Dodaj do ulubionych

Wakacje 2011

19.06.11, 20:18
Nadchodzi koniec roku szkolnego - ufff:) Ja jako mama, żyję od wakacji-ferii-wakacji aby mieć możliwość (również finansową) ruszyć gdzieś tam - w świat.
Jakie macie plany na wakacje 2011? Gdzie chcielibyście/chcecie pojechać? Co warto zobaczyć? Gdzie zadomowić się przez ten krótki urlopowy czas w naszym pięknym kraju, ale może warto poza jego granicami? Podzielcie się doświadczeniami. Piszę, ponieważ potrzebuję "pokrzepienia" - planowany wyjazd dopiero w sierpniu - a już mnie "nosi":)
Obserwuj wątek
    • lukasz.1978 Re: Wakacje 2011 20.06.11, 15:56
      Ja to myślę, że pojadę nad polskie morze - może nie ma gwarancji pięknej pogody jak w Grecji czy Chorwacji, ale lubię nasze polskie nadmorskie klimaty i już :)

Być może pojadę też na parę dni w góry połazić z plecakiem.
    • elfkabezhaltera Re: Wakacje 2011 20.06.11, 17:41
      Ja w tym roku nie mam wakacji - wyszukałem sobie 2-gą prace i będę pracować.

Co do moich ostatnich doświadczeń - jeśli ktoś chce odpocząć, to polecam Dąbki pod Darłowem/Koszalinem.
      Nudna wiocha, zero młodzieży 18-24, same rodziny 2+3 (jedno musowo w wózku).
      Za to cisza i spokój, piekna plaża, brak komarów, pyszne ryby w smażalniach.
      W Delfinie przy pobycie 8 dni i wyżej darmowy basen. Co prawda nieduży, 15m, ale i tak pływałem w nim godzine dziennie.
    • arturwrzeciono Re: Wakacje 2011 21.06.11, 07:44
      Ja śmigam w Bieszczady bo jeszcze nie byłem tam nigdy. Jeśli lubisz góry to zdecydowanie polecam Słowację - zwiedziłem całą i pokochałem ten kraj (teraz jest tam dość drogo ale i tak warto) i nasze Tatry :)
    • ryk.pat Re: Wakacje 2011 21.06.11, 17:58
      Ja co roku w to samo miejsce jeżdżę, czyli do Mrzeżyna nad polskie morze. Co roku są te same atrakcje ale zupełnie mi to nie przeszkadza ;). Z jednej strony nie jest to mega kurort, nie ma wielkich tłoków, i mega lansu, z drugiej wszystko jest o rzut beretem.

Polecam!
    • mama_ag_a Re: Wakacje 2011 26.06.11, 14:23
      my właśnie wrócilismy z Piasków- bardzo fajna dziura, piekna plaza i mnooooooooooostwo dzikow :)
      • krupek_1 Re: Wakacje 2011 26.06.11, 19:32
        Ja bede wakacje miec raczej krotkie tylko miesiac musze sobie zarobic na wypad w listopadzie na gale WWE
        a tak to bede na wsi sobie troche i moze nad morze pojade ale to wszystko wyjdzie w praniu
      • lukasz.1978 Piaski 04.07.11, 09:22
        > my właśnie wrócilismy z Piasków- bardzo fajna dziura, piekna plaza i mnoooooooo
        > ooostwo dzikow :)

Rozumiem, ze chodzi o Piaski na Mierzei Wiślanej, koło ruskiej granicy? Świetne miejsce, byłem sporo razy i pewnie jeszcze nie raz się tam wyborę. Teraz to tam i tak jest cywilizacja, ja jeszcze pamiętam, jak był tylko jeden bar we wsi, jadłodalnia Krab :) No a plaża genialna - szeroka, piaszczysta i bez tlumów.
    • marecka.1 Re: Wakacje 2011 28.06.11, 12:06
      wybieram się do Lądka-Zdrój, do ośrodka Geovita - czyli w góry :) Nie jadę tam pierwszy raz, jest to już takie moje "obeznane" miejsce :) Jedzenie smaczne, trasy po górach już mam wyznaczone, dodatkowo w hotelu jest odnowa biologiczna, więc relaks gwarantowany :)
    • joaszkaa Re: Wakacje 2011 28.06.11, 19:32
      dwa tygodnie w Kołobrzegu :)))))))
      długo na to czekałam i 9 lipca śmigam :D
    • grodek75 Pozdrawiam z upalnej Florydy :) 03.07.11, 04:44
      Czesc Wszystkim,
      Nawet oddalony o 10 tys. km nie moge sie z Wami rozstac ;)
      Pozdrawiam z upalnego Clearwater Beach na Florydzie.
      Jest 22:40, temperatura to 80 stopni F.
      Pieknie tu, czysto, paliwo po 3,5$ za galon, a za suite skladajaca sie z sypialni, salonu i kuchni place w przeliczeniu 180zl/dobe. Z tego co wiem nad zimnym Baltykiem krzycza 60-100zl/lozko.
      Pozdrawiam Was serdecznie, za dwa tygodnie niestety opuszczam ten raj...
      • arturwrzeciono Re: Pozdrawiam z upalnej Florydy :) 04.07.11, 08:41
        Ja byłem w Gdańsku w tamtym tygodniu to pokój 2 osobowy 450zł kosztuje :) więc nie jest super tanio. Wspomnienia z nad Bałtyku powodują iż zawsze chcę tam wracać choć wolę góry (dlatego wpadam nad morze na krótko).

Polecam też Kaszubskie rejony - dla miłośników kolei i pięknych widoków polecam podróż jednotorową linią 201 - super widoki.
    • slonce_bielan Re: Wakacje 2011 05.07.11, 19:06

ja lubię ciepło i słońce i egzotyczne klimaty więc mogę polecić Afrykę, spędziałam tam niejedne wakacje

a z miejsc blisko to moje ulubione, jeśli nie najukochańsze to Lazurowe Wybrzeże, znam je chyba lepiej, niż nasze wybrzeże bałtyckie :)

te winnice, lokalne sery (kocham je), wielkie połacie pól lawendy... dla tekich rzeczy warto żyć :)
      • krokus-zakopane Re: Wakacje 2012 15.01.12, 13:30
        W gorach w ośrodku wypoczynkowym Krokus w Koscielisku. Wiecej infona stronie: krokus-zakopane.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka