bulczanka 07.05.10, 21:18 Dlaczego przy podcieniach stał dzisiaj wóz proTuskowego tvn 24??? Nie widziałem go ale słyszałem że tam był. Why? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oryginal23 Re: Stał tam 07.05.10, 23:55 Wjechali na Rynek i straż miejska nie założyła im blokady? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
rafin9816 Re: Stał tam 07.05.10, 23:59 Pewnie z powodu zderzenia pociągów na odcinku TG - Nakło. Po co na rynku? Może piwka chcieli się napić w kopule, albo po prostu zrobić parę ujęć miasta do materiału. Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Stał tam 08.05.10, 14:02 Z tymi ujęciami miasta do materiału możesz mieć rację. Tvn lubi robić show w swoich serwisach. Pewnie przed ukazaniem miejsca kraksy pokażą nasz rynek, tablicę z napisem "Tarnowskie Góry" przy wjeździe do miasta itp. Potem rozmowy z kilkoma mieszkańcami-świadkami oraz pracownikami PKP i rzetelny spektakl gotowy. Na końcu Maciej Mazur zapoda błyskotliwą puentę. PS. Szkoda że nie sprowadzili Błękitnego24:P Odpowiedz Link Zgłoś
pink_alois Re: Stał tam 08.05.10, 16:38 Widzę u ciebie bułczanka rozkwit idei pisizmu, a wyraziłeś je jasno w stwierdzeniu że TVN jest protuskowe. Mógł byś to jakoś uzasadnić? Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Stał tam 08.05.10, 17:17 To nie żaden rozkwit idei pisizmu! Nadal idę na PO. Nie trzeba być geniuszem wy znaleźć różnie pomiędzy formami wypowiedzi na tvn, a np. tvp1. Niby to oczywiste (wszak tv publiczna nie może za bardzo fikać władzy) ale i tak rodzi pewien niesmak. Jestem na całkowitą bezstronnością i obiektywizmem. Tvn-owi takowych brakuje niestety. Ten cały budżet, sprzęt i środki stosują do promowania PO i ukazywania innych partii w sposób co najwyżej neutralny (to w najlepszym wypadku). Kiedyś lubiłem fakty za drobiazgowość i efektowność. Od kilku miechów oglądam polsat i tvp info. To pierwsze - by prześledzić wydarzenia dnia w ogóle. To drugie by poznać więcej szczegółów. Takie jest moje zdanie alois. Odpowiedz Link Zgłoś
pink_alois Re: Stał tam 08.05.10, 18:15 Ze TV1 jest pisiorna to nie ulega wątpliwości, tam już otwarcie mówią o zamachu, dopuszczalne są wszystkie metody, nawet aktorzy w roli płaczków zawodowych. Kaczyński zrobił skok na media i mianował swojego prezesa z umową której nie da się rozwiązać bez wypłacenia horrendalnych odpraw, potem było jeszcze kilku pisiornych prezesów, i abonenci musieli złożyć się im na odprawy. TVN zaprasza przeważnie po dwóch adwersarzy z różnych partii co jest ok! ale np.Staniszkis siedzi ciągle w TVN i bredzi o wybitności Yaro i nie ma nikogo kto by się z tym nie zgodził. Podczas katastrofy TVN 24 24 godz na dobę płakało łącznie z Olejnik, która szlochała na antenie bo nie zobaczy już prezydenta. Żadna stacja nie wyemitowała tyle bredzenia o katastrofie co TVN i to ona udostępniając głos pisiornym wykreowała prezydenta-bohatera. Gdyby iść za retoryką kaczyzmu to wszystkie stacje i gazety na które Yaro nie zrobił skoku są wspierające PO. Przypominam dwie rzeczy, po pierwsze Yaro nie udzielał wywiadów w pewnym okresie tylko pędził z tą demagogią do TV Trwam, często spóźniał się na konferencje prasowe bo w TV Trwam nie rozpoczął się dziennik, obwiniał wszystkie stacje poza samym sobą że doprowadziły do upadku rządu pisiornego dlatego też kaczyzm nie mial dobrej prasy jednak ataki na TVN doprowadziły do tego że aby oddalić podejrzenie o sympatie pisiorne więcej jest w tej TV pisiornych niż PO Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Stał tam 08.05.10, 18:40 Tvn po 10.04 trochę spoważniało. Wszystkim głupio. Bardziej ważą słowa choć ostatnio zauważyłem że powoli znów wraca stare. Nadal są ostrożni ale między wierszami da się wyczytać za kim idą (aluzje, sarkazm itp). Alois, szczegóły mnie nie interesują. Patrzę na to z perspektywy zwykłego Kowalskiego. Widzę różnice między poszczególnymi kanałami. Tvn to najbardziej stronnicza tv. Bardziej jest chyba tylko tv trwam. Tvp1 jest nastawiona do PiS-u bardziej optymistycznie niż tvn ale ta pierwsza w przeciwieństwie do tej drugiej nie doszukuje się tylko i wyłącznie potknięć "wrogów". Zachowała jeszcze odrobinkę bezstronności. Odpowiedz Link Zgłoś