Dodaj do ulubionych

Samozachwyt

13.01.13, 21:35
Tu już nikt z nikim nie rozmawia, każdy bredzi po swojemu ciągle to samo.
To was dowartościowuje, lepsi się czujecie, ważniejsi?
Szkoda czasu.
Obserwuj wątek
    • strefas Re: Samozachwyt 13.01.13, 21:46
      Powiedział co wiedział i zniknął na rok.Zamiast głupio pie...ć to pokaż jak powinna wygląda wzorowa dyskusja,zaproponuj temat (ciekawy) potem krytykuj :)
      • dzik0 Re: Samozachwyt 15.01.13, 12:23
        Tu nie ma z kim rozmawiać. Dwie, trzy osoby tutaj zaglądające wszystko sprowadzają do
        polityki, o której wiedzę czerpią z dziennikarskiej papki wypełniającej portale internetowe.
        Wulgarny i pospolity język, błąd na błędzie i "odgrzewanie kotletów"
        To forum było kiedyś ciekawe, dotyczyło miasta, bywało nawet zabawne, ale umarło
        w bylejakości i nudzie.
        Wolę poczekać.
        • strefas Re: Samozachwyt 15.01.13, 12:32
          Być może jak polityka się zmieni to i tematy będą inne,język zelżeje a i błędy mniejsze,na razie każdy pisze to co go akurat teraz nurtuje.Jeśli uważasz ,że z tą polityką jest wszystko w porządku to po prostu zacznij nowy wątek o TG ,lub przyłącz się do kazeta.pl ma tam ciekawy wątek o nazwiskach z 1880r .Nie być obrażonym osłem tylko działaj.
          • der-chef Re: Samozachwyt 15.01.13, 14:23
            Najistotniejszą jest polityka lokalnych władz, a na ten temat nikt tu nie ma ochoty rozmawiać (wszyscy mają to w d.u.p.i.e). A ciekawe dysputy zakończyły się kiedy wprowadzono moderację i jakiegoś admina. Było kilka wątków ciekawych, ale szlag je trafił na drugim wpisie, to świadczy tylko o tym, że mieszkańcy tego miasta to dzieci w piaskownicy nie mający własnego zdania. Ważne by napić się piwa, obejrzeć durny serial czy mecz i zrobić zakupy w Tesco.
            • der-chef Re: Samozachwyt 15.01.13, 14:26
              Zapomniałem dodać. Mieszkańcy Tarnowskich Gór nie mają zielonego pojęcia albo nie chcą go mieć co to jest społeczeństwo obywatelskie. Niestety ale chcąc być obywatelem danej społeczności należy się odrobinę poświęcić a to jest bolesne.
              • strefas Re: Samozachwyt 15.01.13, 15:12
                Jak to wygląda ?Wszyscy wybrani troszczą się o swoje interesy i swoich środowisk /dobro ogółu jest nie istotne /wszyscy pozostali muszą być grzeczni aby i im coś skapnęło z pańskiego stołu.Tak już było za mienionych czasów i wiele się nie zmieniło,teraz albo wstępujesz do Solidarności i reprezentujesz TV Trwam ,albo do jednej z dwóch partii ,ale tam też musisz reprezentować czyjś pogląd ,niekoniecznie związany z naszym miastem,albo być cicho to może ci wypali jakiś intratny biznesik na koszt budżetu miasta załatwiony przez znajomego radnego.Chyba ,że jesteś osobą charyzmatyczną masz wielki potencjał do budowania jakiegoś projektu społecznego to wtedy znajdzie się nawet jakiś sponsor który wesprze cię w tej działalności w zamian za małą przysługę ....czy ktoś zaprzeczy ?
                • strefas Re: Samozachwyt 16.01.13, 20:48
                  Jak widzę nie ma sprzeciwu,to może jest ktoś chętny który napisze jakiś przypadek ,protekcji ,nepotyzmu,korupcji ?
                  • strefas Re: Samozachwyt 17.01.13, 16:40
                    Dobra to jeśli nikt nie chce poruszać tego tematu na forum,to proszę pisać na E-maila strefas@gazeta.pl /zapewniam pełną dyskrecje.
                    • messalina_only Re: Samozachwyt 17.01.13, 19:03
                      Facet plotkarz, coś paskudnego.
                      • strefas Re: Samozachwyt 17.01.13, 20:13
                        Paskudne to Ty masz foto w dowodzie :)
                    • der-chef Czy tak ma być? 18.01.13, 07:50
                      O czym to świadczy? A może to tylko zbieżność nazwisk?

info.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/micha%C5%82+ekkert
                      • strefas Re: Czy tak ma być? 18.01.13, 19:12
                        Ciekawa postać,ale jakby rodzina się go wstydziła :) nikaj nie idzie potwierdzić tej zbieżności nazwisk.
                    • wdch_po Re: Samozachwyt 18.01.13, 19:08
                      serio serio?
              • robingut Re: Samozachwyt 18.01.13, 21:52
                „Mieszkańcy Tarnowskich Gór nie mają zielonego pojęcia albo nie chcą go mieć co to jest społeczeństwo obywatelskie. Niestety ale chcąc być obywatelem danej społeczności należy się odrobinę poświęcić a to jest bolesne”.

Święta prawda!

2011-09-05
                „Jeśli ktoś myślał, że sytuacja finansowa powiatu poprawi się w przyszłym roku, to może przestać się już łudzić. Budżet powiatu pogrążą kolejne długi (teraz jest ich około 39 mln zł), które samorząd będzie musiał przejąć po postawionym w stan likwidacji samodzielnym publicznym zakładzie opieki zdrowotnej Wielospecjalistyczny Szpital Powiatowy im. B. Hagera w Tarnowskich Górach.
                Przypomnijmy, że jest to instytucja, która do końca czerwca 2010 roku prowadziła szpital powiatowy w Tarnowskich Górach. Poprzednie władze powiatu postanowiły skomercjalizować lecznicę. Jej prowadzenie przejęła specjalnie powołana spółka powiatowa.
                Spółka zaczęła działać z czystym kontem. Długi pozostały w spzoz, ( czyli w powiecie). Teraz jest ich ponad 9,5 mln zł. (w spółce). Władze powiatu liczyły , że uda się pozyskać około 3 mln zł z rządowego programu pn. „Wsparcie jednostek samorządu terytorialnego w działaniach stabilizujących system ochrony zdrowia” (tzw. plan B). Te pieniądze poszłyby na spłatę długów publiczno-prawnych, czyli na przykład na rzecz ZUS, Urzędu Skarbowego.

- Nie mamy już szans na pieniądze z tego programu - przyznaje starosta Lucyna Ekkert. Powody są dwa. Po pierwsze sąd administracyjny uchylił uchwałę rady Powiatu o likwidacji spzoz-u. Powiat m.in. nie wyczerpał całej procedury związanje z konsultacjami ze związkami zawodowymi. W ostatnich dniach przyszedł drugi cios. Bank Gospodarstwa Krajowego, który miał wypłacić pieniadze dla szpitala, ocenił negatywnie wniosek władz powiatu.

BGK uznał, że zaproponowany plan restrukturyzacji ma małą szanse powodzenia. Bo choć spółka szpitalna została oddłużona, to we wniosku napisano, że będzie przynosiła straty do 2015 roku! BGK wytknął m.in. przerosty zatrudnienia w szpitalu”.

No co, proste? Narobiliśmy długu w szpitalu powiatowym, bo to raz paluszek, a raz główka, więc utworzono spółkę bez długów, a długi zostały do spłaty w powiecie, czyli przez nas. Jest demokracja, czy nie? Mimo tego spółka nadal generuje straty rzędu 600 tys miesięcznie. Myślicie, że w tym szpitalu palą pieniędzm w kotłowni ? Nie. Oni tam leczą, co przyjdzie. Na parking i kasują za parkowanie, co tez jest ciężko chore. Problem w tym, że NFZ za mało płaci. Tak jest z 80%-90% podobnych szpitali w kraju, więc tu nic nie pomoże, żaden prezes. Winny jest system! Bank państwowy ocenia ilu ma być w szpitalu lekarzy, pielęgniarek i nocników. To trzeba leczyć. Reszta to imponderabilia. 600 tys na miesiąc to 120 pensji, gdyby one wynosiły po 5 tys. Ktoś myśli, że jak stamtąd jakiś prezio dzierżymorda wywali 200 ludzi personelu to będzie lepiej? Wolne żarty.

I tej świętej prawdy nikt nie chce ani powiedzieć, ani przełknąć.
                • dzik0 Re: Samozachwyt 19.01.13, 11:40
                  Dalszy ciąg samozachwytu.
                  ....chcąc być obywatelem danej społeczności należy się odrobinę poświęcić....
                  Jeden to pisze, drugi świętą prawdą nazywa.
                  Dlatego pytanie mam konkretne. Co konkretnego zrobiliście dla "danej społeczności"
                  Ja nic, ale nie narzekam ciągle na wszystko.
                  • strefas Re: Samozachwyt 19.01.13, 13:09
                    To siedź dalej cicho-jak nie chcesz z nami ponarzekać, my tylko podsumowujemy pracę tych za których płacimy.
                    • strefas Re: Do Robina 19.01.13, 13:14
                      To znaczy ,ze szpital już jest postawiony w stan upadłości? :(
                    • dzik0 Re: Samozachwyt 19.01.13, 13:29
                      My?
                      Łatwo schować się w bezpiecznym "My", za siebie odpowiadaj.
                      Argument płacenia to pospolity banał, wszyscy płacą więc nie robisz nic nadzwyczajnego.
                      Podsumowania dotyczące działań, pracy innych łatwe są i przewidywalne, zazwyczaj sprowadzają się do niezadowolenia i krytyki.
                      Sam nic nie robisz, pleciesz ciągle komunały zasłyszane od innych(przeczytane w internecie)
                      uzurpujesz sobie(ciekawe dlaczego?) prawo dawania głosu na podrzędnym forum i nie jesteś w stanie napisać, jakie to działania podjęte przez Ciebie stanowią upoważnienie do krytykowania innych.
                      Zanim odpowiesz przeczytaj to raz jeszcze i chwilę pomyśl.
                      Oczywiście nie musisz odpowiadać i w twoim przypadku to jedyne, mądre rozwiązanie.
                      Ja jednak już w tej chwili wiem co napiszesz.
                      • strefas Re: Samozachwyt 19.01.13, 13:49
                        Tak wygląda demokracja,jestem wyborcą i mogę na podstawie doniesień medialnych wyklarować sobie ocenę tych co za rok będą się uśmiechać z plakatu z napisem "zajebisty starosta".Już dwa lata temu pisałem ,że ciecia i decyzja o zwiększeniu zobowiązań odnoszących się do gmin i powiatów mogą doprowadzić do takiej sytuacji.Argument płacenia to nie banał ,ale rzeczywistość ,jak się do czegoś dokładam to chcę aby to rozliczyć.
                        "> uzurpujesz sobie(ciekawe dlaczego?) prawo dawania głosu na podrzędnym forum i n
                        > ie jesteś w stanie napisać, jakie to działania podjęte przez Ciebie stanowią up
                        > oważnienie do krytykowania innych."

Bo ja nie krzyczałem przed wyborami "..mnie wybierzcie ..mnie..". Przychodzi czas rozliczeń za obietnice.Moim zdaniem milczenie w takiej sprawie to zgoda na tą patologie.
                  • robingut Re: Samozachwyt 19.01.13, 16:50
                    Dziku, odpowiadam na Twoje pytanie, ale
                    Ty też zacznij coś robić. Kuj medale.
                    Dla tych co za darmo przy kompie siedzą
                    I dzielą się z Tobą wiedzą.
                    Byś wiedział, kogo masz dalej głaskać
                    I klaskać! I klaskać! I klaskać!
                    Jak Ci tu źle, a dobrze we własnych ostępach,
                    To się tu tak bezsensownie nie pętaj.
                    Ze swoją głupią krytyką nie przesadzaj,
                    Bo my nie jesteśmy tu władza.

Dla przykładu i pomijając ten cały, pies go wąchał, NFZ - Podrożała woda, kanalizacja i śmieci. Jak myślisz Dziku, ilu ludzi trzeba z tego szpitala teraz wywalić, by te podwyżki zrekompensować? A o tych podwyżkach nie decydował nikt w powiecie.
                    Dla odmiany, zastanawiam sie ile płaci za parkowanie swego powozu przed szpitalem pan prezes, radni nadzorczy itp fisze. A ile dyrektor GCR? Bo ja piątkę za wyjazd po pół godziny. A kto tam za pół godziny coś załatwi? Gazetę kupić to można wszędzie.Na parkingu przy Strzeleckiej było 3 zł za godzinę, ostatnio 4. No, pewnie mu czynsz dzierżawny dźwignęli, więc ja nie narzekam tylko teraz ja Tobie tez dźwignę, by sobie tę złotówkę powetować. I tak jest ze wszystkim. Jedni drugim, a Ty tu brząkasz "Kocham to". Troszkę mnie głowa rozbolała od czytania tego co tu piszesz, ale w trosce o "dobro społeczności" nie pójdę do szpitala, tylko zrobię zimny kompres, gdy sobie śniegu roztopię na zapitkę.
                    Krytykować ludzi za to że piszą na forum? Chory jesteś? Ty sobie przeczytaj co tam na blogu pan poseł nabazgrał. Zresztą, niebawem nikt już nie będzie pisał, bo nie ma komu czytać, a co dopiero mówić o zrozumieniu. Gdzie piwo, każdy trafi.

• oryginal23 Re: Samozachwyt 19.01.13, 17:37
                      Dawno mnie nie było a tutaj tymczasem emocje jak widzę rosną.
                      Dzik jasnowidz przewiduje odpowiedzi, robina łeb boli a strefas o miasto i powiat się martwi.
                      Ja myślę, że jest normalnie, przeciętnie w skali krajowej i w samozachwyt się pogrążam
                      czekając na wiosnę.
                      Bawcie się dobrze.

23.
                      • strefas Re: Samozachwyt 19.01.13, 18:24
                        Oryginale!!! tu do drzwi puka polityka z przed dwóch lat z samej centrali,nasz ględzenie przerodziło siew w ciało,teraz nie masz wyboru,musisz otworzyć te drzwi bo je wyważą:(
                      • demon-to-ja Re: Samozachwyt 19.01.13, 18:28
                        Zrób się ciulem a bedziosz mioł fraj.
                        • strefas Re: Samozachwyt 19.01.13, 18:31
                          Mam nadzieje ,że to się odnosi do Dzika?:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka