urszulkazgdyni
03.02.10, 12:43
Ello, jakiś czas temu dokociłam Czarnego Rudolfem i zaczęły się schody. Czarny żarł co mu dałam, był zdrowy wypasiony z piękną sierścią a Rudy...
No właśnie rudy, najpierw dostał parchów na głowie ( czyt. powiększające się i rozrastające krosty, tworzące na skórze rany między uszami aż nad oko ) Poszłam do weta, ten dał zastrzyk, jakieś sterydy do łykania. Parchy rozrosły się na kark, i w wyniku drapania musiałam założyć mu kołnierz, cały czas był na sterydzie, jadł RC dla kotów sterylizowanych i Acanę. Na karku robiły mu się ranki, które w dotyku miały grubą skórę, z lekka się sączyły. Przeszłam na RC hypoalergenic, cały czas jakieś sterydy, zastrzyki, właściwie skóra zaczęła wracać do normy ale Rudy biegnąc od miski do kuwety potrafił nie zdążyć dobiec, robiąc szlaczki a to na ścianie gdzieś a to na podłodze. Wychudł niemożebnie ale wet nie zmienił karmy, tylko dał leki na biegunkę, które właściwie nic nie pomagały. Kocisko nie trawiło karmy tylko przepuszczał przez siebie, cały czas wisiał na misce bo był głodny, bo co zjadł to od razu wysrał. W końcu mój mąż patrząc na kota odsunął mnie i weta od leczenia. Wywalił RC hypoalergenic dał końcówkę Acany a potem dla odczulenia podawał jakieś Whiskasy, bo to takie gówno, że nie alergizuje, bo właściwie nie ma tam co alergizować. Teraz ma czystą sierść, tylko raz na jakiś czas pojawi się jakaś krosta w okolicy łba i szyi ale nie rozrasta się. Znowu chcę wejść na Acanę ale właściwie nie wiem co było kotu i czy wszystkie koty tak reagują na RC Hypoalergenic i czy to normalne, może macie podobne doświadczenia. Co można podawać kotu zamiast RC Hypoalergenic. Dzięki