Dodaj do ulubionych

z dzieckiem w góry

15.02.08, 09:40
Panie Pawle,
wybieramy się z mężem i naszą córeczką w czerwcu w Bieszczady, będzie miała wtedy 8 miesięcy, waga ok 8-9 ( teraz waży 7). Będziemy chcieli ją zabierac na spacery i tu rodzi sie pytanie, nie wszędzie bowiem da się pojechac wózkiem no i w czym ja nosić, żeby była bezpieczna, żeby było jej wygodnie no i osobie noszacej? Co pan proponuje? Chusta wiązana , nosidełko, mei-tai? Chcemy ją raczej nosić na plecach, no ale z przodu tez. Oczywiście to nie bedą jakieś długie, męczace wypady po wysokich górach.
Proszę mi coś doradzić. Z góry dziękuję za odpowiedź i serdecznie pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gloria77 Re: z dzieckiem w góry 15.02.08, 09:45
      aha i jeszcze jedno, proszę mi tez polecić jaka chusta, jakie nosidło ... a może ma pan jeszcze jakieś inne pomysły jak bezpiecznie spacerowac z dzieckiem w bieszczadach? będe wdzięczna na sugestie.
    • gemmavera Re: z dzieckiem w góry 16.02.08, 11:37
      Polecam korzystanie z wyszukiwarki. :)
      Zerknij do tego wątku - znajdziesz tam kilka linków do wątków, w
      których pan Paweł wypowiadał się na temat chust, nosidełek i innych
      wynalazków:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=75755966&a=75761503

pozdrawiam :)
      • gloria77 Re: z dzieckiem w góry 16.02.08, 15:42
        dziękuję ci za linki, już mi się nieco rozjaśniło :)
        pozdrawiam
    • gloria77 Re: z dzieckiem w góry 16.02.08, 16:01
      już wiem, ze pan Paweł poleca chusty... jednak chciałabym się dowiedzieć co właśnie ze spacerami po górach? Weronika będzie miała wtedy 8 miesięcy, nie potrafię powiedziec czy będzie umiała już samodzielnie siedzieć, stąd pytanie czy nosidło turystyczne ze stelażem, w którym by sobie siedziala czy chusta wiązana a maluch na plecach?
      • zaisa Re: z dzieckiem w góry 18.02.08, 05:42
        U nas sprawdziła się chusta wiązana. Syn miał 9-10 m. Nosiłam go głównie z
        przodu - ze względu na pogodę i możliwość schowania go pod kurtką. No i
        bezpośredni kontakt:)
        Góry: Gorce, Pieniny, Beskid Sądecki.
        • dona46 Re: z dzieckiem w góry 18.02.08, 10:49
          Ja też się podczepiam. Mały jak będziemy chcieli jechać w Bieszczady będzie miał
          ok. 14-15m-cy, ale wiele pieszych wycieczek pewnie nie wytrzyma. Myślałam o
          wiązanej bądź Mei Tai? Żeby jeszcze trochę z tego skorzystał.
          A ty co wybierzesz? Może Pan Paweł ma ciekawszy pomysł dla takiego szkraba?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka