Dodaj do ulubionych

Apartamenty na plaży

03.08.15, 21:12
O, taki film nagrała Superniania: klik.

Nie wiem, czy w ogóle tu jest co komentować. Trochę śmieszno, a trochę straszno.
Obserwuj wątek
    • aga.doris Re: Apartamenty na plaży 04.08.15, 06:48
      Może to trzeba rozpatrywać jako zjawisko socjologiczne?wink
      Taki syndrom płotu Kargula i Pawlaka. Ogrodzone wiejskie chałupy, ogrodzone osiedla gdy się do miasta migruje, to i plaża ogrodzona jak pastwisko w rodzinnej wioscewink
    • chris1970 Re: Apartamenty na plaży 04.08.15, 09:34
      Takie zjawisko to ja widziałem na plażach i w latach 80tych. Ale nie na taką skalę. Wtedy raczej zajmowało się nieliczne kosze, ale nie zagarniało się aż takie połacie plaży i piasku dla siebie. Ludzie musieli zdobywać wszystko, ale też i każdy się liczył z tym, że są inni.
      • aqua48 Re: Apartamenty na plaży 04.08.15, 14:45
        Moim zdaniem powinien się takim zachowaniem zajmować zarządca plaży. Przecież jakiś regulamin korzystania chyba jest?
        • chris1970 Re: Apartamenty na plaży 05.08.15, 08:30
          Tu akurat mamy sytuację, gdzie nikt nie będzie przeganiał ludzi, bo to wszystko jest ze sobą powiązane - biznes. Są ludzie na plaży, idzie sprzedaż lodów, napojów i nie wiadomo czego jeszcze.
          Podobnie jak nikt z ochrony nie przegania ludzi, którzy parkują w poprzek pod hipermarketami.
    • takie_kwiatki Re: Apartamenty na plaży 04.08.15, 15:09
      Uważam,ze to powinno byz karalne- duży mandat. Jesli prostactwo chce tak bardzo mieć swoje miejsce,to precz na plaże z płatnym wstępem.
    • kaga9 Re: Apartamenty na plaży 04.08.15, 22:49
      Co roku jestem nad morzem, jeżdżę celowo do małej miejscowości z szeroką plażą, żeby nie uskuteczniać syndromu sardynki w puszce. Ale nawet tam widzę, z roku na rok coraz więcej osób wpada na genialny pomysł zostania Januszem plaży. Rozstawiają po 5-6 parawanów, w środku ze 2 namioty, dmuchane materace, zajmują naprawdę mnóstwo miejsca, dużo więcej, niż faktycznie potrzebują...

...a potem to wszystko taszczą. Nie, nie do wejścia, bo im za ciężko. Po prostu wydeptują kolejną ścieżkę przez wydmy. Te obsikane, bo do toi toia też za daleko.
    • kopciuszek83 Re: Apartamenty na plaży 04.08.15, 23:07
      A ja bym po prostu rozłozyła się na kocu w jednej z takich zagródek.
      A gdy przyszliby właściciele parawaników i zaczęli się burzyć, że to ich miejsce i ich parawany, to bym grzecznie odpowiedziała, że plaża jest publiczna, ogólnodostępna, połozyłam sie w miejscu, w którym nikogo nie było, a parawany, które - jak mniemam - po prostu się suszą, oczywiście mogą zostawić, nie przeszkadzają mi, ale też nie mogę się zobowiązać, że będę ich pilnować wink

.... a w każdym razie chciałabym się tak zachować, choć znając swoją asertywność, wcisnęłabym się pokornie gdzieś za parawany z dala od morza.
      • mim_maior Re: Apartamenty na plaży 05.08.15, 10:23
        Prawdę mówiąc też mnie kusi takie rozwiązanie, ale musiałabym przyjechać bez dzieci i mieć humor na wysłuchiwanie awantur. Też jestem ciekawa, co taki zajmowacz plaży by mi powiedział smile
        Siedlibyśmy sobie z małżonkiem i jeszcze ósemką znajomych w środku takiego parawanu, zajmując skromnie tylko połowę i poczekalibyśmy na "właściwych lokatorów". Czy przyszliby jacyś rycerze ortalionu ze swoimi Wanessami i próbowaliby nas bić? Mam nadzieję, że Pani Zawadzka nagra dalszą część big_grin
      • mim_maior Re: Apartamenty na plaży 05.08.15, 10:24
        Inna możliwość: przychodzimy rano, grzecznie przesuwamy parawan o połowę i zajmujemy zwolnione w ten sposób miejsce.
        Swoją drogą - to mi przypomniało, czemu nie jeżdżę w Polsce nad morze.
    • nowamama2 Re: Apartamenty na plaży 05.08.15, 12:10
      zawsze można parawany złożyc i zakopać hahahaha To by się zdziwili tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka