05.08.14, 11:27
Mam na imię Anetta, dzisiaj zostałam przyjęta do uczestników tego Forum. Chciałam wam przedstawić moją Furię. Poznałyśmy się dwa tygodnie temu. Zostałam przez nią zaadoptowana, więc zaprosiłam ją do siebie do domku. To mój pierwszy i pewnie nie ostatni kociak. Żałuję, ze do tej pory nie zdawałam sobie sprawy jakie to są cudowne zwierzęta.
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f100x100_crop/82/49/15/0111fed91f.jpg
Tak Furia wyglądała jednego z pierwszych dni kiedy się poznałyśmy
https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f100x100_crop/83/49/15/016abd6b86.jpg
A tak wyglądała przedwczoraj - w czasie okupacji naszego ulubionego sprzętu domowego - mamy umowę - ona nie wchodzi do zwymarki kiedy mam ją wstawić, ale może posiedzieć jak jest szeroko otwarta, a ja za każdym razem przed zamknięciem upewniam się, ze na pewno sie nie zapomniała i wyszła smile

Ma nadzieję nauczyć się od was wszystkiego co potrzebuję wiedzieć, żeby spełniać rolę przyjaciela i członka rodziny Furii. Początki naszej przyjaźni są dobre, ale wiem, ze muszę się jeszcze dużo dowiedzieć, żebyśmy nadal były zadowolone z naszych wzajemnych relacji
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Witam 05.08.14, 11:47
      Cześć, mam pytanie, czy nie masz większych zdjęć, czy jest to aż tak mała Furia?wink
      • dorcia1234 Re: Witam 05.08.14, 12:07
        weszłam w galerię- tam są większe zdjęcia. Jakie cudne oczka ma kicia na zdjęciu w zmywarce- jak koraliki prawie. Zresztą cała jest cudna, taki koci maleńtas
      • gadziulinka Re: Witam 05.08.14, 12:12
        Właśnie nie wiem czemu te zdjęcia są takie małe. Może jak będę w domu, to uda mi sie wstawić większe. W pracy mam dość ograniczone możliwości smile A Furia rzeczywiście jest mała - ma jakieś 10 tygodni,a le jak wpada w swoje "wariactwo" to wygląda jak kilka dorosłych kotów - biega z prędkością światła wprawiając w ruch kilka zabawek - mżna oczopląsu dostać smile
        • wadera3 Pozwoliłam sobie dać większe:) 05.08.14, 12:20
          https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/83/49/15/016eb75e01.jpg

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/82/49/15/01e52733c1.jpg

Faktycznie, mała wielka Furia.
          • zew-is Re: Pozwoliłam sobie dać większe:) 05.08.14, 12:51
            Oczy jak guziczki smile Śliczna jest i naprawdę malutka. Ile ma?
            • gadziulinka Re: Pozwoliłam sobie dać większe:) 05.08.14, 13:17
              Jak mnie sobie przygarnęła, weterynarz powiedziała, ze ma jakieś 7 tyg. To było 2,5 tyg temu, wiec teraz ma jakieś 9-10 tygodni.
              • jaszczur.ka_87 Re: Pozwoliłam sobie dać większe:) 08.08.14, 10:08
                Na moje oko ma mniej, moje kociaki maja 11 tygodni i są większe.
                • gadziulinka Re: Pozwoliłam sobie dać większe:) 08.08.14, 14:10
                  No teraz to ona też jest już większa. I coraz radośniejsza smile
          • niutaki Re: Pozwoliłam sobie dać większe:) 05.08.14, 12:53
            slicznasmile i taka kociakowatabig_grin mizialabymkiss
          • ortolann Re: Pozwoliłam sobie dać większe:) 05.08.14, 17:42
            Aaaa, wygląda jak nasza Diabliczka! Identyczna była w kocięctwie - nawet ten fioł w oczkach, toż to widać, że pięć tysięcy psot już czeka w tym łebku na wyhopsanie. Superkociaczek!!! Życzę dużo radosnych dni z takim maleńtaskiem smile
          • wladziac Re: Pozwoliłam sobie dać większe:) 05.08.14, 22:54
            słodkie maleństwo,powodzenia w odchowaniu ślicznoty
          • zielistka00 Re: Pozwoliłam sobie dać większe:) 06.08.14, 09:29
            Piękna Furia. Oczy mówią "co by tu jeszcze zbroić" smile
    • izabella350 Re: Witam 05.08.14, 14:01
      Ja również jestem tutaj nowa i chciałam sie przywitac razem z moimi chłopcami Sapusiem i Enzo ( zdjecia sa w galerii) Coś o sobie....całe życie spedziłam z kotami, rok temu po 14 latach musiałam uspić moją kicie (znajdę) bo zachorowała na raka i przez rok czasu dom był pusty ,nikt nie miauczał , nie zrzucał doniczek,w domu czysto jak w muzeum. Pierwszy raz kupiłam kota rasowego bo zazwyczaj u mnie przesiadywały znajdy bo one najbardziej sa kochane itp.
      Teraz znowu dom sie ożywił aż chce mi sie do niego wracać smile
      • mitta Re: Witam 05.08.14, 16:12
        Witajcie w klubie. Każdy z nas po kolei odkrył tę prawdę, że koty cudowne są wink
        A dlaczego takie pocieszne maleństwo nazywa się Furia? Aż Ci zazdroszczę, bo takie maluchy są mega zabawne, można gapić się na nie godzinami i nigdy się nie znudzi. I chociaż mówi się, że koty są rutyniarzami, to i tak codziennie zaskakują nas czymś nowym. Tak wiec będziesz uczyła się ich przez cały czas, a przy następnym zabawa zacznie się na nowo, bo każdy kot jest inny. Powodzenia (tylko pamiętaj o zmywarce, pralce i innych kątach, a także o uchylnych oknach).
        Izabello, mam propozycję. A może byś założyła oddzielny wątek o swoich chłopakach, byśmy każdego kota mogli skomplementować.
        • gadziulinka Re: Witam 06.08.14, 08:36
          Imię dostała z dwóch powodów. Czasami ma odskok i bez powodu zaczyna latać jak z małym motorkiem pod ogonkiem,. Śmiejemy się, że szaleje jak furia. Drugim, ważniejszym powodem jest jej stosunek do mojego yorka. Jak go widzi, zaczyna fuykać, prychać, syczeć, chodzić za nim krok w krok i wymyślać nowe sposoby na dokuczanie mu. On jest bardzo uległy i zawsze się wycofuje, a ta mała Kocurra (jak też ją nazywamy) wykorzystuje to bez skrupułów. Trochę jest w tym mojej winy, bo jak ją wzięliśmy, pies wyniósł się na trochę do moich rodziców, żeby kota się zaklimatyzowała. A teraz ona poczuła się panią mieszkania i pokazuje mu gdzie jego miejsce. Dlatego po kilku dniach obserwacji dostała takie a nie inne imię smile
    • mysiulek08 Re: Witam 05.08.14, 21:20
      Witamy w gronie nawroconych smile Mnie tez duzo za duzo lat zeszlo bez kotow. Ale Kicia.Yoda w ciagu szesciu lat naprawila to bardzo skutecznie smile

Ojm bedziesz miala z mala przeboje, oj bedziesz. Wida, ze niezly z niej bedzie gagatek, za wychowanie trza sie zabrac od razu smile

Z perspektywy lat, doswiadczen i bledow popelnionych przy Kici.Yodzie powiem tylko jedno: szybko rozgladnij sie za drugiem kotem!
      • wilowka Re: Witam 05.08.14, 21:50
        O matko jakie cudo! smile
      • gadziulinka Re: Witam 06.08.14, 08:38
        Zabieramy się, zabieramy, czasem nawet odnoszę wrażenie, ze ona myśi, że ma na imię "NIE". Szczególnie kiedy walczymy o niewchodzenie na stół, bo do szafek w kuchni jest jeszcze za mała. Uparta jest straszliwie, ale mi też w tej materii nic nie brakuje, więc spędzamy sporo czasu na stawianiu każda na swoim,, póki co moje jest na wierzchu
    • maadga Re: Witam 06.08.14, 08:15
      Piękna nocna furia i rzeczywiście wygląda bardzo podobnie do tego smoka. Zresztą oglądając film miałam wrażenie, że producenci wzorowali się na kocie przypisując cechy temu smokowi. Uwielbiam ten film.
    • lampka_nocna5 Re: Witam 08.08.14, 10:22
      cudowne małe futerko. Rób jak najwięcej zdjęć na pamiątkę, bo koty za szybko dorastają! I koniecznie bierz drugiego do pary, to jest najlepszy okres, chociaż.... jest york... Może też będzie wspólne spanie i lizanie po łebkach
      • izabella350 Re: Witam 08.08.14, 10:50
        Mi też było szkoda mojego kotka i wziełam drugiego aby sie nie nudził sam w domku. To teraz mam za swoją dobroduszność , całą noc szleją a punkt 8 rano jak wychodze do pracy to układają sie do snu bo ciężkiej nocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka