asiak44 05.09.08, 00:37 Czy jeżeli młody (dwudziestoparoletni) żonaty mężczyzna jest przedstawiany starszej pani (po osiemdziesiątce), to czy ona może siedzieć czy raczej powinna wstać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romek501 Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 08:06 Może siedzieć. Przy nieżonatym też Odpowiedz Link
remez2 Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 10:38 romek501 napisał: > Może siedzieć. > Przy nieżonatym też Natomiast przy bigamiście powinna bezwarunkowo wstać. Odpowiedz Link
horatio_valor Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 11:09 > a co z rozwodnikami? Tym winna się ukłonić. Odpowiedz Link
miska_malcova Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 11:13 tam myslałam, dzieki ))))) Odpowiedz Link
dominikjandomin Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 12:40 A skąd, kłaniają się rozwodnikom tylko panie do lat 78. Starsze powinny porwać mężowską szablę ze ściany i ciąć takiego przez pół. Na siedząco. Odpowiedz Link
horatio_valor Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 13:39 Karygodny brak obycia. Szablą tniemy wyłącznie w stosunku (excusez le mot) dwie trzecie. Do cięcia przez pół służy pałasz. Użycie innego sztosu (excusez le mot) grozi zażądaniem przez przeciwnika satysfakcji. Odpowiedz Link
asiak44 Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 15:16 Myślałam, że to forum służy pomocą i radą w sprawach savoir vivru, ale niestety nie otrzymałam odpowiedzi, tylko wyśmiewanie się z mojego pytania, przykro mi. Nazwę forum powinno się wziąć w cudzysłów. Odpowiedz Link
dominikjandomin Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 15:20 Pierwsza osoba wystarczająco ci odpowiedziała. A my też chcemy mieć trochę radości. Bo jak chcesz podrywać 80-letnią kobietę z fotela, to czemu nie pójść dalej? Odpowiedz Link
remez2 Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 22:44 asiak44 napisała: > Myślałam, że to forum służy pomocą i radą w sprawach savoir vivru, dobrze myślałaś > ale niestety nie otrzymałam odpowiedzi, odpowiedź otrzymałaś > tylko wyśmiewanie się z mojego pytania, przykro mi. Wybacz ale Twój post był tak nieprawdopodobny w swej treści, że przyjąłem, iż ktoś robi sobie żarty. Stąd żartobliwe odpowiedzi. Odpowiedz Link
dominikjandomin Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 15:22 80-letnie staruszki mogą ciąć przez pół. Po dobrym cięciu żaden przeciwnik nie ośmieli się żądać satysfakcji zresztą nie wiem, która z jego połówek miałaby to zrobić - prawa czy lewa? Kodeks Honorowy nie omawia tego przypadku... Odpowiedz Link
freewomanpl Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 17:43 z pewnością w tym wieku może siedzieć. Dużo zależy od kondycji ale 70-dziesiat 80-siąt lat z pewności zwalnia od wstawania. Młodsza osoba również może jesli ma kłopoty ze zdrowiem. Odpowiedz Link
dominikjandomin Re: Przedstawianie na siedząco 05.09.08, 23:20 O rany, nie... Kiedyś było jasne - kobieta ma prawo siedzieć. Nieważne, czy mężczyzna miał żonę, a kobieta skończyła 80 lat, czy 85. Odpowiedz Link
anarkia Re: Przedstawianie na siedząco 06.09.08, 11:06 Asiu, oczywiście, ze może siedziec. Bo kim że, w rzeczy samej, jest dwudziestoparolatek w relacji z 80- letnią panią. Niczym. Niemowlakiem. Oseskiem. Tak samo jak 80-letni pan wcale nie musi zrywac sie na widok dwudziestoletniej panienki. Chyba że sam tego chce... I ma jeszcze power, by zaimponowac panience Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Przedstawianie na siedząco 06.09.08, 11:50 asiak44 napisała: > siedzieć czy raczej powinna wstać? - sv nie nakazuje, a zaleca. Ze słowami piwinna, powinien... ostrożnie. Są też sytuacje nietypowe. Zosia Loren, ma obecnie 74 lata, jaszcze niedawno interesował się nią Playboy, myślę, że mimo że jest znana, to przy prezentacji(co jest różne od witania), zwłaszcza w kontekście biznesowym... wstałaby. Odpowiedz Link
romek501 Re: Przedstawianie na siedząco 06.09.08, 12:52 Kobieta z zasady nie wstaje, gdy wita się z mężczyzną (bez wzgledu na stan cywilny obojga)- zwłaszcza kobieta w tym wieku i z taka pozycja jak SL. Odpowiedz Link
nm.buba011 Re: Przedstawianie na siedząco 06.09.08, 13:58 romek501 napisał: > Kobieta z zasady nie wstaje, gdy wita się z mężczyzną (bez wzgledu > na stan cywilny obojga)- zwłaszcza kobieta w tym wieku i z taka > pozycja jak SL. z drzewka i z użycia inicjałów SL, wynika, że odpisałeś mnie. Z treści wynika, że piszesz co wiesz, a wiesz, niekoniecznie wystarczająco, na poruszany temat. Nie poruszam stanu cywilnego uczestników, a precyzuje i rozróżniam kontekst towarzyski, a biznesowy. Autorka wątku tego nie zrobiła. Odpowiedz Link