Dodaj do ulubionych

Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie

17.07.16, 20:57
Na początek- termin mam na październik, to drugie dziecko. Przy pierwszym miałam głęboki wózek typu fuj (pożyczony Roan, czy coś takiego), ale użyłam go może 3 razy. Gdzie się dało brałam chustę, a potem miałam spacerówkę.
Teraz synek idzie do przedszkola, więc będę musiała go z córeczką zaprowadzać i dlatego potrzebuję wózka. Zdecydowałam się już na Buga. Chcę wersję z gondolą i spacerówką w jednym, bo temat wózków zupełnie mnie nie kręci, mamy małe mieszkanie itp.
I teraz ad rem. Ile powinien najmniej kosztować używany wózek? Bez dodatkowych toreb, osłonek itp? Na olx widziałam sprawne (wg. sprzedawców) od 500zł, ale czy to możliwe?
Obserwuj wątek
    • martuska1982 Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 17.07.16, 21:47
      od 500zł to frogi raczej, ewentualnie stare uszkodzone camy. Cena używanwgo cameleona zalezy od stanu i rocznika.
      • black_magic_women Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 17.07.16, 22:16
        Ok, to rozumiem, że ten frog jest "niebardzo" ? To od ilu set złoty warto brać pod uwagę?
        • black_magic_women Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 17.07.16, 22:18
          Np. ten olx.pl/oferta/bugaboo-cameleon-CID88-IDgBOkh.html#ec94e6a9cd ?
          • marcik844 Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 17.07.16, 22:34
            Cam na małe mieszkanie to tak średnio-nie składa się w jednym kawałku. Chociaż ja obiektywna nie jestem, bo ten wózek wg mnie jest okropny..
            Ten zalinkowany egzemplarz ma porysowana ramę-widać naklejone elementy odblaskowe, kółka przednie przeokropnie zorane kamykami, metale po boku juz tez nie najlepsze. No i hamulec do naprawy...
          • martuska1982 Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 17.07.16, 22:35
            ten tutaj ma sobrą cenę, ale ma zjechane bardzo przednie koła. To edycja limitowana, ale dośc stara. jednak druga generacja i 2w1, moim zdaniem warto jesli mechanizmy działają.

A! No i to cameleon.
            • black_magic_women Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 17.07.16, 22:58
              Wow, ja nic nie widzę! To w takim razie zanim coś kupię to tutaj zapytam konkretnie żeby nie wtopić pieniędzy. Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc, bo jak pisałam wózkowo jestem zupełnie nieogarnięta, zwłaszcza w temacie gondoli, czy 2 w1.
              • martuska1982 Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 17.07.16, 23:20
                Luzik, pytaj smiało. smile
                Po to jestesmy.
    • acora Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 18.07.16, 08:32
      Tu masz bardzo przystępnie wyjaśnione, czym różnią sie poszczególne wersje:

mamygadzety.pl/bugaboo-cameleon-najbardziej-uniwersalny-wozek-swiata/

Froga i Gecko bym odpuscila.

Moze niech któraś napisze ceny Cama1,2,3, za ile warto. Ja sie na Camach nie znam big_grin
    • acora Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 18.07.16, 08:34
      Tu masz fajnie wyjaśnione roznice: mamygadzety.pl/bugaboo-cameleon-najbardziej-uniwersalny-wozek-swiata/
      • acora Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 18.07.16, 08:35
        Eh, zasięg na wsi. Najpierw nie pokazuje nic, potem 2 posty big_grin
        • black_magic_women Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 18.07.16, 11:08
          To dzięki ww stronie ostatecznie przekonałam się do buga smile Teraz tylko tak jak piszesz-za ile warto brać te Camy 123 smile
          • kin_ga83 Re: Bugaboo cameleon-pytanie (może) głupie 18.07.16, 12:31
            Myślę, że sensowna opcją jest cameleon 2. Jedynki są już bardzo stare, a co za tym idzie trudno o dobry stan techniczny. Trójki z kolei drogie. Cameleon 2- ceny zaczynają się od 1000 zł. Ja za 1200 kupiłam już w świetnym stanie technicznym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka