Dodaj do ulubionych

Polecam książkę

16.06.12, 16:56
ksiazki.wp.pl/bid,23859,tytul,Kleo-i-ja,ksiazka.html
Na razie nie czytałam, ale zamierzam, tym bardziej, ze ponoć prawdziwa.
Kotka, moja... "ksywowiczka" ??
Do kupienia w merlinie
Obserwuj wątek
    • jottka Re: Polecam książkę 16.06.12, 20:36
      dzieła nie znam, ale w opisie stoi jak byk, że bohaterką jest "kotka abisyńska". w takim razie, sądząc po zdjęciu na okładce, jest to abisyn unikalny na skalę światowąsmile
      • cleo_1 Re: Polecam książkę 20.06.12, 10:21
        masz racje, też na to zwrociłam uwagęsmile
        ale mysle sobie, że dla autora fotografii na okładce po prostu nie miała to zadnego znaczenia, kot to kot, mysle, ze nie ma zielonego pojecia jak wygląda ABY, i mysle, ze zdziwilby sie gdyby mu ktos powiedzial, że to nie jest mały czarne kotek z zielonymi jak trawka oczkami okrągłymi jak spodkismile
        Książke juz nabyłam, jak tylko skończe "Moją Afrykę" Kingi Choszcz (polecam! Pojechała stopem do Afryki, niestety zmarła na malarie mózgową w swojej ukochanej Afryce).
        • inez21 Re: Polecam książkę 20.06.12, 13:40
          Czytałam recenzje tej książki juz wcześniej a dzisiaj korzystając z promocji w Empiku(taniej 25%) zamówiłam sobie i czekamsmile
          • mirmunn Re: Polecam książkę 21.06.12, 17:36
            Oglądałam, chciałam kupić- ale podobnie jak w wypadku Deweya- odwiodło mnie smutne zakończenie. Zapłakałabym się . Czy kocie ksiązki nie mogą kończyć się w jakimś fajnym momencie, albo pozostać w zawieszeniu?
            Tak jak "Odyseja kota imieniem Homer", gdzie autoka dopowiada, ze kot jest, ma 11 latek..

Swoją drogą - ukłony dla tłumaczki! Niskie-do ziemi!
            Przepiękny, bogaty jezyk! Dawno czegoś takiego nie czytałamsmile

Chyba tu przeczytałam, że tłumaczką jest któraś z naszych dziewczyn?
            • barba50 Re: Polecam książkę 21.06.12, 17:52
              mirmunn napisała: Chyba tu przeczytałam, że tłumaczką jest któraś z naszych dziewczyn?

Homera tłumaczyła Yanga. Kiedyś aktywna, ale teraz dawno do nas nie zaglądała sad
            • cleo_1 Re: Polecam książkę 21.06.12, 21:56
              Sorki ale co to jest Dewey?
              A to o tłumaczę, nie rozumiem, to czytałas czy nie czytałas? sad
              Zaraz wrzuca śmieszny tekst o kocie, ale w osobnym postu, aby każdy miał szanse przeczytać smile
              • cleo_1 Re: Polecam książkę 28.06.12, 22:17
                Książkę przeczytałam, polecam 10 razy mocniej niż przed przeczytaniem. Jest piękna, mądra, smutna i śmieszna jednocześnie.
                Płakałam i śmiałem sie czytając ja.
                • olinka20 Re: Polecam książkę 28.06.12, 22:51
                  Czekam az chlop skonczy zamowienie w merlinie i juz szykuje sie na Kleo!
                  • cleo_1 Re: Polecam książkę 29.06.12, 21:35
                    Słuchaj w empiku kupowałem ja 2 dni temu na prezent, i była w promocji, 20 lub 25% taniej
                    • olinka20 Re: Polecam książkę 29.06.12, 21:51
                      Juz idzie z merlinawink
                      Musze poszuka ksiazki o pundelku, bo mam gdzies w moim burdelu ksiazkowym i tez wam polece smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka