cleo_1 16.06.12, 16:56 ksiazki.wp.pl/bid,23859,tytul,Kleo-i-ja,ksiazka.html Na razie nie czytałam, ale zamierzam, tym bardziej, ze ponoć prawdziwa. Kotka, moja... "ksywowiczka" ?? Do kupienia w merlinie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jottka Re: Polecam książkę 16.06.12, 20:36 dzieła nie znam, ale w opisie stoi jak byk, że bohaterką jest "kotka abisyńska". w takim razie, sądząc po zdjęciu na okładce, jest to abisyn unikalny na skalę światową Odpowiedz Link
cleo_1 Re: Polecam książkę 20.06.12, 10:21 masz racje, też na to zwrociłam uwagę ale mysle sobie, że dla autora fotografii na okładce po prostu nie miała to zadnego znaczenia, kot to kot, mysle, ze nie ma zielonego pojecia jak wygląda ABY, i mysle, ze zdziwilby sie gdyby mu ktos powiedzial, że to nie jest mały czarne kotek z zielonymi jak trawka oczkami okrągłymi jak spodki Książke juz nabyłam, jak tylko skończe "Moją Afrykę" Kingi Choszcz (polecam! Pojechała stopem do Afryki, niestety zmarła na malarie mózgową w swojej ukochanej Afryce). Odpowiedz Link
inez21 Re: Polecam książkę 20.06.12, 13:40 Czytałam recenzje tej książki juz wcześniej a dzisiaj korzystając z promocji w Empiku(taniej 25%) zamówiłam sobie i czekam Odpowiedz Link
mirmunn Re: Polecam książkę 21.06.12, 17:36 Oglądałam, chciałam kupić- ale podobnie jak w wypadku Deweya- odwiodło mnie smutne zakończenie. Zapłakałabym się . Czy kocie ksiązki nie mogą kończyć się w jakimś fajnym momencie, albo pozostać w zawieszeniu? Tak jak "Odyseja kota imieniem Homer", gdzie autoka dopowiada, ze kot jest, ma 11 latek.. Swoją drogą - ukłony dla tłumaczki! Niskie-do ziemi! Przepiękny, bogaty jezyk! Dawno czegoś takiego nie czytałam Chyba tu przeczytałam, że tłumaczką jest któraś z naszych dziewczyn? Odpowiedz Link
barba50 Re: Polecam książkę 21.06.12, 17:52 mirmunn napisała: Chyba tu przeczytałam, że tłumaczką jest któraś z naszych dziewczyn? Homera tłumaczyła Yanga. Kiedyś aktywna, ale teraz dawno do nas nie zaglądała Odpowiedz Link
cleo_1 Re: Polecam książkę 21.06.12, 21:56 Sorki ale co to jest Dewey? A to o tłumaczę, nie rozumiem, to czytałas czy nie czytałas? Zaraz wrzuca śmieszny tekst o kocie, ale w osobnym postu, aby każdy miał szanse przeczytać Odpowiedz Link
cleo_1 Re: Polecam książkę 28.06.12, 22:17 Książkę przeczytałam, polecam 10 razy mocniej niż przed przeczytaniem. Jest piękna, mądra, smutna i śmieszna jednocześnie. Płakałam i śmiałem sie czytając ja. Odpowiedz Link
olinka20 Re: Polecam książkę 28.06.12, 22:51 Czekam az chlop skonczy zamowienie w merlinie i juz szykuje sie na Kleo! Odpowiedz Link
cleo_1 Re: Polecam książkę 29.06.12, 21:35 Słuchaj w empiku kupowałem ja 2 dni temu na prezent, i była w promocji, 20 lub 25% taniej Odpowiedz Link
olinka20 Re: Polecam książkę 29.06.12, 21:51 Juz idzie z merlina Musze poszuka ksiazki o pundelku, bo mam gdzies w moim burdelu ksiazkowym i tez wam polece Odpowiedz Link