Dodaj do ulubionych

Spacerówka NO LIMIT ;D

22.04.16, 14:47
A gdybym zapytała tak - bez ograniczeń cenowych, szukam najlepszej spacerówki, która posłuży nam do konca wozkowania. Dziecko ma 2 lata, w wózku ŚPI codziennie 2-3 godziny i bedzie pewnie jeszcze spać cała przyszła zimę. Dużo podróżujemy.

Wymagania mam takie (niewygórowane chyba?):
- wygoda dla dziecka, duże siedzisko, podnoszony podnózek (koniecznie!)
- zabudowane siedzisko, ktore osłoni od zimnego wiatru
- duża budka
- składanie w jednym kawałku do możliwie małych rozmiarów
- wysoka lub regulowana raczka

I co byście poleciły?

Na tapecie mam:
- BJCM GT (ale: brak podnóżka)
- BJCM ZIP (jw)
- BRITAX B-AGILE 4 PLUS (ale: niska raczka)
- MAMAS&PAPAS SYNC (ale: amortyzacja?)

Jest jakis wózek bez "ale"?
Co jeszcze powinnam wziąć pod uwagę?
Obserwuj wątek
    • kejka85 Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 15:42
      Zip ma regulowany podnóżek. Jestem ciekawa propozycji ?? pewnie snap ??
      • kejka85 Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 15:42
        Miały byc emotikony a,nie znaki zapytania wink
      • sermag Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 16:24
        Ale sync ma amortyzacje. Poszukaj na forum wpisow afrodyty o tym wozku.
        • haus.frau Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 20:24
          Tylko ze Synca juz raczej nigdzie nie kupisz, ja obecnie szukam i lipa.
          Ew. Argo, ale tez jest ich malo.
        • acora Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 20:57
          Oczywiscie, że Sync ma amortyzację. Jeden z fajniejszych wózków, jakimi jeździłam. Świetna buda, wygodnie się prowadzi, nieźle podbija, przyjemnie buja. Jedynie trzeba kosz troche wyżej zamontować, inaczej się zniszczy. Minimalnie kopałam w stelaż. Wózek wart swojej ceny smile
          • cuqiereq Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 21:05
            Też tak uważam, sync/argo/navington scooner wszystkie są niemal identyczne. Bardzo fajne wózki za dobrą cenę. Navington ma nawet pałąk i osłonę na nogi w zestawie. Mają tak wyprofilowany stelaż że fajnie amortyzuje. Dla mnie osobiście tylko siedzisko trochę za szerokie ale moje dziewczyny to szczypiorki smile dla większości to zaleta wink
    • linkap_wawa Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 17:57
      Bob?
    • afroddytta Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 21:21
      Mam na stanie obecnie 2,5 latke też śpiącą codziennie po 2-3 godziny w wózku, ogólnie to moje 4 dziecko i każde tak sypiało, wózków przerobiłam wiele, z tych wymienionych miałam Synca, mam megadługo City Mini, kupowałam B- Agile (ale mnie rozczarował i nie zdecydowłam się), od kilku dni mam B-Motion 4.
      I tak z tych wymienionych jako jedyny na zawsze to chyba Synca bym nie kupiła już, ja go sprtzedałam własnie jak młoda miała 2 lata, wtedy na krótkie trasy samochodowe wróciłam do City Mini, ale on nie ma amortyzacji! Zipa właśnie wczoraj znajomi mi przywieżli do analizy i jak dla mnie sprytny, ale jeśli chodzi o uzytkowanie to będzie jeszcze za City Mini, no jako jedyny i wygodny itd to go nie widzę uncertain GT nie miałam sama nigdy, ale on tez z amortyzacją słabo, choć siedzisko wielki. Za to jestem pod ogromnym wrażeniem b-motiona tzn. jest supermiękki, ładny, zgrabny, wygodny, siedzisko ciut niższe niż w CM. Problem tylko taki, że słabo mi skręca, jeszcze muszę go nasmarować może będzie lepiej, poza tym to wózek dla mnie rewelacyjny. Kupiłam go w sumie na 2 tyg. wakacji zagranicznych, ale chyba trudno mi się będzie z nim rozstać uncertain
      Ogólnie na co dzień uwielbiam większe wózki, one są idealne dla mnie do prowadzenia, a dla dziecka do spania, obecnie mam Bob Revolution Flex, wcześniej Urban Jungle. Te wózki sa jednak idealne, moje starsze dzieci w nich często sypiają na wyjazdach i nie ma problemu, dla 4-5 latka nawet, a w Bobie w zeszłe wakacje mój 6latek spał wink

Z innych myślę, ze bardzo warto wziać po uwagę nowość Jolie Litetrax Air, podobno jest świetny, kompaktowy i wygodny, cena ok 1200 zł.
      • afroddytta Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 21:24
        A jakby ktoś chciał fotki porównawcze to:
        BI 4 + Britax B-motion 4 fotoforum.gazeta.pl/a/78440.html
        BJ CIty Mini + BJ Zip fotoforum.gazeta.pl/a/78439.html
        BJ CIty Mini + M&P Sync fotoforum.gazeta.pl/a/77027.html

Jeszcze ma być porównanie B-motion + City mini , ale muszę dorobić wink
      • a1ma Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 21:34
        Z większymi mam taki problem, ze jak wspomniałam - sporo podróżujemy, wózek jest przewożony 2x w tygodniu kilkaset kilometrów, czasem samolot. Teraz mam jeszcze pierwszy wózek - Joolz i chce go wlasnie zamienić na cos, co zajmie mi mniej miejsca w bagażniku i bedzie sie składać kompaktowo, bo Joolz to nie składa sie wcale wink (siedzisko)
      • a1ma Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 21:47
        Czyli najlepszy BRITAX B-MOTION 4PLUS?
        Czym dokładnie on sie różni od b-agile?
        • afroddytta Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 21:55
          Rózni się tym że ma koła pompowane (całkiem sensownej wielkości) i do tego moim zdaniem megaamortyzację! Szczerze to bym samą amortyzację B-motiona porównała z amortyzacją Easywalkera SKy/Qtro, a to sa 100% wózki terenowe, praktycznie ideały wink
          Jak pisałam B-motion ma tylko problem z tą sterownością uncertain, jednak sam nie skręca, po przesiedce z Joolz możesz to odczuć sad Poza tym naprawdę bardzo sensowny zgrabny wózek, może ta nowsze wersja będzie ciut zwrotniejsza wtedy będzie super.
          B-agile to ten sam wózek, ale sztywny, moim zdaniem tu City Mini jest zgrabniejszy i mniejszy po złożeniu (bardziej płaski), też siedzisko ciut większe, buda fajniejsza (bez tej siatki!) -no ale jak pisałam to jednak mniej komfortowe wózki.
          • a1ma Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 22:36
            Dziekuje bardzo! Jakis jeszcze powinnam obejrzeć?
    • wix_1 Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 21:37
      bj elite lub bez podnóżka bob (ale jedzie jak marzenie)
    • kasiamamaani Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 22:22
      do bjcm możesz kupić podnóżek, podobno są dobre.
    • a1ma Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 22:32
      Dodałam do listy VALCO SNAP. Muszę je koniecznie gdzieś wszystkie obejrzeć wink
    • afroddytta Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 22.04.16, 22:54
      Tak jak pisałam nowość Joie Litetrex Air, podobno lepszy do B-motiona smile
      Snapa radziłabym obejrzeć, mnie jakoś te wózki nie urzekają wink
      • a1ma Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 23.04.16, 11:54
        Joie za ciężki, 11 kg na taki wózek to zdecydowanie za dużo.
        • katrinka82 Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 26.04.16, 10:45
          A dlaczego nie BJCM GT? ja jestem zachwycona tym wózkiem a podnóżek mam dokupiony. Sprawdza się rewelacyjnie, córka ma rok i uwielbia spać w tym wózku. Ale dla 2 latka pewnie kupiłabym ZIP (on ma już podnóżek) albo City Lite. Zresztą nie wiem czy 2 latkowi będzie ten podnóżek jeszcze potrzebny. Zalezy jak duże dziecko. Porównywałam z Joie i z Valco.
          • a1ma Re: Spacerówka NO LIMIT ;D 04.05.16, 23:41
            Mojemu dziecku podnóżek potrzebny jest bardzo, bo śpi codziennie w wózku ok. 2h i nie wyobrażam sobie, żeby nogi zwisały cały ten czas.

Kupiłam ostatecznie Valco Snap i jestem super zadowolona. Jedyna wada - w porównaniu z Joolzem podbija się dość ciężko, poza tym jest idealny smile
    • paniwiktoria [...] 09.05.16, 16:43
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka