Dodaj do ulubionych

noclegi w Malmo

06.06.05, 12:41
Witam wszystkich serdecznie Bardzo się cieszę że znalazłam foru7m właśnie o
skandynawii, gdyż bedę mogła być może uzyskać tu jakieś pomocne informacje.
Otóż rzecz w tym że mój chłopak mieszka w Malmo, a ponieważ gościnnośc osób,
u których wynajmuje mieszkanie nie przewiduje zakwaterowania w nim (nawet na
1 dobę;)) jeszcze jednej osoby, w związku z tym chciałabym zwrócić się z
zapytaniem czy ktoś z Panstwa nie posiada informacji o miejscach gdzie można
wynająć jakiś pokój lub np tanich hotelach typu Formuła 1 w Malmo ?
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: noclegi w Malmo 07.06.05, 12:19
      Kiedy wroce do Malmo, juz za kilka dni, moge Ci pomoc w poszukiwaniach.
      Zreszta Twoj chlopak moze znalezc adres do Formuly1 pod "hotele".
      A schronisko turystyczne nazywa sie "vandrarhem".
      • paulako Re: noclegi w Malmo 08.06.05, 13:59
        dziękuję bardzo dalej juz sobie chyba poradzę skorzystam z internetu łapię
        samolot i lece Pozdrawiam serdecznie-Paula
        • pia.ed Re: noclegi w Malmo 08.06.05, 17:15
          Samolot na pewno zlapiesz, ale czym blizej do daty odlotu tym drozej...
          Ten w ostatniej chwili moze kosztowac majatek... Ale widze ze Tobie sie bardzo
          spieszy do Twego chlopaka... :) :) :)
          Pozdrawiam
          Pia
          • guido_contini Re: noclegi w Malmo 08.06.05, 17:29
            Spiesz sie z tym samolotem, wizzair ma wlasnie promocje z Warszawy.
            Powodzenia
    • paulako Re: noclegi w Malmo 09.06.05, 10:35
      no spieszy tak czasami bywa a wizz air ma promocje na wyloty na koniec czerwca
      Orientuję się w internecie Nie mam też problemu z wyszukiwaniem lotów pytałam o
      noclegi bo Szwedzi, którzy są przyjaciółmi mojego chłopaka nie są zbyt gościnni
      i raczej nie moge liczyć na ich pomoc Niestety uniemożliwiają też dostęp do
      internetu to dla mnie na razie dziwny kraj Ale dziękuję wszystkim za pomoc
      • guido_contini Re: noclegi w Malmo 09.06.05, 13:07
        Tu jestes mile widziana ale tylko wtedy kiedy sama sobie potrafisz poradzic.
        Roznica w mentalnosci jest taka, ze gdy do Polakow przyjezdzaja niespodziewanie
        goscie, to Polacy klada ich we wlasnym lozku, a sami spia na podlodze.
        W Szwecji jest odwrotnie ale nie mozna ich nazwac niegoscinnymi. Chetnie tez
        sluza porada, oczywiscie tylko wowczas kiedy sa kompetentni. W innym przypadku
        wola milczec lub odpowiadaja, ze nie wiedza.
        Poza tym, system socjalny jest tak rozwiniety, ze potrzebujacy udaja sie
        wlasnie tam. Internet jest np bezplatnie dostepny w bibliotece, co nie znaczy
        jednak, ze mozna okupowac miejsce godzinami itd itd.
        Jezeli jestes otwarta osoba i szanujaca utarte normy innych, szybko sie
        zaaklimatyzujesz. Jezeli jestes malkontentem, bedziesz sie uskarzac na los i w
        Szwecji i w Polsce, i gdziekolwiek bedziesz. Powodzenia
        • pia.ed Re: noclegi w Malmo 09.06.05, 17:44
          Racja, guido_contini....
          Choc akurat w bibliotece w Malmo trzeba miec karte do wypozyczania aby moc
          korzystac z internetu.
          Natomiast w Meedborgarkontoret np na Bergsgatan mozna korzystac z internetu do
          godziny czasu, albo dluzej jesli nie ma czekajacych.

Wracam do Malmo w sobote wieczorem przez Ystad, bo zatrzymalam sie w
          Szczecinie.
          Pozdrawiam
        • pia.ed Re: noclegi w Malmo 09.06.05, 17:44
          Racja, guido_contini....
          Choc akurat w bibliotece w Malmo trzeba miec karte do wypozyczania aby moc
          korzystac z internetu.
          Natomiast w Meedborgarkontoret np na Bergsgatan mozna korzystac z internetu do
          godziny czasu, albo dluzej jesli nie ma czekajacych.

Wracam do Malmo w sobote wieczorem przez Ystad, bo zatrzymalam sie w
          Szczecinie.
          Pozdrawiam
          • paulako Re: noclegi w Malmo 10.06.05, 11:25
            Jestem osobą otwarta i myślę ze w każdym z nas istnieje większa chec poznania
            mantalności innych ludzi niż przestawiania ich zwyczajów na swoje tory
            myślenia. Co do karty bibliotecznej niezbędny jest stały adres zameldowania w
            Szwecji aby takową zdobyć potrzeba pomocy natomiast nie zawsze wynika z
            nieudolności lub nieporadności osoby potrzebującej a bardziej z chęci
            przekonania się co do celowości takiego forum bo przecież oprócz możliwości
            poznawczych jest to medium służące wymianie informacji praktycznych. Każdy
            dojrzały człowiek posiadający najmniejsze doświadczenie w korzystaniu z
            internetu zdaje sobie sprawę z faktu iż wpisując w wyszukiwarce hasło hotel
            odnajdzie takowy. Nie mniej jednak zwracając się na takim właśnie forum o pomoc
            chciałby otrzymać informacje np o innych możliwościach skorzystania z noclegu,
            które w internecie są trudne do wyszukania bądź niemożliwe. Są przecież osoby
            prywatne wynajmujące pokoje ( poznałam np. przemiłego Pana zamieszkującego
            studenckie miasteczko Lund );) Tak więc o ile miło jest poczytać informacje o
            kraju, w którym mój chłopak przebywa i poznać szerzej jego specyfikę o tyle
            trudno jest ( i właściwie nie ma się czemu dziwić) uzyskać jakąś choćby drobną
            formę zrozumienia dla potrzeby pomocy w uzyskaniu praktycznych informacji o
            dość wybiórczo uważam poznanym przez Polaków kraju.;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka