Dodaj do ulubionych

w co spakować wózek do samolotu

25.07.16, 16:07
Dziewczyny,
przebiłam się już przez archiwalne wątki odnośnie torby na wózek do samolotu i dalej nie wiem. Lecimy gdzieś we wrześniu, mała jeździ już w spacerówce (bugaboo cam). Czytam różne sprzeczne opinie i nie wiem, czy kupować jakąś torbę specjalną do wózka, czy tą torbę z Ikei, a może to wszystko bez sensu bo i tak mi zdezelują wózek/nie będę miała kiedy go rozłożyć i upchać do tej torby po odprawie?
Jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii z ostatnich, albo obecnych wakacji? Będziemy lecieć czarterem więc nie spodziewam się, że ktoś czule zaopiekuje się wózkiem.
Obserwuj wątek
    • afroddytta Re: w co spakować wózek do samolotu 25.07.16, 22:32
      CAMELEON to moim zdaniem strasznie słabo sie składa jak na takie manewry, bo i 2 części oddzielnie i sam kształt, no ja w kazdym razie nie znosiłam tego uncertain
      Teraz leciałam LOTem z Nipperem i w żadna torbe np re z ikea sie nie zmieścił, zdjęłam tylko wkładkę i takiego gołego zostawiłam, ale on ciemny i składa sie siedziskiem do środka, było ok, nic sie nie stało.

Jak czytałaś w starych wątkach jak chcesz wozek zostawiać przy drzwiach samolotu to faktycznie czasu wiele nie masz, ale w torbe wsadzić zdarzysz. Możesz tez oddać wozek jako bagaż specjalny tzn niewymiarowy przy zdawaniu bagaży i wtedy możesz spokojnie przynieść go zapakowanego czy zapakować sobie ns miejscu (tylko wtedy nie bedziesz korzystać z wozka ma lotnisku juz). W przypadku Cama ja bym go zapakowała w strech czy worki na śmieci i tasma samoprzylepna poobijała i skleila razem w jedna paczkę i powinno być ok. My tak foteliki pakujemy, trzeba tylko pamietać o zabraniu worków i taśmy na pakowanie powrotne smile
    • mojuu Re: w co spakować wózek do samolotu 25.07.16, 23:24
      Na co dzień trzymam go w bagażniku i wiem jak to jest z tym skladaniem?jeżeli zdecydowałabym się na torbę to czy w grę wchodzi tylko oryginalna do wozka czy są jakieś jeszcze w które cam wejdzie? A jeżeli zdecyduję się oddać wózek tuż przed wejściem do samolotu to mogę go mieć zapakowany w te folie worki? Nie uznają tego za nadbagaz? Gdy latalam na wakacje zawsze widziałam jak ludzie podstawiali wózki bezpośrednio przed wejściem na poklad ale nie pamiętam żeby były spakowane. A teraz wózek to dla mnie jeden z najważniejszych bagazy?
      • afroddytta Re: w co spakować wózek do samolotu 26.07.16, 09:07
        Ja zostawiałam zapakowane przed drzwiami i w torby firmowe i w worki foliowe i problemów nigdy nie było. Na odprawie pytają tez czy wizek jest w jednej części czy dwóch, ja osobiście bym dwuczęściowy wozek złączyła w jedna paczkę
        • mojuu Re: w co spakować wózek do samolotu 26.07.16, 11:04
          Dzięki afrodytta wink
        • thektoska Re: w co spakować wózek do samolotu 26.07.16, 16:18
          Ja zawsze oddaje wozek i fotelik jako bagaż . Wozek pakuje w folie strech- zwykle uzywam dwoch rolek i trzyma sie to bez taśmy klejącej. Jak już dojadę na miejsce to tam kupuje nowe dwie rolki folii na drogę powrotna.
          Fotelik jeździ w torbach podobnych do ikeaowych.
          Nasze torby sa nieprzezroczyste.

Zwykle coś wraz z wózkiem i fotelikiem przemycamy....
          Coś co sie w bagażu nie zmieściło....
          Np wozek jedzie z torba w której sa już pieluchy i ubranka a na foteliku jest jakiś śpiworek, kocyk, kombinezon ,adaptery do tego fotelika i lusterko samochodowe...

Raz leciałam z joolzem i nie nadalam go na główny bagaż tylko oddałam pod samolotem.
          Nie polecam!
          Wydaje mi ze bbo jest podobnych rozmiarów tylko gorzej sie składa...
          Wozek chcieli w obie strony prześwietlać ale nie mieścił sie do maszyny...
          W jedna strona sprawdzili go na wszystkie sposoby rożnymi ręcznymi urządzeniami i odczynnikami chemicznymi zabierając nam 30 min zycia, a w druga stronę kazali iść na drugi koniec bardzo zatłoczonej sali ogromnego lotniska, gdzie była duża maszyna do prześwietlania.
          Zniszczyli mi tez wtedy wozek solidnie.
          Wydaje mi sie ze na płytę lotniska to warto tylko z parasolka lub mini podwiezdupka...
          Teraz zawsze pakuje w domu i traktuje jak bagaż...
    • jusiakr Re: w co spakować wózek do samolotu 27.07.16, 17:47
      Kurcze, bardzo Ci zależy by akurat brać cama? wink
      Mi by było szkoda, bo to jednak drogi wózek. My w zeszłym roku na urlop kupowaliśmy używanego britaxa B-agile (dzien przed odlotem zdałam sobie sprawę, ze Cam moze sie nie zmieścić do wynajmowanego samochodu plus potencjalne zniszczenia, wiec kupowałam na prędce cos innego). Zawsze latamy z tańszymi, używanymi wózkami i nawet jak mi cos porysują to nie zauważę.
      Pewnie nowa torba do bugaboo kosztuje tyle co używana podwieź-dupka.
      • mojuu Re: w co spakować wózek do samolotu 27.07.16, 22:12
        No właśnie coraz bardziej skłaniam się do tego, żeby zainwestować w taką używaną podwieźdupkę dla mojej 7-miesięcznej małej, która już całkiem ładnie siedzi. Ale czy znajdę coś w miarę do jazdy do 300 zł - bo tyle kosztuje torba do cama i więcej na pewno nie wchodzi w grę, bo już widzę minę mojego męża gdy mu powiem, że potrzebujemy drugiego wózka, a mamy taki co kosztował tyle kasy sad(
        • jusiakr Re: w co spakować wózek do samolotu 27.07.16, 23:30
          To powiedz mu, ze skoro był taki drogi to szkoda by sie zniszczył.
          • uszatekk Re: w co spakować wózek do samolotu 28.07.16, 05:43
            Namów męża. Używanego nie będzie szkoda tak bardzo jak porysuja czy cokolwiek sie wydarzy. Ja bym nie brala ze sobą wózka za miliony monet. Szkoda sie stresować. A podwiezdupka zostanie później w aucie w bagażniku.
            • mojuu Re: w co spakować wózek do samolotu 28.07.16, 12:20
              A co myślicie o jakimś używanym maclarenie rozkładanym na leżąco? Przejrzałam trochę internet i jeszcze takie coś byłabym w stanie wynegocjować smile
              • afroddytta Re: w co spakować wózek do samolotu 28.07.16, 13:52
                Ale ma być do tych 300 zł? Ja akurat parasolek nie trawię, ale np. Mamas&papas Argo/Sync kosztuje niewiele więcej a to bardzo fajny i sensownie amortyzowany wózek, podnoszony podnózek, buda ok, fajny i zgrabny u mnie się super sprawdził i dla takiego malucha będzie idealny smile Jak kupisz teraz i jednak nie bedziesz chciała zatrzymać to sprzedasz dalej pewnie bez straty.
        • thektoska Re: w co spakować wózek do samolotu 28.07.16, 06:30
          Chcecie używać cama do końca wozkowania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka