ata99 03.04.10, 22:16 Mój 3-letni synek ma odstające łopatki, czy w tym wieku tak może być, czy zacząć ćwiczenia? Jakie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel.zawitkowski Re: odstające łopatki 05.04.10, 20:10 :))))))))))))) Nie wiem czy "odstające łopatki" to kwestia jego niskiej wagi, wysokiego wzrostu, generalnie niskiej spójności stawowej lub dziesiątki innych powodów. Wiem, że to syn, że ma 3 lata i według Pani ma odstające łopatki. Nie wiem nawet, czy rzeczywiście ma i do jakiego stopnia :( Tak, u dzieci w wieku 3 lata może często wydawać się, że łopatki "odstają", ale czasem (rzadko) to sprawa, którą warto się zająć. Przez internet trudno doprawdy to ocenić. Pozdrawiam Paweł Zawitkowski Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Re: odstające łopatki 05.04.10, 22:15 Serdecznie dziękuję za odpowiedź. W swojej ignorancji sądziłam, że skoro synek prezentując postawę na baczność ma na pleckach odstające nieco "skrzydełka" to to jest to :-). Spróbuję pokazać w rejonie, ale jak znam życie nie dowiem się wiele. Póki co każę dziecku robić wymachy w bok i próbuję łączyć łokcie z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś