sie używanych - jedo mozna kupic w stanie idealnym ( zestawy jak juz wspomnialam czesto są krotko uzytkowane) za polowe ceny - a druga czesc kwoty zainwestuj w spacerowkę - bo te lepsze sa czasem drozsze niz caly zestaw 3in1 ?? smile
      • kin_ga83 Re: Wybór wózka 23.01.16, 18:58
        To może kup duży wygodny wózek ns codzień i coś małego, używanego i taniego do bagażnika pod fotelik.
    • kejka85 Re: Wybór wózka 24.01.16, 09:51
      Albo może rozważ używany bugaboo cameleon. wózki można znaleźć w naprawdę w fajnym stanie a i potem można odsprzedać bez straty. amortyzacja w tych wózkach to bajka, gondola wielka i spacerówka fajna, bo wbrew pozorom kubełkowe dla młodszych dzieci (np. moi synowie od 5 mca są w spacerówce) są idealne i powiem szczerze spokojnie do roku jak dziecko nie chodzi to jest to wygodna opcja (z resztą potem pewnie też, choć to zależy od upodobań, ne pewno dla niesiedzących dzieci kubełkowe jest najlepsze). jedyną wadą bugaboo może być wielkość po rozłożeniu, ale naprawdę warty rozwagi wózek.
      • kasiamamaani Re: Wybór wózka 24.01.16, 23:44
        ja bym też celowała w coś z drugiej ręki, są wózki które bardzo fajnie się składają i mają dobre gabaryty.. Tak jak pisze Kejka - jak kupisz wózek renomowanej marki to nie będziesz potem miała kłopotu z odsprzedaniem...
        My mamy termin na maj, na małą czeka już Mutsy Igo (z drugiej ręki), który już dopieściłam i wygląda jak nowy smile. Znam opinie o tym wózku, ale mi bardzo się spodobał, testowałam go już ze starszą córką i jest leciutki w prowadzeniu, a składa się tak, że w naszym niedużym bagażniku mieści się bez problemu (ma odłączane koła dzieki czemu można go wszędzie wpasować). Na olx jest aktualnie kilka w dobrych cenach.
    • majkusia08 Re: Wybór wózka 02.09.16, 14:53
      Wygrzebujesz stare wątki tylko po to aby zareklamować ten"cudowny" Anex ?
      Słaba sprzedaż?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka