Dodaj do ulubionych

do mama1dawidka

20.05.16, 13:33
Hej, będę wdzięczna za pomoc w sprawie mojego bugaboo cameleon2. Kupiłam używany i nie wiem czy to standard w tych wózkach, czy z moim jest coś nie tak. Przednie kółka doprowadzają mnie do szału, jak spacerujemy po kostce albo nierównym terenie. Nie zacinaja się, ale strasznie terkocza, czy można je w jakis sposob samemu naprawic, albo czy jak kupie nowe problem zniknie? Ostatnio, zupełnie przypadkiem, rozmawiałam z uzytkowniczka cameleona 3' kupila nowego i terkotal jej wszędzie, nawet na plaskim terenie, zglosila reklamacje i po wymianie kółek jest cichutki nawet na kostce. Czy jest na to jakis złoty środek?
Obserwuj wątek
    • mama1dawidka Re: do mama1dawidka 20.05.16, 22:00
      Hej wg mnie każdy Cameleon trochę na kostce moze terkotac wink
      Nie wiem czy ta reklamacja cos dała czy to tylko placebo wink
    • sylwiaa87 Re: do mama1dawidka 21.05.16, 12:54
      No właśnie, pytanie tylko co oznacza to "trochę". Ja mam wrażenie, że u mnie wali plastik o plastik, jak nacisne na rączkę, tak aby odciążyć przednie kółka, to wtedy owszem kółka słychać, ale nie jest to dźwięk plastiku, a taki miękki odgłos piankowych kółek. Może cos tam się wyrobilo i jest za duża dziura w miejscu gdzie wchodzi kółko.
      • agidc Re: do mama1dawidka 11.07.16, 13:46
        Miałam podobny problem z moim cam3. Po jakimś czasie zaczął być głośny. Podniosłam trochę te białe części do blokowania kółek, ale tak, żeby koła były w pełni skrętne nadal i znowu jest cichutki. A poza tym ważne jest odpowiednie do wagi dziecka ustawienie amortyzacji w przednich kołach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka