Gość: duduś IP: 213.186.69.* 14.05.03, 22:05 Myślę, że najlepszą parafią w T.G. jest ta w Starych Tarnowicach św. Marcina Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
loggy_ Re: najlepsza parafia 15.05.03, 08:10 Nie zgadzam sie! Organista jest do kitu, a ludzie nie potrafia spiewac. Wg. mnie lepsze sa Bobrowniki. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: najlepsza parafia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.03, 12:29 e tam Kamilianie sa najlepsi Pozdrowienia dla ŁG, AW, H, całej reszty oraz SLO Galgenberg Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: najlepsza parafia 17.05.03, 20:46 No nie powiem, Wzgorze Wisielcow ma swoja historie, ale historie to maja dopiero Repty czy Tarnowice!!! Ha! :))) Pozdrav. L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: najlepsza parafia IP: *.tg.akk.net.pl 22.05.03, 12:44 Gość portalu: Marcin napisał(a): > e tam Kamilianie sa najlepsi > Pozdrowienia dla ŁG, AW, H, całej reszty oraz SLO Galgenberg no co ty?? chyba nie byles nigdy "u Marcina" ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: najlepsza parafia IP: 213.216.66.* 19.05.03, 11:30 Kamiliany rzondzom! Niech żyje Osada Jana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: najlepsza parafia IP: *.tg.akk.net.pl 22.05.03, 12:45 Gość portalu: gość napisał(a): > Kamiliany rzondzom! Niech żyje Osada Jana! eeee no. nie robcie szopki z tego. napisz dlaczego Kamilianie sa the best... ??? Odpowiedz Link Zgłoś
evek Re: najlepsza parafia 19.05.03, 13:58 najlepszy jest proboszcz w Krolowej Pokoju :O) czlowiek zyciowy, ktory ma swiadomosc jak ludziom ciezko bywa, a jeszcze ma poczucie humoru i zorganiozowac te parafie potrafi :O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: najlepsza parafia IP: *.tg.akk.net.pl 22.05.03, 12:48 evek napisała: > najlepszy jest proboszcz w Krolowej Pokoju :O) czlowiek zyciowy, ktory ma > swiadomosc jak ludziom ciezko bywa, a jeszcze ma poczucie humoru i > zorganiozowac te parafie potrafi :O) no spoksik. w Marcinie tez jest spoko proboszcz. dobrze zarzadza parafia. a wikary jest debesiacki ;DD szczegolnie jezeli chodzi o mlodziez. jest coooool. mysle ze to wlasnie ludzie tworza parafie, a nie koscioly, obejscia i fary.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: najlepsza parafia IP: proxy / 192.168.3.* 21.05.03, 12:50 Trudno zabierać głos skoro mieszkam w powiecie,skoro u mnie jest jedna parafia.Wiadomo koszula bliższa ciału,każdy chwali swoją chyba że.... ? Byłem w mieście na mszach św.u Piotra i Pawła u Kamilianów,w konwikcie,oraz na Przyjażni( nie wiem dokładnie pod jakim wezwaniem jest ta parafia).Szczególnie wyróżnia się kościół na Przyjażni. Ale nie chcę nikogo urazić stawiając na konkretną parafię.Zależy to też od środowiska parafian i "przywódcy" czyli proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: najlepsza parafia 21.05.03, 14:13 Gość portalu: Forman napisał(a): > Trudno zabierać głos skoro mieszkam w powiecie,skoro u mnie jest jedna > parafia.Wiadomo koszula bliższa ciału,każdy chwali swoją chyba że.... ? Masz racje ;) > Byłem w mieście na mszach św.u Piotra i Pawła u Kamilianów,w konwikcie,oraz na > Przyjażni( nie wiem dokładnie pod jakim wezwaniem jest ta parafia).Szczególnie > wyróżnia się kościół na Przyjażni. Ale ktora na Przyjazni bo sa dwie! Jedna to Sw.Marcina a druga w Opatowicach to MB Piekarskiej chyba. Ta druga jest nowa - nowy kosciol na gorce. > Ale nie chcę nikogo urazić stawiając na konkretną parafię.Zależy to też od > środowiska parafian i "przywódcy" czyli proboszcza. Tez racja! L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: najlepsza parafia IP: proxy / 192.168.3.* 21.05.03, 17:33 Koniec osiedla Przyjażń czyli już Opatowice(czy ktoś wie pod jakim wezwaniem jest ta parafia ? ?) Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: najlepsza parafia 22.05.03, 08:14 Gość portalu: Forman napisał(a): > Koniec osiedla Przyjażń czyli już Opatowice(czy ktoś wie pod jakim wezwaniem > jest ta parafia ? ?) Matki Boskiej Piekarskiej - Matki Sprawiedliwosci i Milosci Spolecznej www.parafia-opatowice.gliwice.opoka.org.pl L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: najlepsza parafia IP: *.tg.akk.net.pl 22.05.03, 12:53 loggy_ napisał: > Gość portalu: Forman napisał(a): > > > Koniec osiedla Przyjażń czyli już Opatowice(czy ktoś wie > pod jakim wezwaniem > > jest ta parafia ? ?) > > Matki Boskiej Piekarskiej - Matki Sprawiedliwosci i Milosci > Spolecznej > > www.parafia-opatowice.gliwice.opoka.org.pl > > L. yee yeeeee wicked! w tej parafi naprawde podoba mi sie obejscie i fara.... normalnie odstawione na maxa. mnostwo kwiatow, klimacik taki, bo to juz poza osiedlem, na wzgorzu. Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: najlepsza parafia 22.05.03, 08:16 I jescze jeden: www.kuria.gliwice.pl/baza/index.php?numer=&art=99 L. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: najlepsza parafia IP: *.tg.akk.net.pl 22.05.03, 12:52 Gość portalu: Forman napisał(a): > Koniec osiedla Przyjażń czyli już Opatowice(czy ktoś wie pod jakim wezwaniem > jest ta parafia ? ?) to ta nowa. nie wiem czemu mowia ze jest ona w opatowicach.... jej wezwania nigdy nie potrafie zapamietac... MB Sprawiedliwosci?? nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: najlepsza parafia IP: *.tg.akk.net.pl 22.05.03, 12:50 Gość portalu: Forman napisał(a): > Trudno zabierać głos skoro mieszkam w powiecie,skoro u mnie jest jedna > parafia.Wiadomo koszula bliższa ciału,każdy chwali swoją chyba że.... ? > Byłem w mieście na mszach św.u Piotra i Pawła u Kamilianów,w konwikcie,oraz na > Przyjażni( nie wiem dokładnie pod jakim wezwaniem jest ta parafia).Szczególnie > wyróżnia się kościół na Przyjażni. > Ale nie chcę nikogo urazić stawiając na konkretną parafię.Zależy to też od > środowiska parafian i "przywódcy" czyli proboszcza. true true. na przyjazni sa dwa koscioly. pewnie byles w tym nowym. jako budynek ma swoj urok. mi sie podoba to, ze wierni zasiadaja prawie doslownie naokolo oltarza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Forman Re: najlepsza parafia w powiecie ? IP: proxy / 192.168.3.* 22.05.03, 11:12 www.swierklaniec.gliwice.opoka.org.pl/parafia.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr scott Re: najlepsza parafia IP: *.tg.akk.net.pl 22.05.03, 12:39 Gość portalu: duduś napisał(a): > Myślę, że najlepszą parafią w T.G. jest ta w Starych Tarnowicach św. Marcina oczywiscie ze to najlepsza pariafia. proboszcz przynajmniej dba o nia. bardzo mi sie podoba ze wzial sie za remont starego kosciolka. jak tam bylem teraz to szok!!! piekny zabytek. brawo ;D Odpowiedz Link Zgłoś
loggy_ Re: najlepsza parafia 22.05.03, 13:39 Gość portalu: dr scott napisał(a): > Gość portalu: duduś napisał(a): > > > Myślę, że najlepszą parafią w T.G. jest ta w Starych Tarnowicach św. Mar > cina > > oczywiscie ze to najlepsza pariafia. > proboszcz przynajmniej dba o nia. bardzo mi sie podoba ze wzial sie za remont > starego kosciolka. jak tam bylem teraz to szok!!! piekny zabytek. brawo ;D Poczytaj dokladnie odpowiedni watek, a dowiesz sie ze nie jest tak rozowo... :((( L. Odpowiedz Link Zgłoś
gwahir Re: najlepsza parafia 22.05.03, 14:14 Wiekszość z nas, o ile mówi o jakieś parafii to mówi o swojej bo ja tylko zna. Moją terytorialnie parafią jest co prawda Królowej Pokoju gdzie uczęszczam w na msze, to pochwalić chciałbym Parafię Świętej Anny i księdza Sikorę. To jest ludzka parafia, ze tak powiem, gdzie ksiadz ma zawsze czas dla swoich parafian i stara się w miarę aktywnie uczestniczyć w życiu publicznym jest obywateli - wiem że życie to bardziej skrawki ale zawsze jakięs nawet drobne życie. Trwa. Ksiądz i kierowana przez niego parafia powoli rozwija się dla dobra ludzi mieszkających w obrebie parafii. Jeden kościół, cmentarz, kilka małych polnych krzyzy, jedna salka parafialna. Skrome wydawnictwo o tym co się dzieje w parafii. Ksiadz stara się uczestniczyć w tym wszyskim co jest związne z tą małą parafią że tak powiem tym naszym małym Heimatem. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś