Dodaj do ulubionych

ValcoBabySnap3 vs BJCM GT vs Britax B-Motion3

01.08.16, 13:12
Witam,
Jestem mamą 11-miesięcznej bardzo drobnej dziewczynki. Basia obecnie waży 8kg i mierzy 72cm. Obecnie posiadamy wózek bugaboo cameleon 2 i o ile z wersji z gondolą byłyśmy we dwie bardzo zadowolone, o tyle siedzisko spacerowe jest jedną wielką pomyłką przy mojej córce. Brak regulacji pasów oraz kubełkowe siedzisko (które świetnie sprawdzało się przy starszym synu) sprawia, że córka się zapada, spada, wygina na wszystkie strony i płacze. Chciałabym uniknąć sytuacji posiadania dwóch wózków. Zależy mi być mieć jeden wózek już do końca wózkowania czyli jakieś 1.5 roku. Szukam więc wózka, który posłuży nam też w zimie oraz mi w trakcie jazdy na rolkach bądź bieganiu (nie robię tego wyczynowo i codziennie tylko muszę nadążyć za 5 latkiem na rowerze). Będzie rozkładał się na płasko i miał regulowany podnóżek, córka śpi tylko i wyłącznie w wózku. Z racji tego, że po Warszawie poruszam się głównie komunikacją miejską, a winda nie zawsze jest bądź działa będzie lekki max. 9kg (łącznie). Ponieważ córka wypadła z bugaboo mając tylko pas w pasie, nowy wózek musi mieć regulowane pasy (w bugaboo są za wysoko, córka z nich wychodzi, a dodatkowo rysują jej twarz). Cena dla mnie nie gra roli.
Wiele moich koleżanek poleca snapa, podoba mi się też wizualnie, obawiam się jednak czy kółka poradzą sobie w zimie na śniegu, bądź w trudnym terenie (weekendy spędzamy na wsi, gdzie chodzimy po polnych drogach i lasach).
Podoba mi się jeszcze Baby Jogger Mini GT oraz B-Motion 3, który z nich jest najlepszy ? Co wy byście wybrali, a może zupełnie coś innego ?
Obserwuj wątek
    • gleana Re: ValcoBabySnap3 vs BJCM GT vs Britax B-Motion3 01.08.16, 13:39
      Żadnego z tych wózków nie widzę z rolkami. Najfajniejszy z nich jest Motion-3 bo ma amortyzację (Gt tylko na przednie koło) tylko że nie ma regulowanego podnóżka ale można dokupić. Najlepszym wyjściem byłyby dwa - do komunikacji miejskiej lekka, nieduża parasolka a na spacery i do lasu jakaś terenówka
      • afroddytta Re: ValcoBabySnap3 vs BJCM GT vs Britax B-Motion3 01.08.16, 13:58
        Z tych dwóch to motion bedzue lepszy niz GT i ogolnie to świetny wozek, da rade wszędzie, do podbiegania tez.
        Natomiast ns rolki sie nie nadaje, oczywiście nie ma na to papierów itd ale moim zdaniem to niebezpieczne bo ten wozek jest dosc mały, lekki i zgrabny i nie na tyle stabilny co wozki wyczynowe sportowe. Na rolki to bumbleride Indie 3, bob se, flex czy Pro, summit baby jogger, thule, żaden normalny do tego sie nie nadaje
        • olka11135 Re: ValcoBabySnap3 vs BJCM GT vs Britax B-Motion3 01.08.16, 14:36
          Jeżdżę z bugaboo i daję radę bo jak napisałam nie robię tego wyczynowo wink
          Teraz mi się przypomniało, że moja znajoma jeździła z britaxem ale chyba a-gile. Musze dopytać. I ona już bardzo zaawansowanie.
          • martuska1982 Re: ValcoBabySnap3 vs BJCM GT vs Britax B-Motion3 01.08.16, 14:40
            olka11135 napisał(a):

> Jeżdżę z bugaboo i daję radę bo jak napisałam nie robię tego wyczynowo wink
            > Teraz mi się przypomniało, że moja znajoma jeździła z britaxem ale chyba a-gile
            > . Musze dopytać. I ona już bardzo zaawansowanie.
            >
            Abstrahując trochę od twoich pytan - widziałam jakiś czas temu pania w profesjonalnym stroju sportowym (więc nie biegła raczej do lidla bo rzucili gacie wink ) biegnącą z bugaboo bee plus tongue_out
    • uszatekk Re: ValcoBabySnap3 vs BJCM GT vs Britax B-Motion3 01.08.16, 13:52
      Jak snap to może snap sport. Dalej będzie lekiki a pompowane koła sprawdza się w różnym terenie. Ok 1 kg więcej waży. Niedługo będą w dystrybucji polskiej. Prawdopodobnie jesienią.
      • bahira81 Re: ValcoBabySnap3 vs BJCM GT vs Britax B-Motion3 03.08.16, 19:33
        Jeździłam z dziećmi na rolkach z wózkiem i szczerze nie wyobrażam sobie tego z Bugaboo Cameleon. Wystarczy odrobina wyobraźni... Na rolkach wózek musi mieć zablokowane przednie koło i koniecznie hamulec w rączce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka