Dodaj do ulubionych

Yaro prowadzi bloga

19.02.11, 16:31
a2l.utnij.net
Już pierwsze zdanie : "Patriotyzm (..) Opiera się na zaufaniu do wspólnoty..." mówi o tym, że Kaczyński co innego mówi a coś zgoła innego robi.

Nihil novi, stare przemówienie, ciekawsze są komentarze.
Obserwuj wątek
    • robingut Re: Yaro prowadzi bloga 19.02.11, 18:43
      Chłop znowu na prochach jedzie i majaczy mu się, że to on w Landsbergu siedzi.
    • robingut Re: Yaro prowadzi bloga 19.02.11, 19:12
      Co do komentarzy najlepszy jest moim zdaniem ten:
      "Przechodząc do meritum notatki Pana Prezesa.

Taki patriotyzm to dla mnie codzienność:
      Konto bankowe: Inteligo,
      Praca: firma polska - to już bardziej z przypadku,
      Komórka: Plus GSM,
      Tankowanie paliwa: Staram się tankować na Orlen (od 10.04.2010 - totalny bojkot Lukoil - choć mam najbliżej),
      Zakupy: Te średnie w AS (lokalna sieć), Polomarket i Żabka,
      Towary w sklepie (markecie dużych zagranicznych sieci): zawsze przeglądane pod względem kraju pochodzenia i świadomy wybór wyrobów firm polskich (uważam, że większość produktów w marketach żywnościowych jest podobnej jakości),
      Ostatni zakup akumulatora: przegląd opinii i świadomy wybór producenta polskiego,
      Meble: firma polska,
      wszelkiego typu usługi: małe, średnie, duże firmy ale zawsze bonus maja polskie firmy,
      Usługa internet/TV - polska firma Gawex - choć miałem konkurencyjny wybór w UPC
      W pracy podczas decyzji inwestycyjnych i zakupowych: preferowane produkty polskie lub w przypadku braku takowych dystrybutor polski a nie zagraniczny. Praktycznie od dłuższego czasu (kilku lat)będąc na stanowiskach decyzyjnych ten scenariusz był i jest przeze mnie stosowany.

Taki patriotyzm gospodarczy (będącego składową ogólnego patriotyzmu) tkwił we nie od zawsze, ale dopiero mogąc decydować o wydatkowanych pieniądzach moja świadomość i sposób rozumowania jest w moim przypadku wzmocniony. Każda decyzja "gospodarcza" jest pod tym kontem rozpatrywana.
      Powyższe zachowanie jest skalkulowane i przemyślane i per saldo dla takiego dużego kraju jak Polska całkowicie racjonalne. Obserwuję takie samo zachowanie wśród narodów zdecydowanie bogatszych od nas (Niemcy, Francuzi, Anglicy) i dochodzę do wniosku, że tylko preferowanie (racjonalne) towarów i usług tworzonych przez moich sąsiadów bogacę ich i siebie (większe wpływy z podatków)."

Tego nie pisał ośmioklasista, więc znajduje potwierdzenie teza, że kształci się dziś na potęgę, ale i tak ostatecznym rezultatem tego są głupcy. Nic nie pisze o żonie, ale jeśli ją ma, to chyba nie Polka.

• oryginal23 Re: Yaro prowadzi bloga 19.02.11, 20:34
        To nie jest blog, to przemówienie.
        23.
        PS. Idiota alois nie wie co to jest blog.
        • robingut Re: Yaro prowadzi bloga 19.02.11, 21:18
          Z formalnego punktu widzenia - blog. Nieformalnie - może wstęp do Mojej walki II.
        • bulczanka Re: Yaro prowadzi bloga 19.02.11, 23:33
          Szczyt bezczelności: zagłosować na PiS i wyjechać z kraju.
        • pink_alois Re: Yaro prowadzi bloga 20.02.11, 12:33
          Frustracie, TO JEST BLOG, Romuś źle ci podpowiada bądź nie zażyłeś odpowiedniej dawki środków wspomagających twą chorą bukowinke.

To jest stare przemówienie z Sheratona wklejone przez któregoś z pisiornych blogerów.
          Yaro zakładał już videobloga i również pozostał na jednej wklejce.
        • easyblue Re: Yaro prowadzi bloga 20.02.11, 19:02
          Popisałeś się oryginalnie:/
          • bulczanka Re: Yaro prowadzi bloga 21.02.11, 20:38
            Ponoć blog Jarka ma spore wzięcie. On pisze a pracownik wkleja tudzież edytuje jeśli trzeba. PO częściowo zamknęła usta PiS-owi (bilbordy) więc sfora Yara próbuje się do nas dobrać przez sieć. Cyber macki kaczki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka