Dodaj do ulubionych

Dylemat wózkowy

10.02.16, 14:26
Za 2 m-ce urodzę córeczkę i wciąż nie podjęłam decyzji dot.wyboru wózka. Przez większość ciąży myślałam, że będzie to Mutsy Evo. Gondola wydaje się "idealna", jednak spacerówka ma wielką wadę - budkę. Pan sprzedawca powiedział, że to nie jest spacerówka na nasze pogody. Budka jest zdecydowanie za krótka i każdy najmniejszy deszcz, wiatr, czy nawet słońce podobno jest od razu na buzi dziecka. Poza tym, ta spacerówka jest jakaś płytka. Jeśli zimą dojdzie do tego śpiworek i kombinezon to dziecko może mieć nieco ciasno.

Czy ktoś mógłby mi doradzić, czy jednak warto, czy Pan w sklepie trochę przesadził, czy może jest wózek podobny wyglądem do evo, a jednak lepszy?

Dodam, że:
- szukam wózka głęboko-spacerowego;
- dziecko urodzić się ma wczesną wiosną;
- nie podobają mi się wózki 3-kołowe;
- chciałabym, żeby siedzisko w spacerówce rozkładało się na płasko (żadne kubełkowe siedzenia);
- potrzebuję wózka RACZEJ miejskiego, chcę, żeby był dość zgrabny (jak Mutsy), zwrotny, lekki i nie zajmował dużo miejsca po złożeniu
- jeśli chodzi o cenę to dobrze byłoby, gdybym się zmieściła w kwocie ok.2500

Będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: Dylemat wózkowy 10.02.16, 14:35
      Britax ma nowe wózki, Affinity.
    • savannah81 Re: Dylemat wózkowy 10.02.16, 19:55
      Właśnie obejrzałam na necie Joie Chrome dlx i bardzo mi się podoba. Czy któraś z Was go miała? I gdzie go mogę zobaczyć na żywo (woj.śląskie i opolskie)? Sprawdzałam w niektórych sklepach, które je rzekomo posiadają (tak podaje oficjalna strona Joie) i niestety ich jednak nie mają sad
      • karioka1985 Re: Dylemat wózkowy 11.02.16, 05:47
        W Krakowie w 4kids powinni miec joie chrome
      • evdokia Re: Dylemat wózkowy 11.02.16, 18:26
        Sprawdź w Viki w Zabrzu.
        • savannah81 Re: Dylemat wózkowy 15.02.16, 23:03
          Więc byłam w Zabrzu i widziałam Joie chrome na żywo. Jest ok. Budka w spacerówce jest super - to taki kontrast do Mutsy. Ale w myśl zasady, że nie ma wózka idealnego, muszę powiedzieć, że nie podoba mi się do końca ten stelaż. Miałam wrażenie, że gdy rączka jest wysunięta to cały stelaż się trzęsie na boki, w górę i w dół i jest taki jakiś mało stabilny, a jeździłam pustym wózkiem (co będzie jak wsiądzie do niego np. 2-letnie dziecko, które ma już swoją wagę?). No nie wiem... Choć przyznam szczerze, że już mnie tak męczy poszukiwanie "idealnego" wózka, że chyba jednak się zdecyduję na tego Joie. Może jeszcze tu się odezwie ktoś, kto miał do czynienia z tym wózkiem...
    • kasiamamaani Re: Dylemat wózkowy 16.02.16, 00:27
      A dlaczego nie chcesz Mutsy w takim razie? Do mnie masz trochę daleko, ale może ktoś w Twojej okolicy go ma i mogłabyś pojeździć. W nim nawet wyciągnięta na maksa rączka nie lata na boki (ja mam Igo), a cała rama jest bardzo solidna.
      • savannah81 Re: Dylemat wózkowy 18.02.16, 22:51
        Już zamówiłam Joie. Trudno, jak się nie sprawdzi będę kombinować. Mutsy jeździłam w sklepie i tak, jak pisałam, podobał mi się, ale spacerówka okazała się zbyt płytka i przede wszystkim budka zbyt krótka. Sprzedawca mówił, że o ile gondola jest "idealna", to spacerówka nie nadaje się na nasze warunki klimatyczne (chodzi przede wszystkim o zimę, która w Holandii, skąd pochodzi wózek, jest dużo łagodniejsza).
      • savannah81 Re: Dylemat wózkowy 18.02.16, 22:54
        Dodam jeszcze, że Joie znalazłam w sklepie internetowym 4kids przecenionego z 1700 na 1200 i to też wpłynęło poniekąd na moją decyzję... Zawsze to oszczędność. A teraz trzeba pomyśleć o najważniejszej rzeczy - foteliku.... Tu dopiero się zaczynają schody
        • monia-2128 Re: Dylemat wózkowy 06.04.16, 19:35
          Cześć, napisz proszę jak wrażenia po zakupie. Polecasz ten Joie Chrome ?
          • savannah81 Re: Dylemat wózkowy 17.10.16, 22:10
            Gondola ok, ale na małe dziecko. Moje już w końcówce 4 miesiąca było na styk. Spacerówka to tragedia. Teraz właśnie szukam spacerówki i mam duży problem, a czas mnie goni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka