oryginal23 31.07.09, 23:28 Zastanawiam się,czy wielu ludzi tak kocha pracę jak ja? 23. PS.Teraz idę poczytać książeczkę a potem będę śnił o pracy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malinka8619 Re: Lubicie pracować? 01.08.09, 04:43 ...każdy ma swojego bakcyla...moim jest praca na wyskoich obrotach...satysfakcja gwarantowana...;] Odpowiedz Link Zgłoś
valiza Re: Lubicie pracować? 01.08.09, 12:07 nie ma to jak dobrze wykonane zadanie (praca) ;D lepsze od jedzenia lodów... Odpowiedz Link Zgłoś
ob133 Re: Lubicie pracować? 01.08.09, 13:57 Ja kocham... Nie wyobrażam sobie życia bez pracy i kompletnie nie rozumiem leni, którzy siedzą w domach lub wylegują się na jakichś plażach. Dla mnie odpoczynek to strata czasu i nie piszę tego z żadną ironią. Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Lubicie pracować? 01.08.09, 17:14 A gdzież to oryginale pracujesz że tak to kochasz? Czyżby była to robota gwarantująca ci pewny start w wyborach, znajomości i bliskość ratusza? Również kocham swoją robotę. Jak każdy chyba kto myśli rozsądnie i chce żyć zarówno na poziomie jak i bez nadmiernych wyrzeczeń:P Praca uczy, wychowuje, socjalizuje, kształtuje naszą osobowość, poczucie własnej wartości itp. No i pieniądze - któż by pracował za free? Nikt poza wolontariuszami:D Nawet pasjonaci chcą coś mieć ze swojej pasji. Nie na darmo istnieje coś takiego jak ergoterapia. Praca to główny cel naszego życia i jak pokazują badania - zajmuje nam coraz więcej czasu. Jesteśmy od niej właściwie uzależnieni dlatego warto robić to co się lubi co by się męczyć do 65 roku życia (nie wliczam służb mundurowych rzecz jasna). Wiem że arbeit można zmienić ale nie zawsze jest to takie proste. Pozdrawiam lud pracujący miast i wsi:) Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Lubicie pracować? 01.08.09, 20:31 Robię to co lubię.Bliskość ratusza nie jest mi konieczna do startu w wyborach,dam sobie sam radę. W pracy też sam daję sobie radę,lubię niezależność. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_30 Re: Lubicie pracować? 03.08.09, 08:19 Taaa, niezależność w pracy, w dzisiejszych czasach to najlepsze rozwiązanie dla pracoholików :-) Niestety, ja też do nich należę. Lubię pracować i wykonywać obowiązki dobrze i skutecznie, tak zawodowo jak prywatnie... dawać z siebie wszystko :-) Patrząc jednak racjonalnie, myślę, że należy czasem się "polenić" - tak porządnie. Tak jak już wspominamy o pracy, czy wiecie co zrobić jak pracownik nie chce wykonywać poleceń, a system motywacyjny opiera się jedynie na nagrodach, a w kary nikt się nie "bawi"? Odpowiedz Link Zgłoś
bulczanka Re: Lubicie pracować? 03.08.09, 18:15 A dlaczego nikt nie bawi się w kary? Przeważnie wszędzie się w nie bawią. Niestety dzisiaj nawet groźba zwolnienia nie motywuje. Młodzi są na tyle obrotni że dość szybko znajdą sobie coś innego. I to pomimo kryzysu. Najlepszą więc karą będzie... brak nagrody:P Gdybyś napisała co to za praca może jakaś rada by się znalazła. Często źródłem problemu jest ogół bądź kierownictwo nie jednostka. Problem leży głębiej niż nam się wydaje. Chyba że po prostu ten pracownik to lewus, łajza, borok, leń i uparciuch:P Zacznijcie stosować te kary. Inaczej sami sobie będziecie winni. Ludzi nie można rozpieszczać. Z coś im płacicie. Odpowiedz Link Zgłoś
d_aga5 Re: Lubicie pracować? 03.08.09, 10:22 Uwielbiam. Najbardziej lubię się przy niej położyć i na nią patrzeć. (joke) Odpowiedz Link Zgłoś
messalina_only Re: Lubicie pracować? 03.08.09, 10:41 Nie przepadam za chodzeniem do pracy,ale teraz na szczęście mam urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
hedwin Re: Lubicie pracować? 03.08.09, 16:44 Jo lubia fedrować. Na grubie i we sobota jak sie baba uokompie. Odpowiedz Link Zgłoś