Dodaj do ulubionych

Social Network

20.02.11, 01:24
www.forbes.pl/artykuly/sekcje/styl_zycia/jak-zrujnowac-sobie-zycie-z-facebookiem,5518,1
Jesteście na facebook-u? Ja nie. A na NK? Ja nie.
Podobno teraz masowo wypisują się z NK i zapisują na to pierwsze. Nie wiem czemu ale nigdy mnie takie portale nie rajcowały. Utrzymuję stały kontakt z wieloma realnymi ludźmi więc może dlatego. Nie uważacie że takie portale bardziej szkodzą niż pomagają? Doprowadzają do uzależnień, depresji, dzielą zamiast łączyć. Nie raz są również celem hakerów. Co sądzicie? Co wam lub waszym znajomym daje Fejsbuk? Pomijając oczywiście możliwość odnawiania kontaktów ze starymi znajomymi ze szkoły.
Obserwuj wątek
    • pink_alois ­­­­­­ 20.02.11, 01:36
      Uzależnia jedynie głupota, która rodzi frustracje i depresje.
      Rozumiem, że wiele rzeczy cię nie interesuje tylko kogo to obchodzi?
    • bulczanka Re: Social Network 20.02.11, 01:37
      Pustka w głowie? Prześpij się.
    • strefasta Re: Social Network 20.02.11, 09:02
      Wręcz przeciwnie ...nie wiem czy NK lub FACEBOOK mają jakiś sens ale skoro jest tam tyle milionów ludzi to musi coś być w tym .Strefa STA ma na zadanie być Praktycznym Portalem co to znaczy?
      -Do Portalu mogą się zarejestrować wszyscy którzy mieszkają w Powiecie Tarnogórskim ,co za tym idzie większość tych ludzi się może zna w realnym świecie ale nigdy nie wymienili ze sobą słowa ,a być może któryś z nich ma podobne poglądy,druga strona ogłoszenia zamieszczone darmowo mogą być szybko zrealizowane ewentualnie zweryfikowane .
      Jak wiemy większość mediów w Tarnowskich Górach podlega Ratuszowi lub kapitałowi BOGATYCH firm .Strefa STA jest nie zależna od nikogo tylko od prawdy i mieszkańców i powiatu ,jednym słowem nie komercyjny Portal Społecznościowy .Zaletą jest też że ktoś taki jak np."bulczanka" na takim portalu by nie zabłysną ponieważ profile muszą zawierać przynajmniej imię w przeciwnym razie są od razu kasowane i każdy kto się wypowiada wypowiada się we własnym imieniu
      • bulczanka Re: Social Network 20.02.11, 13:14
        Oj stary masz duże wymagania. Czarno widzę zainteresowanie Strefą STA.
      • yuuuhi Re: Social Network 30.09.11, 13:28
        A poza tym wejdzie potem jakiś gigant i zmiecie małe lokalne serwisy.
        Prawo dżungli. Teraz AOL planuje takie wejście z sąsiedzkim serwisem społecznościowym:
        tech.pgs-soft.com/2011/09/30/sasiedzka-siec-spolecznosciowa/
        Jak dla mnie to mnożenie bytów ponad miarę nie ma sensu.
        • net.kielonek Re: Social Network 04.10.11, 10:49
          W tych "bytach" nie trzeba uczestniczyć, można żyć obok tego, niewiele się traci.
          Mnie wystarczy pobeblać sobie na kilku forach i nie odczuwam potrzeby zaglądania nawet
          w takie wirtualne krainy.
          Gorzej jak zimnej wódki brakuje.
          Zdrówko!
          • strefas Re: Social Network 04.10.11, 18:41
            ranisz moje uczucia ...kielonku:(
            • net.kielonek Re: Social Network 04.10.11, 21:43
              Przepraszam, ale nie znam się na tych wszystkich rejestracjach, logowaniach, hasłach i całym tym internetowym żargonie.
              Pisałem już, ze prosty człowieczek jestem, techniczny durak i humanistyczny dziadyga.
              Jeden zarozumialec na tym forum nazywa to baraństwem, baranem więc jestem.
              Zdrówko!
              • amadeo214 Re: Social Network 04.10.11, 21:54
                To TY z ....PSL ?
                • net.kielonek Re: Social Network 04.10.11, 21:58
                  Bezpartyjny i bezwyznaniowy.
                  Wódkę lubię zimną.
                  • strefas Re: Social Network 04.10.11, 23:29
                    kielonek to fajny człowiek ...tylko za dużo pije :) ,a ty amadeo się nie wymądrzaj ,bo "alois robił to samo " i jego notatnik poszedł na hasiok :) jak będziesz chciał jakiś wskazówek to na strefie jest w menu "kontakt" i tam znajdziesz sposób by ze mną porozmawiać :)
                    • net.kielonek Re: Social Network 04.10.11, 23:49
                      Nie piję za dużo, piję w sam raz, tyle ile trzeba.
                      Zdrówko!
                      • strefas Re: Social Network 04.10.11, 23:54
                        no niech ci bedzie :)
                        zdrówko
                        • jasminum89 Re: Social Network 07.10.11, 15:14
                          No ale jak jest co, ale nie ma z kim pić to też nie fajnie. I naprzeciw nemu problemowi wychodzi nikt inny jak właśnie portal społecznościowy! Powstała jakaś nowa sieć, CircleMe. Ale zarejestrować się można tylko przez zaproszenie. Tutaj gdzieś można je dostać: CircleMe - zaproszenia
                          • strefas Re: Social Network 07.10.11, 15:31
                            ....jakie to wyjątkowe :)
                          • net.kielonek Re: Social Network 07.10.11, 16:27
                            jasminum.
                            Picie w samotnosci to wyższy stopień wiedzy o piciu. Do tego potrzebny jest długi trening i lata praktyki.Natomiast jeżeli ktoś musi mieć do picia towarzystwo to zaprosić kogoś na wódkę można bez udziału kolejnego portalu internetowego.
                            Dawniej ludzie nawet telefonów nie mieli a na wódkę jakoś się umawiali.
                            Jestem wręcz zdania, że internet znacznie zmniejszył prawdziwe kontakty towarzyskie.
                            • strefas Re: Social Network 07.10.11, 17:03
                              i to się zgadza kielonku,internet jest wynalazkiem "zimnej wojny" został stworzony do komunikacji po miedzy bunkrami ...cieszmy się świeżym powietrzem , a internetu używajmy tylko ,jako narzędzia
                              • net.kielonek Re: Social Network 07.10.11, 17:16
                                Świeże powietrze wilgotne dzisiaj i zimne, ale cieszyłem się nim już z Azorem trzy razy.
                                Zdrówko!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka