pink_alois 19.02.11, 16:31 a2l.utnij.net Już pierwsze zdanie : "Patriotyzm (..) Opiera się na zaufaniu do wspólnoty..." mówi o tym, że Kaczyński co innego mówi a coś zgoła innego robi. Nihil novi, stare przemówienie, ciekawsze są komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robingut Re: Yaro prowadzi bloga 19.02.11, 18:43 Chłop znowu na prochach jedzie i majaczy mu się, że to on w Landsbergu siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Yaro prowadzi bloga 19.02.11, 19:12 Co do komentarzy najlepszy jest moim zdaniem ten: "Przechodząc do meritum notatki Pana Prezesa. Taki patriotyzm to dla mnie codzienność: Konto bankowe: Inteligo, Praca: firma polska - to już bardziej z przypadku, Komórka: Plus GSM, Tankowanie paliwa: Staram się tankować na Orlen (od 10.04.2010 - totalny bojkot Lukoil - choć mam najbliżej), Zakupy: Te średnie w AS (lokalna sieć), Polomarket i Żabka, Towary w sklepie (markecie dużych zagranicznych sieci): zawsze przeglądane pod względem kraju pochodzenia i świadomy wybór wyrobów firm polskich (uważam, że większość produktów w marketach żywnościowych jest podobnej jakości), Ostatni zakup akumulatora: przegląd opinii i świadomy wybór producenta polskiego, Meble: firma polska, wszelkiego typu usługi: małe, średnie, duże firmy ale zawsze bonus maja polskie firmy, Usługa internet/TV - polska firma Gawex - choć miałem konkurencyjny wybór w UPC W pracy podczas decyzji inwestycyjnych i zakupowych: preferowane produkty polskie lub w przypadku braku takowych dystrybutor polski a nie zagraniczny. Praktycznie od dłuższego czasu (kilku lat)będąc na stanowiskach decyzyjnych ten scenariusz był i jest przeze mnie stosowany. Taki patriotyzm gospodarczy (będącego składową ogólnego patriotyzmu) tkwił we nie od zawsze, ale dopiero mogąc decydować o wydatkowanych pieniądzach moja świadomość i sposób rozumowania jest w moim przypadku wzmocniony. Każda decyzja "gospodarcza" jest pod tym kontem rozpatrywana. Powyższe zachowanie jest skalkulowane i przemyślane i per saldo dla takiego dużego kraju jak Polska całkowicie racjonalne. Obserwuję takie samo zachowanie wśród narodów zdecydowanie bogatszych od nas (Niemcy, Francuzi, Anglicy) i dochodzę do wniosku, że tylko preferowanie (racjonalne) towarów i usług tworzonych przez moich sąsiadów bogacę ich i siebie (większe wpływy z podatków)." Tego nie pisał ośmioklasista, więc znajduje potwierdzenie teza, że kształci się dziś na potęgę, ale i tak ostatecznym rezultatem tego są głupcy. Nic nie pisze o żonie, ale jeśli ją ma, to chyba nie Polka. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Yaro prowadzi bloga 19.02.11, 20:34 To nie jest blog, to przemówienie. 23. PS. Idiota alois nie wie co to jest blog. Odpowiedz Link Zgłoś
robingut Re: Yaro prowadzi bloga 19.02.11, 21:18 Z formalnego punktu widzenia - blog. Nieformalnie - może wstęp do Mojej walki II. Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Yaro prowadzi bloga 19.02.11, 23:33 Szczyt bezczelności: zagłosować na PiS i wyjechać z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
pink_alois Re: Yaro prowadzi bloga 20.02.11, 12:33 Frustracie, TO JEST BLOG, Romuś źle ci podpowiada bądź nie zażyłeś odpowiedniej dawki środków wspomagających twą chorą bukowinke. To jest stare przemówienie z Sheratona wklejone przez któregoś z pisiornych blogerów. Yaro zakładał już videobloga i również pozostał na jednej wklejce. Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Yaro prowadzi bloga 21.02.11, 20:38 Ponoć blog Jarka ma spore wzięcie. On pisze a pracownik wkleja tudzież edytuje jeśli trzeba. PO częściowo zamknęła usta PiS-owi (bilbordy) więc sfora Yara próbuje się do nas dobrać przez sieć. Cyber macki kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś