enfik
18.02.16, 22:00
Cześć,
Czytam od jakiegoś czasu tą skarbnicę wiedzy i niestety już zgłupiałam. Spodziewam sie pierwszego dziecka w lipcu i jestem zielona. Pomozecie?
Szukam wózka 2w1 z cechami:
-sporą gondolą, bo zachaczymy o zimę,
-wygodną spacerowką, bo chcialabym wozić dziecko do 1,5 -2 lat. Pozniej dokupilabym najwyżej inną. Spacerówka musialaby się nadawać dla dziecka zaraz po gondoli, dobrze rozkładać. Nie wiem czy lepsza dla malucha jest kubełkowa czy krzesełkowa.
-mieszkam w bloku i dookoła chodniki, ale blisko jest las, więc sporo będę tam spacerowała. Chciałabym spore 4 koła, skrętne i dobrą amortyzację.
-dość łatwy do składania i zapakowania do auta. Bagażnik mam średniej wielkości a planuję dziecko wozić do rodziców niemal codziennie. Mają domek, zielono i las obok a to 10 min. samochodem, więc będe korzystała.
-mam windę, wiec nie musi być ultra lekki, ale ciężkiego tłuka tez nie chcę pchać.
Brałam pod uwagę EW, BI, G S4 Air+ i już sama nie wiem co powinnam jeszcze. Ciężko je nawet w Warszawie zobaczyć.
Nie mam ściśle określonego budżetu, ale też wolałabym kupić wózek w granicach rozsądku. Szukam nowego, bo pierworodne dziecię i wózek pewnie jeszcze się przyda.
U rodziców będę miała możliwość korzystania z Cameleona. Jest już mocno sfatygowany, ale zawsze będzie na szybki spacer. W lesie i na szutrowej drodze Cameleon sprawdzał się średnio. Mój wolałabym z lekkim terenowym zacięciem.
Doradzicie proszę?