Dodaj do ulubionych

L jak lama

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.07, 21:36
warto przeczytac felieton na tg.net.pl
www.tg.net.pl/rekopis.htm
Obserwuj wątek
    • Gość: buba Re: L jak lama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 14:29
      dobre!
    • helenaaa Re: L jak lama 17.04.07, 20:39
      Te rękopisy mi sie nie podobają.
      Po zadaniu pytania: co autor miał na mysli wnioskuje, ze zapełnienie rubryk
      Gwarka i nic poza tym. A ten o lamie to chyba zrozumieja tylko ci co znają forum
      tarnogórskie na Gazecie Wyborczej.
      • Gość: Nuromancer Re: L jak lama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 00:28
        LOL Helenooo 4YI jak sama nazwa cyklu („Rękopis znaleziony w Internecie”)
        wskazuje IMHO felietony zawsze AFAIK związane są z siecią. I super , bo
        wreszcie ktoś o tym pisze i doskonale się zna na tym, co pisze. Lamera można
        spotkać wszędzie i utożsamianie go z forum gazety jest nonsensem. Jako osoba
        pamiętająca jeszcze początki polskiego Internetu z niecierpliwością czekam na
        każdy kolejny felieton. BTW co do ich autora to IMHO należy on do wąskiego
        grona Netizenów a zanim zapytasz Helenooo, co to znaczy przeczytaj jeszcze raz
        felieton o lamerach. AOD
        PS
        Gdybyś miała ochotę zapytać o te skróty literowe to jeszcze kolejny raz
        przeczytaj felieton o lamie i czytaj ze zrozumieniem, bo nie ma tam nic
        trudnego :)
    • Gość: ADAM Re: L jak lama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 23:38
      Cóż, każdy ma swoje zadnie, jeśli chodzi o moje to akurat w Gwarku lubię czytać
      felietony z cyklu internetowego. Nie mam problemów z ich zrozumieniem i
      podziwiam dowcipny język i szeroką wiedzę ich autora. I chyba w tym właśnie
      tkwi problem, niekiedy brak wiedzy stwarza bariery komunikacyjne na linii
      autor – czytelnik. Jednak nie uważam, że autor powinien robić wszystko żeby
      przypodobać się wszystkim czytelnikom i zejść do poziomu „plotkarskiego”, bo
      tych felietonów mamy zatrzęsienie. Osobiście nie lubię czytać
      felietonów „łatwych, przyziemnych i plotkarskich” Coś mi się podoba czytam,
      coś mi się nie podoba nie czytam i nie krytykuje, bo mam świadomość, że są
      zapewne tacy, którym się podobają. To tak jak z wyborem literatury, jedni
      czytają romanse, inni kryminały a jeszcze inni poszerzają swoją wiedzę czytując
      bardzie wartościowe pozycje. Ale Ci co czytają te ostanie zazwyczaj nie
      krytykują tych, co czytają te pierwsze.
    • helenaaa do Nuromancer 18.04.07, 11:23
      Może i są te rękopisy związane z siecia ale są również drukowane w Gwarku.
      A w cytowanym felietonie akurat autor opierał sie wyłącznie na forum Gazety
      wyborczej. Oto przykłady
      1. "o której godzinie odjeżdża bus z Tarnowskich Gór do Częstochowy"
      link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=58851172&v=2&s=0

2. "pewna lama na tarnogórskim forum dopytywała się z uporem godnym lepszej
      sprawy jak najszybciej i najłatwiej może sobie złamać rękę."
      link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=59347932&v=2&s=0

3. "To nic, że jest już post o tytule "knajpki w Tarnowskich Górach""
      link: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=16391319

I tak dalej. Sądzę, ze dla ludzi, którzy nie znaja tego forum poprostu nie za
      bardzo zrozumieją "co autor miał na myśli".

A co do skrótów, których użyłeś to znam je ale na szczęście umiem pisać pełnymi
      zdaniami i nie musze ich uzywać.
      pozdrawiam.
      • Gość: Nuromancer Re: do Nuromancer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 14:34
        A co do skrótów, których użyłeś to znam je ale na szczęście umiem pisać pełnymi
        > zdaniami i nie musze ich uzywać.
        > pozdrawiam.

Szczęsciara:) bo ja żeby ich użyć musiałem zerkać do ściagi:)
    • helenaaa Re: L jak lama 31.07.07, 17:14
      No i mamy kolejny artykuł Pana Markowskiego w "Gwarku". Panie Markowski może by
      tak od czasu do czasu napisać tak coś od siebie, a nie posiłkować się tematami z
      forum gazetowego?
      Nawet nie wiem czy mogę sie wypowiadać, bo a nuż Panu zachce sie "ścigać
      delikwentkę o niewyparzonym języku". A może jednak warto i będzie Pan o mnie
      pisał w kolejnym hm... rękopisie?

A Wy drodzy forumowicze, co myślicie na temat najnowszego dzieła Pana
      Markowskiego zamieszczonym w "Gwarku"?
      • Gość: czytelnik Re: L jak lama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:48
        Na forum TG-Net nikt nie pisze bo jest zamknięte dla niezalogowanych,dlatego
        Pan Markowski ( ani go lubie ani go nie lubie,ani go znam ani go nie znam bo
        nie mój brat ani swat)posiłkuje się w swoich wypocinach foum na gazeta.pl.
        Tylko na gazeta.pl jest dziesiątki innych for , dlaczego tylko opisuje w
        swoich "dziełach" forum Tarnowskie Góry ?
        Jeżeli nie może się obejść bez komentowania tego forum to niech przynajmniej
        tutaj coś napisze, chętnie poczytamy.
        Panie Markowski, więcej odwagi prosimy aby Pan tutaj "rekopisał".
      • Gość: dadus27 Re: L jak lama IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 20:10
        Ja myślę, że to dobrze, że pan Markowski pisze o tym o czym my tu dysputujemy. To forum jest chyba najwiekszym dotyczacym naszego miasta, no i nie jest zamkniete dla niezarejestrowanych użytkowników. Nie wszyscy mają już internet i czytajac Gwarek mogą sie dowiedzieć o różnych sprawach tutaj poruszanych. Szkoda tylko, że pan Markowski nie zabiera głosu w naszej dyspucie-no chyba że całkiem anonimowo, ale byłoby ciekawiej gdyby sie ujawnił.
        • Gość: gosc Re: L jak lama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 20:51
          dadus27 a nie przyszlo ci do glowy ze ten pan na tym zarabia,przeciez nie
          pisuje do "klachuli" za darmo.
          niech swoje forum opisuje.
          • Gość: dadus27 Re: L jak lama IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 22:02
            Przyszło mi do głowy. Wyraziłem tylko swoje zdanie na ten temat. Ty masz prawo mieć swoje i tyle. A to, że na tym zarabia-no cóz kazdy z nas musi coś robić by się utrzymać. Powtórze jeszcze raz, że fajnie by było gdyby sie jawnie wypowiadał na tym forum. Moze wtedy niektórzy mniej by sie oburzali, że opisuje poruszane tutaj sprawy. W końcu mógłby skonsultować z nami czy nam pasuje że o czymś napisze czy nie i wyrazić swoje zdanie w jakiejś sprawie. Bez tego jesteśmy tylko skazani na czytanie "suchych faktów" w Gwarku, a tylko od woli pana Markowskiego zależyu czy zechce wziąść udział w dyspucie czy nie.
    • helenaaa Re: L jak lama 31.07.07, 22:52
      dadus27 jak myślisz czy osoby czytające artykuł p. Markowskiego, a nie znające
      gazetowego forum, są w stanie zrozumieć wywody tam zawarte? Myślę, ze podstawą
      dobrze napisanego artykułu jest podanie źródła, z którego sie czerpie większość
      wiadomości. No chyba, że autor boi sie konfrontacji.
      Co do ujawnienia sie autora rękopisu: skoro p. Markowski nie napisał nic do tej
      pory, a jedynie szukał weny twórczej na forum, to widać nie ma sie na tyle odwagi.
      Pozdrawiam
      • Gość: dadus27 Re: L jak lama IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.07, 23:22
        To może jeśli poczyta to co teraz piszemy to sie ujawni. I jeszcze jedno-nie róbcie z ludzi którzy nie mają dostępu do netu ciemniaków, którzy nie potrafią zrozumieć prostych rzeczy. Zgodzę się natomiast z tym, że jak ktoś czyta forum to ma na artykuły pisane w Gwarku nieco szersze spojrzenie.
        • Gość: Milczek Re: L jak lama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 03:55
          Z tego, co zrozumiałem, to artykuły Pana M. związane są z
          Internetem „tarnogórskim” , więc nie dziwi mnie, że również poruszane są wątki
          z tego forum. Co do zarabianiu w Gwarku na artykułach, to nawet to jest
          zabawne – może popytacie znajomych dziennikarzy ile gazety płacą za artykuły.
          Osobiście artykuły te bardzo mi się podobają a ponieważ z założenia nie czytam
          Gwarka czytam je na portalu. Wydaje mi się, że sporo jest racji właśnie w
          felietonie L- jak Lama przecież na tym forum się tylko marudzi, szuka dziur w
          całym, daje polecenia innym co mają robić a czego mają nie robić. Zajmijcie się
          sami czymś bardziej pożytecznym – pisać na forum potrafi nawet kilkuletnie
          dziecko i nie trzeba mieć do tego odwagi a sporo wolnego czasu, którego nie
          potrafi się bardziej pożytecznie spędzić i ..... nic do powiedzenia. Zazwyczaj
          Ci, o mają najwięcej do powiedzenia milczą i tylko słuchają (czytają).
          • Gość: www Re: L jak lama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:22
            Gość portalu: Milczek napisał(a):

> felietonie L- jak Lama przecież na tym forum się tylko marudzi, szuka dziur w
            > całym, daje polecenia innym co mają robić a czego mają nie robić. Zajmijcie
            się
            >
            > sami czymś bardziej pożytecznym

Milcz i rób coś pożytecznego zamiast pisac na forum.
      • Gość: anibrat Re: L jak lama IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.07, 08:09
        Drogi Panie Z. Markowski
        No własnie!
        Nigdy nie kłóć się z idiotami. Sprowadzą cię do swojego poziomu i pokonają
        doświadczeniem

wiem, że tym się kierując nie wypisuje Pan nic na forum TG Gazety
        • Gość: Czytacz Re: L jak lama IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.07, 08:37
          Zgadzam się z milczkiem i anibratem.
          helenaaa napisała:

"Co do ujawnienia sie autora rękopisu: skoro p. Markowski nie napisał nic do tej
          pory, a jedynie szukał weny twórczej na forum, to widać nie ma sie na tyle odwagi."
          Po prostu Mu się nie chce gadać po próżnicy z ludźmi co nie wiedzą o co biega.

"A może jednak warto i będzie Pan o mnie pisał w kolejnym hm... rękopisie?"

Tu cię mam helenooo: nie podobają ci się felietony, bo o tobie tam nic nie ma!
          Uwierz mi, dla ciebie to lepiej.
          • helenaaa Re: L jak lama 01.08.07, 09:38
            Czytacz to tak moim największym marzeniem jest zostać opisanym w marnych
            artykułach p. Markowskiego. O niczym innym nie marzę. Buehehe.
            Widać, rzeczywiście na forum nie ma kim porozmawiać na poziomie, a szkoda...
            anibrat myślisz, że pan M. ma nas za idiotów skoro z nami nie rozmawia. Hm.. cóż
            wtedy by sie wszystko zgadzało...
            Nieważne co piszą na forum byle by pisali, bo dzięki temu mam wenę twórczą a
            raczej "odtwórczą".
            • makowa.pani Re: L jak lama 01.08.07, 09:55
              Bzdury wypisujesz Heleno. Artykułu Pana Markowskiego nie są marne. Chyba nie
              masz zbyt dużego pojęcia o gatunkach prasowych. Oczywiście mogą Ci się nie
              podobać. To jużkwestia gustu ,ale nie pluj tak jadem, Dziecko, bo przy wiedzy i
              doświadczeniu jakie ma P.Markowski to jesteś raczej taka malutka.
              • Gość: lama Re: L jak lama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:14
                makowa.pani napisała:

> Bzdury wypisujesz Heleno. Artykułu Pana Markowskiego nie są marne.

są żenujące, żadnej różnicy by nie bylo gdyby opisywał sąsiadów ze swojej
                dzielnicy.

pewnie ta dyskusja też będzie opisana w gwarku.
            • Gość: anibrat Re: L jak lama IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.07, 11:12
              No widzisz bidulko! Silisz się na forumowiczkę wyskoch lotów, ale nawet sama nie
              wiesz, co wypisujesz. On, Markowski ma się z idiotami nie kłócić, ale nie z
              Tobą, bo jesteś przecież najmądrzejsza, to się rzuca w oczy!
              • Gość: dadus27 Re: L jak lama IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.07, 11:45
                Ja uważam, że na forum piszą jednak inteligentni ludzie. Kiedyś było paru debili, ale od dłuzszego czasu na szczęście nic nie pisza i oby tak zostało. Pamiętajcie o tym, że każdy z nas ma prawo mieć własne zdanie i jest to ok jeśli tylko nawzajem sobie nie będziemy z tego powodu ubliżać.
    • helenaaa Re: L jak lama 01.08.07, 16:30
      Makowa pani 5 lat studiów na filologii polskiej niczego widać mnie nie nauczyło.
      W "Gwarku" pani Stotko pisała o poczcie na Przyjaźni. Wątek taki tez sie pojawił
      na forum gazetowym. A ja jakoś nie widzę by pani Stotko posiłkowała sie w swym
      felietonie wyłącznie postami na forum. Rożnica miedzy tymi artykułami jest jak
      dla mnie wielka. Trzeba mieć porostu "dobre pióro", by napisać coś co
      rzeczywiście "ma ręce i nogi".
      dadus27 widać nie można mieć własnego zdania, ani prowadzić wymiany zdań na
      poziomie.
      • Gość: haha Re: L jak lama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 18:00
        "5lat studiów na filologii polskiej niczego widać mnie nie nauczyło"
        zupełnie się z Tobą zgdzam :) Tytuł mgr nie czyni inteligenta:)

• agulka04 Re: L jak lama 01.08.07, 20:32
          a Wielki Brat czyta i notuje :-)
      • katarzyna_stotko Re: L jak lama 02.08.07, 12:18
        Zarówno pan Markowski, jak i ja, piszemy felietony w "Gwarku" gościnnie - na
        zaproszenie Redaktora Naczelnego. "Rękopisy..." to teksty o tarnogórskim
        Internecie, "Temaciki" - o tarnogórskim realu. Każdy z tych felietonów ma
        inne "zadanie" do spełnienia i pokazuje inny kawalek lokalnej rzeczywistości.
        Nic więc dziwnego, że jako autorzy czerpiemy z nieco innych źródeł.
        Osobiście bardzo cenię i lubię teksty pana Markowskiego (jak i jego samego
        zresztą). Uważam, że są inteligentne, napisane z dużą wiedzą, polotem i
        dowcipem. Dlatego, Pani Helenooo, choć miło mi, że ceni Pani moje "dobre
        pióro", stawianie mnie "w opozycji" w stosunku do autora "Rękopisów..." uważam
        za pomysł niezbyt szczęśliwy.
        Nawiasem mówiąc, w moich tekstach też niejednokrotnie cytowałam internautów z
        forum "Gazety" i jakoś nikt od tego nie zginął.
        Pozdrawiam wszystkich użytkowników Forum
        Katarzyna Stotko
    • Gość: gość Re: L jak lama IP: *.strong-pc.com 02.08.07, 10:04
      bardzo ciekawe!!!!
    • Gość: jana Re: L jak lama IP: *.strong-pc.com 02.08.07, 10:57
      ciekawy felieton!
      • Gość: haldex Re: L jak lama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:05
        helenooo! przeczytałem te felietony i stwierdzam, że piszesz głupoty - na 59
        felietonów o forum są tylko 2 (dwa), reszta jest o całkiem inncyh rzeczach.
        autor ma rację, a ty jesteś najlepszym przykładem posterów piszących bzdury,
        znalezienie namiarów pana Markowskiego zajęło mi 3 minuty - jest mail, telefon,
        adres więc jak on ma ci się jeszcze ujawnić? to ty się ujawnij zamiast wciskać
        ludziom ciemnotę
        • agulka04 Re: L jak lama 02.08.07, 12:25
          z tego co pamiętam p. Kasia nawiązała do naszego forum np. w super tekście o
          naszym "chinatown"

a jak komuś się nie podobają felietony to po co je czyta ???
          • makowa.pani Re: L jak lama 02.08.07, 22:37
            Mnie się podobał tekst o Edziu - też oparty o cytaty z naszego Foruym. Nie ma
            dwóch zdań, Pani Kasia to jednak babka z klasą!
          • Gość: jana Re: L jak lama IP: *.strong-pc.com 03.08.07, 14:39
            to prawda, wolny wybór- nie odpowiada nie czytaj :-))))))))
            • Gość: drumer Re: L jak lama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 19:43
              no i umilkła nam helena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka