07.06.14, 18:18
Informuję, że Kocio jest nie ten sam. Nawet zastanawiam się, czy ktoś mi kota nie podmienił. Śpi, daje spać mi, nie wymusza zabawy, gdy pracuję, mogę poczytać książkę, obejrzeć coś... Mimo to i tak weszło mi w nawyk budzenie się koło czwartej. Patrzę jak łobuz śpi na parapecie... i też zasypiam. wink

I żeby pokazać, jak mnie kocha, zawsze, gdy idę myć zęby, on leci zrobić kupę. Kuweta jest bliziutko łazienki.... wink
Obserwuj wątek
    • pi.asia Re: Zmiana 07.06.14, 19:28
      panna_beata napisała:

> I żeby pokazać, jak mnie kocha, zawsze, gdy idę myć zęby, on leci zrobić kupę.
      > Kuweta jest bliziutko łazienki.... wink

Muszę się Wam wyżalić, bo gdzie mnie nie zrozumieją jak nie tu. Tu podobno są ludzie, którzy potrafią zrozumieć kota i wyjaśnić, dlaczego zachowuje się tak a nie inaczej.
      No to może zrozumieją i wyjaśnią mi, dlaczego ludzie zachowują się tak a nie inaczej. Konkretnie jeden ludź - moja pani, ta, co się podpisuje "panna_beata".

Mój problem jest taki:
      Zawsze, ale to zawsze, gdy wstaję raniutko i idę skorzystać z kuwety, ona leci do łazienki myć zęby. Kuweta jest bliziutko łazienki. Wiecie, jak trudno się skupić, gdy tuż obok ktoś leje wodę, szoruje zęby, bulgocze i pluje?! Może ona chce mi pokazać jak bardzo mnie kocha, i że w każdych okolicznościach jest gotowa mi towarzyszyć, ale naprawdę są okoliczności, gdy wolałbym być sam.
      Kreślę się z szacunkiem
      Kocio
      • panna_beata Re: Zmiana 07.06.14, 19:31
        Hahahahaha! Ómarło mnie! :p Pi.asiu, jesteś CU-DO-WNA! tongue_out

Niemniej wyjaśniam, że ja idę PIERWSZA do łazienki. To ON mnie dogania. (To na wypadek, gdyby ktoś uznał, że Kocio jest szykanowany big_grin)
        • lysy-jack Re: Zmiana 07.06.14, 19:59
          To niczego nie zmienia. Kocio, jak każdy kot, w takich sprawach działa z opóźnieniem.
          Czyli, myśli sobie:
          - chyba mi się chce ...kupę. Czy na pewno...? A może jednak nie..., a może jednak...?
          Wtedy Ty lecisz do łazienki, a Kocio sobie myśli:
          - wystarczy, że zachce mi się sr.ć, a Ta już leci do łazienki bulgotać!
          - co za dom? Jak żyć panie premierze?
        • pi.asia Re: Zmiana 07.06.14, 20:07
          Postów pisanych przez koty było kiedyś więcej. Jeśli chcesz, to poczytaj
    • aankaa Re: Zmiana 07.06.14, 20:15
      Kuweta jest bliziutko łazienki....

i Ty narzekasz ?!?!? u nas kuweta jest pod umywalką
      zawsze w niedzielę mam tzw. godzinę dla siebie, koło południa (kita zostawia qpę rano): maseczka + kąpiel w perełkach (urządzenie ma nastawiony timer na 20 minut). Nawet nie chciałabyś wiedzieć co mój kotecek robi w niedzielne południe...
      próbowałam innych (niż południowe) godzin / dni - b/z uncertain

jedynym logicznym wytłumaczeniem byłby hałas jaki maszyna wydaje (przypomina odkurzacz), ale jak sprzątam to jakoś to futrzate bydlę nie idzie do kuwety
      • panna_beata Re: Magia Zakątka 08.06.14, 12:57
        A skąd, nie narzekam wcale. wink

Dziękuję za wszystkie wpisy, ubawiłam się jak dawno nie. Wy naprawdę tutaj jesteście wspaniałymi człowiekami. smile

A przy okazji, to Zakątek ma jakąs magiczną moc. Napisałam o Kociowym niespaniu - zasnął. Napisałam o kuwetowaniu podczas mycia zębów - przestał... Czeka na głęboką noc, wtedy na pewno się nie uwspólnimy. (Nie napisałam wcześniej, że on TO robi wieczorem, w czasie mojej wieczornej toalety).
        • lysy-jack Re: Magia Zakątka 08.06.14, 13:04
          I tu mamy namacalny dowód na to, że nasze kociaki czytają nam w myślach, no chyba że
          ...czytają nasz Zakątek smile
          • panna_beata Re: Magia Zakątka 08.06.14, 15:56
            Zdecydowanie czytają Zakątek. tongue_out Zmiany zaszły dopiero, gdy napisałam TUTAJ. Ani na fb, ani
            na blogu żale nie pomogły... wink

lysy-jack napisał:

> I tu mamy namacalny dowód na to, że nasze kociaki czytają nam w myślach, no chy
            > ba że
            > ...czytają nasz Zakątek smile
            >
            >
            • wiesia.and.company Re: Magia Zakątka 08.06.14, 17:13
              O rany!!! Ale się śmiałam! smile Tego mi było trzeba! smile smile smile
            • olinka20 Re: Magia Zakątka 09.06.14, 10:48
              big_grin
              Na bank czytają big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka