Dodaj do ulubionych

UWAGA NACIĄGACZE !!!

01.02.05, 16:05
Własnie byli u mnie goście, którzy podają się za pracowników gazowni i oferują
wymianę piecyków gazowych (Junkersów). Wyskakują z tekstem, że rzekomo dwa
tygodnie temu było spotkanie lokatorów i ustalono wymianę piecyków. Za wymianę
wraz z piecem rzyczą sobie 1000 zł płatne z góry lub w ratach.
Gdy go zacząłem wypytywać, facet wymiękł i uciekł. Oczywiście wymiana musi się
odbyć juz, bo monterzy czekają lub właśnie montują u sąsiada. Nie można
jutro, za godzinę, za dwie , musi być już.
Zadzwoniłem do spółdzielni, nic nie wiedzą.
Słyszałem że to jest nowa metoda robienia ludzi w balona, więc uważajcie.
Obserwuj wątek
    • forman5 Re: UWAGA "KONTROLERZY " ! 01.02.05, 20:02
      W Rudzie Śl okradli starszą panią ,gdy szukała książeczki opłat za RTV !
      Gdy zacznie sie tam palić grunt pod nogami mogą przenieść się np. w rejon
      Bytomia a kto wie czy nie T.Gór !
    • loggic Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! 02.02.05, 08:22
      Podobnie jest w Gliwicach. I nie tylko wymiana piecyków, ale także próbują
      zagrywki na okna.
      L.
    • dr_scott Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! 03.02.05, 08:23
      ja nie mam junkersa :)
    • Gość: Harnaś Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! IP: *.ticom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.05, 00:25
      U mnie tez byli :) Tylko, ze w moim bloku nie ma gazu, jak to usłyszeli to
      znikli bardzo szybciutko :)
      • Gość: Zosia Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! IP: *.protonet.pl 14.02.05, 12:56
        To samo dzieje się w Katowicach - dzięki postowi na naszym forum,koleżanka
        uniknęła sporego wydatku na "nowy"piecyk gazowy.Ten sam scenariusz -
        powoływanie się na umowę ze spółdzielnią mieszkaniową,natychmiastowa
        i "konieczna" wymiana,etc.
        • loggic Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! 14.02.05, 12:59
          Wow! Ktoś skorzystał na czytaniu forum. Jestem w szoku ;-)
          L.
          • Gość: Zosia Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! IP: *.protonet.pl 14.02.05, 13:26
            Dobrze,że tak się dzieje -przeczytałam i przekazałam dalej.To solidaryzm -
            musimy bronić się sami przed złodziejami bo policja ,jak na razie jest
            bezsilna.Najlepiej takiego naciągacza i nie tylko,przyprowadzić za rączkę na
            komisariat.
            • forman5 Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! 14.02.05, 16:14
              Gość portalu: Zosia napisał(a):

>Najlepiej takiego naciągacza i nie tylko,przyprowadzić za rączkę na
              > komisariat.

A nie daj Boże go skrzywdzić,bo ofiara może nas oskarżyć i to my możemy iść do
              paki, a takiego potraktują jak złodzieja samochodu który tylko chciał się
              przejechać nie ukraść !
    • Gość: julek Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:39
      tytuł adekwatny do czasu przed wyborami!!!!!
      • lena.a Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! 18.08.05, 18:28
        To przykre, że nie można ufać ludziom, którzy pukają do naszych drzwi. Taką
        jednak mamy rzeczywistość i trzeba uważać.. aby nie zrobić im krzywdy
        (paranoja).
        W ubiegłym roku coś takiego spotkało moją sąsiadkę (sposób na książeczkę opłat),
        kobieta zupełnie nie potrafiła opowiedzieć jak i kiedy "oni" ją "wyczyścili".

Kiedyś usłyszałam, że coś podobnego dzieje się w telefonii. Nie bardzo potrafię
        to wytłumaczyć, ale mniej więcej chodziło o wybieranie jakiegoś numeru podanego
        przez rozmówcę.Ten naturalnie występuje w imieniu jakiejś firmy i coś sprawdza.
        Słyszeliście o czymś takim?
      • utopiec Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! 21.08.05, 10:00
        W tm momencie sie z Tobą zgadzam.
    • Gość: pw63 Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 10:30
      NIE WPUSZCZAI NIGDY INIKOGO DO SWOIEGO MIESZKANIA JEŻELI GO NIEZNASZ BO
      BĘDZIESZ ŻAŁOWAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: pw63 Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 10:35
      NIE WPUSZCZAJ NIGDY I NIKOGO DO SWOJEGO MIESZKANIA BO BĘDZIESZ
      ŻAŁOWAŁ!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: on Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:15
      A w "Gwarku", na którym tak tu psy wieszacie, już dawno o tej sprawie pisali.
      Gdybyście czytali, nie byłoby całej sprawy. A tak swoją drogą, to naiwnych nie
      sieją, sami się rodzą. I rada - jak przyjdzie taki do ciebie, to zatrzymać pod
      byle pozorem i wezwać policję. Po coś ona jest i trzeba ją wykorzystać za te
      nasze podatki.
      • Gość: pytający Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 11:25
        Kto tu psy wiesza na "Gwarku"? Ciekawy jestem jak zatrzymać przestępcę pod byle
        pozorem i w tym czasie wezwać policję, no jak? Chętnie poczytam. Może pod
        pozorem wspólnego zwijania sznurka przywiążę go do krzesła? Poczęstuje go kawą
        ze środkami nasennymi? Potem przyjedzie policja i co, aresztują go?
    • Gość: 000000000000000000 Re: UWAGA NACIĄGACZE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 17:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka