zettrzy 29.10.06, 22:21 na obecnosc trolla? troll dziala pod dwoma nikami tak z ciekawosci, bo to forum prywatne i nie sposob zglaszac postow do abuse.pl aby zostaly wykasowane Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kora3 Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 29.10.06, 22:25 A jakie to nicki? pytam z niezdrowej ciekawości Odpowiedz Link
zettrzy Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 29.10.06, 22:41 rzuc okiem na watek o napiwkach i o strojach do opery - troll pisze raz jako znany troll, a raz pod nowym nikiem - glownie w watku operowym - ale slabo mu to wychodzi, rola sie nie trzyma kupy, posty przecza sobie nawzajem, brak wyraznej konstrukcji postaci, duzo bledow rzeczowych, itp. w watku o napiwkach troll znany brata sie publicznie ze swoim nowym wcieleniem, ktore odpowiada rownie entuzjastycznie - stad wlasnie wiemy ze to jedno i to samo, bo troll jeszcze nigdy, odkad pisze, nie byl dla nikogo mily, ani sie z nikim nie zgodzil Odpowiedz Link
kora3 Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 29.10.06, 22:51 zaraz tam zajrze ... cholibka te dwa wątki akurat omijalam Odpowiedz Link
uyu zettrzy 29.10.06, 22:54 Jesli masz mnie na mysli, to mylisz sie. Nie jestem trollem, skrzatem, krasnoludkiem i nikim w tym rodzaju. Weszlam na to forum poniewaz jednen z watkow widnial na stronie wejsciowej oraz dlatego, ze podoba mi sie to, ze sa jeszcze osoby przywiazujace wage do savoir vivre. Podpisuje sie wlasnym zalogowanym nickiem pod ktorym widnieje adres do mojego bloga. Nie mam wiec nic do ukrycia. Zaczelam polemizowac z toba na innym watku, poniewaz wzielam cie za kobiete inteligentna acz cokolwiek arogancka. W ciagu kilku dni okazalo sie, ze reprezentujesz tylko i wylacznie arogancje. Odpowiedz Link
zettrzy Re: zettrzy 29.10.06, 23:14 nie myle sie - zaczelas w dwoch watkach cos co mialo sie wyrodzic w pyskowke, ale tylko sie osmieszylas; co zas do "informacji" ktore umiescilas w watku o napiwkach, sa tak bledne ze az mnie zdziwilo - przeciez wystarczylo uzyc gugla aby sprawdzic co piszesz, a tu prosze taka gafa... nie uzywaj slow typu "polemizowac", bo ich nie rozumiesz - "polemika" oznacza wymiane odmiennych pogladow, a ty nie masz zadnych, potrafisz wylacznie wyglaszac ogolniki dedykowane "paniusiom po 30" jednym slowem dokladnie to co znamy od paru lat, nawet w podobnej oprawie slownej Odpowiedz Link
uyu Re: zettrzy 29.10.06, 23:28 Gdyby twoje wypowiedzi nie byly az tak bardzo przepelnione jadem i pogarda w stosunku do innych, byloby mi ciebie zal. Jedyne co pozostaje, to zacytowac sygnaturke jednego z forumowiczow: "Nie dyskutuj z kretynem - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, później ... pobije doświadczeniem." Odpowiedz Link
agni_me No to jeszcze jedno pytanie - 29.10.06, 22:43 jak ma zamiar reagować na donos. Korzystanie z wielu nicków nie jest niezgodne z netykietą, jeśli wpisy są na temat. Odpowiedz Link
buba011 Agni, popieram, dla Trolla jest też miejsce. Niech 29.10.06, 23:02 Troll pozostanie, pisze dużo porawniej niż ja. Nie wyraża się. Witam trollu. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Agni, popieram, dla Trolla jest też miejsce. 29.10.06, 23:25 czyli Bubo popierasz obrazanie forumowiczow, obelzywy jezyk, pyskowki, awantury - ciekawe dlaczego w takim razie zabierasz glos na jakiekolwiek tematy zwiazane z sv (aha, to jest specyficzny sv - przeciez nie ma uniwersalnych regul zachowania - co w jednym srodowisku okresla sie jako "chamstwo" w innym jest "poprawne") no i oczywiscie teraz ile razy uzyjesz okreslenia typu "gafa" bede miala prosty kwalifikator, buahahaha Odpowiedz Link
buba011 Zettrzy, wklepałem do wyszukiwarki podany 29.10.06, 23:49 przez Ciebie epitet, na 10 rekordów, 2 to Twoje, Trolla 0. Do tanga trzeba dwojga. Odpowiedz Link
agni_me Re: Zettrzy, wklepałem do wyszukiwarki podany 30.10.06, 00:00 Już rozumiem, dziękuję. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Zettrzy, wklepałem do wyszukiwarki podany 30.10.06, 20:25 moze podasz o jaki epitet chodzi? troll jest regularnie banowany na forach publicznych, dlatego zmienia niki, czyzby reguly abuse.pl byly niezgodne z netykieta? ubaw po pachy istotnie - lekarzu najpierw wylecz sie sam, jak mawiano w dawnych wiekach Odpowiedz Link
buba011 Ten powyżej, wzięty w "c......o", 01.11.06, 00:28 nie podaję w całości, abym i ja się tam nie znalazł. Robię tak tzn. wklepuję pejoratyw, żebym wiedział z kim klikam, a to jest forum sv, a nie forum w. Obrażając innych, mówimy właśnie, bardzo dużo o sobie. Odpowiedz Link
zettrzy Re: Ten powyżej, wzięty w "c......o", 01.11.06, 23:47 parowa, er, histoire_d_o, mowi wylacznie o sobie - jak mam to rozumiec? no wiec co to za pejoratyw? zreszta, pejoratyw sam w sobie nie zawsze jest zly, w koncu mozna nawet zabic w samoobronie, ale wtedy nawet prawo uzna nasza niewinnosc nie chodzi mi o uzycie pejoratywow, tylko o intencje tego uzycia Odpowiedz Link
margotje Re: Ten powyżej, wzięty w "c......o", 04.11.06, 11:13 buba011 napisał: > Obrażając innych, mówimy właśnie, bardzo dużo o sobie. Et voila!!! Odpowiedz Link
zettrzy Re: No to jeszcze jedno pytanie - 29.10.06, 23:03 ale korzystanie z nikow w celu szkodzenia innym jest niezgodne z netykieta od kiedy to mowi sie "donos" na skarge? czyzby nawyki myslowe z czasow poprzedniego systemu? wpisy obu nikow sa nie na temat, pelne rzeczowych bledow i wyraznie maja za zadanie wszczac awanture na forum Odpowiedz Link
uyu Re: No to jeszcze jedno pytanie - 29.10.06, 23:13 Czytajac staraj sie zrozumiec tekst. Mniej emocji. Fakt, ze ktos ma inna opinie niz ty na dany temat, nazywasz checia rozbicia forum. Mania przesladowcza? Brak stabilnosci? Potrzeba zaistnienia za pomoca arogancji i insynuacji? Odpowiedz Link
histoire_d_o Re: No to jeszcze jedno pytanie - 30.10.06, 00:15 Mam takie same spotrzezenia. Ona ma nieleczona manie przesladowcza. No coz, zycie z komputerem (nikt mi nie powie, ze napisanie 7200 postow prze jedna osobe w ciagu 10miesiecy), to nie forma uzaleznienia od internetu, ktora nalezaloby leczyc. Na dodatek, ma jakas manie przesladowcza, podejrzewa knucie jakis "complots virtuels" pod wlasnym adresem. Powinna wyluzowac, bo prawdziwe zycie toczy sie gdzie indziej. Odpowiedz Link
agni_me Re: No to jeszcze jedno pytanie - 29.10.06, 23:47 Skarga zawiera konkrety, tym się różni od donosu. Zdaje się, że ta różnica umyka osobom, które dorosły w poprzednim systemie. Odpowiedz Link
histoire_d_o Zettrzy poprawila mi humor na poniedzialek 30.10.06, 00:26 Przecztalam te jej posty, od dawno sie tak nie usmialam, choc jedna pozytywna rzecz, zamiast sie wkurzyc, rozbawila mnie do lez. Odpowiedz Link
uyu Re: Zettrzy poprawila mi humor na poniedzialek 30.10.06, 00:29 Mnie takze, choc nie jestem w stanie pojac tego zacietrzewienia. Odpowiedz Link
e._ Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 30.10.06, 08:09 Nie uważam, żebym była - jako forumowicz - upoważniona do dawania komukolwiek "klapsów". Bez względu na to, jak się zachowuje na forum i co zechce na nim pisać. Podobnie, jak nie rozdaję szturchańców na prawo i lewo na ulicy, gdy ktoś ewidentnie przekracza pewne zasady. Wątpliwości - tak, zwrócenie uwagi w skrajnych przypadkach - tak, ale żeby z tego robić jeden z najbardziej rozbudowanych wątków na tym forum?! Odpowiedz Link
baba67 Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 30.10.06, 17:33 Zajrzalam do tego watku i nie rozumiem, o co one sie tam kloca? Wlasciwoe obie prezentuja bardzo podobne poglady. Odpowiedz Link
kicior99 Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 02.11.06, 15:10 wszystko miesci sie w szeroko pojetej normie. Trollizm jest powszechny a ja nie zamierzam kasowac watkow, ktore w sposob jawny nie obrazaja nikogo. Odpowiedz Link
khaki3 Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 03.11.06, 15:39 Mnie tez interesuje jak forum SV ma zamiar reagowac na pyskowki i obrazanie innych forumowiczow zettrzy?czy moze w ramach kultury miedzyludzkiej oszczedzic ta samotna kobiete? i nie reagowac na jej plucie jadem? czy zglosic moderatorom jej ataki personalne? Odpowiedz Link
zettrzy Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 05.11.06, 19:00 khaki3 napisała: > Mnie tez interesuje jak forum SV ma zamiar reagowac na pyskowki i obrazanie > innych forumowiczow zettrzy?czy moze w ramach kultury miedzyludzkiej oszczedzic > ta samotna kobiete? i nie reagowac na jej plucie jadem? czy zglosic moderatorom > jej ataki personalne? a potem khaki sie dziwisz kiedy jakas kobieta ci mowi ze jestes niewychowana? Odpowiedz Link
khaki3 Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 05.11.06, 20:08 na szczescie ty nie jestes kobieta i twoje slowa nie maja zadnej wartosci. Odpowiedz Link
kicior99 Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 06.11.06, 13:02 dac sobie spokoj. Troll niekarmiony zdycha, a mnie nie wolno kasowac postow, ktore, pisane przez kogo innego - moga byc zupelnie niewinne, bo slusznie naraze sie na zarzut szykanowania. Odpowiedz Link
zettrzy Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 06.11.06, 22:01 usuwac posty? o nie, posty nalezy trzymac dla tzw. ewidencji, aby wiedziec kto jest kim bo potem sie pisze np. "ten nik to skonczone chamidlo" i nie ma jak dowiesc wlasnej racji a tak - wystarczy przeczytac pare postow i sprawa wiadoma Odpowiedz Link
wojtek33 Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 06.11.06, 23:07 zettrzy napisała: > a tak - wystarczy przeczytac pare postow i sprawa wiadoma Celne. Tylko lustro jeszcze dostawić. I że niby uyu też trolluje? Zwróciłem na uyu uwagę, bo pojawiła się naraz na kilku forach z moich ulubionych ale nikczemnego wzrostu, spiczastych uszu, nadmiaru owłosienia i tym podobnych charakterystycznych cech nie zauważyłem. Zet3 też nowa, nie? Gdzieś na fofie widziałem pełną ciepła i zrozumienia. A kicior to jak? przytakuje, że troll? Odpowiedz Link
zettrzy Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 07.11.06, 00:52 ja nowa? synku, ja na forum jestem od lat na fofie widziales kogos pelnego ciepla i zrozumienia? aha, juz rozumiem: "hamstfo nalerzy zwalczac kóltórom i godnosciom osobistom" Odpowiedz Link
histoire_d_o Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 11.11.06, 16:25 Pwinno oddac moderacje tego forum jak i wszytkich innych for gazety Zlosliwej3. Bo Zlosliwa3 ma MONOPOL na dobra moderacje. 183 postow Zlosliwej3 na FoF, i co moderacja jeszcze sie bezgwlednie nie podporzadkowala dezyderatom Zlosliwej3? Przeciez, to ona powina byc SUPER MOERATOREM, i wszyscy moderatorzy powinni najpierw z nia sie konsultowac!!! Tak przy okazji napisania postu o probmemie rozdzielczosci portalu GW, widzialam, ze nawet Agore traktuje jak bezmudze, technicy to kacapy. Ah, i nowa teoria spiskowa Zlosliwej3 na FoF, jestem ubeckim agentem cenzora Agory, bo skasowno jakis jej post. Nie poswiecilabym jej 1 minuty na napisanie cos na Fof na jej temat, ona jest chora, niestety nie wie tego. Upadlanie "uyu", jej uprzedzanie, ze zmieszlabym ja z blotem w watku o stroju do opery, kiedy jescze nawet nie wiedzialam o tym forum, potem knucie spisku, ze "uyu" to ja w watku o napiwkach, ponizanie jej jak i ponizanie khaki3 - ktora, Zlosliwa3 na FoF okresla mianem "dresiary" to sie nazywa kompletny brak "Savoir vivre". Powinna tu wiecej nie pisac. Mam tylko jedno pytanie: Czy masz w poblizu jakiegos DOBREGO psychiatre, ty jestes chora, negujesz, jak wiekszosc schozfrenikow, bo jestes strasznie samotna emigrantka w NYC. Znam sytaucje starych, samotnych emigrantow w Paryzu. 75% ma nieleczona schzofrenie.(Sadze, ze duzym miescie jak NYC, gdzie ubezpiecznie zdrowtne kosztuje 1/3 zarobkow, sytuacja jest napewno gorsza). Wiekszosc zdziwaczala, potrzebuje pomocy lekarza, ale odmawia. 2 emigrantow, jeden z Hiszpanii, drugi z Wloch zmarli w mojej kamienicy tego lata, w odstepstwie 3 miesiecy, bo odcieli sie od spolecznstwa. Zyli w osobnym wejsciu, w tzw. "chambres de bonne", bylych pokojach dla personelu domowego, Hiszpan jak chcialam mu pomoc, tu zaczal mi wygrazac, Wloch wogole wychodzil z kamienicy ocierajc mury, jakby chcial przejsc niezauwazonym, na "Dzien Dobry" ze strony mieszkancow cos belkotal i uciekal. Obaj zostali znalezieni przez sluzby sprzatajace kamieniece, juz w stanie zaawansowanej dekompozycji ciala, wpakowano ich w worki plastikowe i rzucono do "fosse commune", wspolnego grobu, w ktorym chowa sie bezdomnych. Odpowiedz Link
uyu Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 07.11.06, 01:48 Wojtku )) dziekuje za stwierdzenie, ze 159 cm to nie jest "wzrost nikczemny" ))Baaardzo mnie to ucieszylo )) Na forum i czacie bywam od lat ponad pieciu. Poniewaz obie geograficze czesci mych uprzednich nickow przestaly byc aktualne, oglosilam wszem i wobec zmiane nicka na uyu. Gwoli informacji podam, ze wybralam ten nick na czesc Urugwaju. Pozdrawiam margo Odpowiedz Link
kicior99 Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 12.11.06, 07:29 nie. poza tym ja sie w flame wars nie mieszam. Odpowiedz Link
jotes1955 Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 17.11.06, 05:01 Ojej khaki3, nareszcie ktos sie zorientowal kim naprawde jest zettrzy! Osoba bardzo arogancka, lubiaca podkreslac swoj wyzszy ststus, jednym slowem zwykla snobka. Zreszta nie tylko tu zaczela miec problemy. Ja tylko czytam, bardzo niewiele pisze. Jak chce sie pozloscic, a nie mam na kogo, czytam posty zettrzy! Odpowiedz Link
uyu Re: jak forum Savoir Vivre ma zamiar zareagowac 17.11.06, 22:20 A na czym ten "wyzszy status" polega? Co my tu o sobie wiemy, o naszych statusach i nie statusach? Nic. Jedyna przeslanka do wyrobienia sobie opinii o kims jest to co i jak pisze. Na necie nie ma starych, nie ma mlodych, nie ma madrych, nie ma glupich, nie ma bogatych i biednych, nie ma ladnych i brzydkich. Sa slowa, reakcje, mysli, opinie. Wszyscy mamy do dyspozycji ten sam sposob pozorumiewania sie z innymi. Nasze wpisy. I dla mnie sa to jedyne kryteria. Zettrzy ich ie spelnia. szkoda mi na nia czasu. Wole grac w domino na kurniku ) Odpowiedz Link