olka11135
01.08.16, 13:12
Witam,
Jestem mamą 11-miesięcznej bardzo drobnej dziewczynki. Basia obecnie waży 8kg i mierzy 72cm. Obecnie posiadamy wózek bugaboo cameleon 2 i o ile z wersji z gondolą byłyśmy we dwie bardzo zadowolone, o tyle siedzisko spacerowe jest jedną wielką pomyłką przy mojej córce. Brak regulacji pasów oraz kubełkowe siedzisko (które świetnie sprawdzało się przy starszym synu) sprawia, że córka się zapada, spada, wygina na wszystkie strony i płacze. Chciałabym uniknąć sytuacji posiadania dwóch wózków. Zależy mi być mieć jeden wózek już do końca wózkowania czyli jakieś 1.5 roku. Szukam więc wózka, który posłuży nam też w zimie oraz mi w trakcie jazdy na rolkach bądź bieganiu (nie robię tego wyczynowo i codziennie tylko muszę nadążyć za 5 latkiem na rowerze). Będzie rozkładał się na płasko i miał regulowany podnóżek, córka śpi tylko i wyłącznie w wózku. Z racji tego, że po Warszawie poruszam się głównie komunikacją miejską, a winda nie zawsze jest bądź działa będzie lekki max. 9kg (łącznie). Ponieważ córka wypadła z bugaboo mając tylko pas w pasie, nowy wózek musi mieć regulowane pasy (w bugaboo są za wysoko, córka z nich wychodzi, a dodatkowo rysują jej twarz). Cena dla mnie nie gra roli.
Wiele moich koleżanek poleca snapa, podoba mi się też wizualnie, obawiam się jednak czy kółka poradzą sobie w zimie na śniegu, bądź w trudnym terenie (weekendy spędzamy na wsi, gdzie chodzimy po polnych drogach i lasach).
Podoba mi się jeszcze Baby Jogger Mini GT oraz B-Motion 3, który z nich jest najlepszy ? Co wy byście wybrali, a może zupełnie coś innego ?