borowinka Re: kot szuka domu... 07.07.07, 21:00 voila.pl/nr04j/?1 voila.pl/0w9re/?1 voila.pl/teka3/?1 a ten to według nas chłopiec, ale nie jesteśmy pewni mam nadzieje że pomożecie wiem że trudno na odległość ale może znacie inne fora gdzie by można było napisać. woj. śląskie, opolskie podobne do niego są jeszcze 3. Odpowiedz Link
agunia1980 GDYNIA-kocurek(ok 2 m-czny) 14.07.07, 13:15 Mam kocurka,ok 2 m-cznego,czarno-bialego, ktory szuka nowego domu.Kotek jest przybłędą,jest bardzo mily i spragniony czulosci i towaqrzystwa.Ja nie moge go sobie zostawic bo mam juz 4 swoje koty i 2 duze psy (no i 20 m-czna coreczke ). Odpowiedz Link
madzilka Nowy Dwor Maz. 4miesieczny kot Kleks szuka domu... 25.07.07, 17:15 Musimy oddac kotka, nazywa sie Kleks, ma 4 miesiace i jest bialo czarny z fajna plamka kolo noska. Korzysta z kuwety i jest nauczony przebywac z malym dzieckiem. Zaprzyjaznil sie tez z psem sasiadow(bokser), nie wiem jak z innymi psami. Zdjecia moge podeslac na maila. Jestesmy z Nowego Dworu Mazowieckiego. Do Warszawy mozemy kotka przywiesc. Odpowiedz Link
gripweed Wrocław KOT 13.08.07, 14:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=67404305 To nie mój, podrzucam tutaj info z innego forum; może będzie szybciej. Odpowiedz Link
magdaksp 4-6cio tygodniowe kotki szukaja domu 06.09.07, 21:52 Oddam 4 kotki w dobre ręce.Kotki nie muszą iść do jednego domu,ważne żeby adoptował je ktoś szczerze kochający zwierzęta. Kotki mają około 6 tygodni,za ok.2 tygodnie będą sie nadawały do adopcji. Same jedzą,załatwiają sie do kuwety,są odrobaczone i odpchlone,posiadają książeczki zdrowia.Muszą jeszcze przyjmować kropelki do oczu. Są bardzo przyjazne i rozbrykane. ich umaszczenie to:jeden czarny i 3 bure,jednak umaszczenie jeszcze może sie nieznacznie zmienić,kolory oczu również,póki co są niebieskie .czarny napewno jest dziewczynką,reszta to prawdopodobnie chłopcy. warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.jej wzór chętnie prześlę mailem. w razie pytań proszę o telefon:512373485 magda. możliwe umówienie sie na obejrzenie kotków. dla każdego przyszłego właściciela w prezencie opakowanie markowej karmy dla malucha kotki nie sa dziećmi żadnej z moich kotek,jestem tylko domkiem tymczasowym Odpowiedz Link
mii.krogulska Warszawa, dorosła kotka - znajda, super kot! 20.10.07, 01:49 Witam serdecznie, znalazłam kotkę, cudo zdrowe i przeurocze, czarna w białe łatki, raczej mała, wiek około 3 lata, udomowiona, nauczona jazdy samochodem (byliśmy dziś u weta) ale moje cztery kocie bestie chcą ją pożreć i siedzi biedaczka w łazience. Kontakt: Mii tel. 0-600-218-588 Mii Odpowiedz Link
hakdil Re: kot szuka domu... 23.10.07, 20:17 OLSZTYN-mała kotka-ok.2,5 mies.,załatwia się do kuwety,biało-czarno- szara,bardzo zadbana,czysta.W tej chwili mieszka u starszej pani,ale jej syn naciska,by ze wzgl.na wiek pani,jak najszybciej znalezc dom dla kotka. W razie czego mój adres:hakdil@wp.pl dzięki Odpowiedz Link
beata_wroc Zabrze-Rokitnica 4 cudne półpersy;) bezdomne 03.11.07, 10:19 trikolorek, dwa czarne, i biało-rudy (sama bym wzięła ale nie mam jak). Biało-rudy ma płaską buźkę i krótkie nóżki. Kotki są dość nieufne ale podchodzą do osoby, która je karmi, niestety mieszkają na działce, bo w blokach okolicznych okienka są pozabijane deskami. Matka kociąt to także trikolorka. Kotki pilnie potrzebują pomocy. Więcej info maile. Odpowiedz Link
beata_wroc Re: Zabrze-Rokitnica 4 cudne półpersy;) bezdomne 03.11.07, 10:20 gg 1058054 Odpowiedz Link
misia007 Re: Zabrze-Rokitnica 4 cudne półpersy;) bezdomne 03.11.07, 20:21 Napisz o nich na Miau, ktos z pewnoscia pomoze. Odpowiedz Link
pchliczek WROC malutka koteczka szuka domu 19.12.07, 14:48 Koteczka została przywiązana w worku do słupa (( Na szczęście znalazła się osoba o wielkim sercu, która ją znalazła i zabrała do siebie a wcześniej na przegląd do weta. Kotka ma ok 8 tygodni, jest rozmruczana, bardzo ufna i musiała zostać szybko znaleziona bo nie zdążyła się pochorować ani przemarznąć. Ma czyste uszka, lśniącą sierść jest pieszczochem, bardzo śmiała do reszty kotów i lubi towarzystwo ludzi. Jest czyściutka i od razu wiedziała do czego służy kuweta. zdjęcia i dodatkowe informacje są na kociezycie.net a dokładnie tu kociezycie.net/index.php?box=kot&id_kota=1354 W sprawie kotki można kontaktować się z tymczasową opiekunką pod telefonem 509-57-67-25 p. Odpowiedz Link
figyelka Kotka szuka domu! - KRAKÓW, CZĘSTOCHOWA 07.01.08, 15:34 Witam, Do przygarnięcia jest prawie 2 letnia kotka biało-szara. Bardzo czysta, grzeczna i dobrze wychowana. Wesoła, wysterylizowana, bez pcheł, bez robaków. Miała wykonane wszystkie szczepienia, książeczka zdrowia prowadzona od urodzenia - w książeczce zapisane są wszystkie zabiegi i wszystkie szczepienia. Właściciel wyjeżdża za granicę na dłużej i nie jest w stanie zabrać kotki ze sobą ? Sprawa jest dość pilna, bo został tylko tydzień czasu na znalezienie jej nowego domu! Możliwy transport kotki na terenie Krakowa lub Częstochowy. Zainteresowanych bardzo proszę o kontakt na maila lub pod numerem telefonu: 604 944 833. Na maila wyślę też zdjecia. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
katrin777 Re: kot szuka domu...W-WA 28.03.08, 11:56 muszę oddać swojego kota, który mieszka ze mną od 3 lat powód prozaiczny - alergia w rodzinie. kocur ma 3 lata, zwie się Nikita i jest wykastrowany. to spokojny indywidualista, bardzo elegancki i kulturalny. toleruje, choć nie przepada za towarzystwem innych kotów. czyściutki i zdrowy, jest dość okazałych rozmiarów bardzo chciałabym, żeby znalazł czułego opiekuna. może ktoś potrzebuje spokojnego towarzysza do domu? oddaję go z bólem serca, bardzo nie chcę by trafił do schroniska. jeśli ktoś może pomóc w znalezieniu nowego domu dla Nikity, proszę o kontakt mailowy. Odpowiedz Link
beata_wroc Wrocław , 2 dorosłe kastrowane kocurki z dostawą 07.04.08, 13:01 Wątek grzecznościowy - potrzebny jest pilnie domek dla dwóch kochających się kocurków - rudego i burasa. Koty wykastrowane, szczepione mogą być dostarczone w każde miejsce Polski razem z potrzebnym wyposażeniem. Są niewychodzące, raczej grzeczne i niekłopotliwe. Właściciel oddaje je ze względu na silną alergię - przestały działać dotychczasowe leki Kotki mają jakoś 4 i 2 lata. Były wzięte ze schroniska - póki co przebywają w domku tymczasowym ale nie mogą tam pozostać wiecznie. Oczywiście nie są idealne - gubią futro, są ciągle głodne, natrętnie domagają się pieszczot i najchętniej cały dzień spędzałyby śpiąc na właścicielu. Mail kontaktowy margarbia@op.pl Odpowiedz Link
bogiemslawiena Jeśli czujesz się samotny... 22.04.08, 20:37 Jeśli miałeś w swoim życiu chociaż jedną roślinkę, która przeżyła pod twoją opieką kilka lat... Jeśli masz w miarę normalne życie i nie podejrzewasz się o nagłą chęć wyjazdu w odległe rejony np. w celach zarobkowych, porzucając wszystko, co do tej pory było twoim życiem... Jeśli sądzisz, że jesteś odpowiedzialnym człowiekiem... z odrobiną serca i dozą odpowiedzialności... !!! .........Przygarnij kotka ) 1 kwietnia moja kocurka urodziła 5 młodych - 4 byczych chłopaków i jedną oszałamiającą dziewczynę. Mama - Milan - jest kochaną, przytulastą kotką. Charakter, jak znam życie, dzieciaki odziedziczą po niej. A jak nie, to po mnie, a ja najgorsza też nie jestem ) Maluchy dopiero nieśmiało zaczynają stawiać kroki, ale ja, w obawie, że mając w domu 7 kotów i psa nie dam rady spokojnie żyć, daję ogłoszenie już teraz... ...także... Przygarnj kotka. Kocury mieszkają w Kobyłce pod Warszawą. Gotowe "do odbioru" będą na początku maja... Do wyboru masz: - kocurka, czarnego z czekoladowymi prześwitami... - ma bardzo mądre oczy - czarnego kocurka, który nóżki ma przeplatane siwymi włoskami - jak srebrnymi niteczkami... - jest bardzo spokojny, mruczy mocno, kiedy drapie się go paluszkiem po brzuchu.. -boskiego bysiora, największego z miotu - może zostać kotem obronnym - jest większy od niejednego ratlerka bysior owy ma białe skarpety, krawat (toż to elegant) i biały pyszczek. Umaszczene ogona też ma nietypowe. Jak to bysior, niczego się nie boi - jego brat, troszkę mniejszy, ale prawie tak samo odważny jak on Też elegant, bo ma biały krawat i skarpetki, frak zaś czarny przyodział - ulęgła się też piękna trikolorowa słodka koteczka Jest czarna, ale ma na sobie asymetryczne plamy rudo-beżowe... Jeśli jesteś zanteresowany... napisz... zadzwoń... ... przygarnj kotka ... zdjęcia są tu: fotoforum.gazeta.pl/u/bogiemslawiena.html Marta email: irlandia6@o2.pl tel.: 0515-489-366 Odpowiedz Link
coronella Łódź- 2 letnia kotka z DT szuka domu 25.06.08, 14:29 Mam na tymczasie kotkę z jednym juz kociątkiem, kotka jest na zdjęciu w sygnaturce. W piatek będzie wysterylizowana. Jest zdrowa, szczepiona, odrobaczona. Opis... nie wiem co napisac, nie wiem, bo to kot wyjątkowy! Jest niesamowita! Siła spokoju i cierpliwości. Dostojna, ale jednoczesnie wielki przymilas, wyciszona, jakby nie chciała nikomu przeszkadzac. Ufna i bardzo przyjacielska. Idealna do kazdego domu, do dzieci (super!), dla starszych osób. W tej chwili mieszka z 3 innymi kotami i psem. Szukam jej najlepszego domu na świecie, bo na taki zasługuje. Odpowiedz Link
vicca 3 słodkie kocurki - Czeladź:) 01.07.08, 14:11 Witam, mam do oddania 3 słodkie tulasne 8mio tygodniowe kocurki. Czarny z białą plamką na nosku (wygląda jak sumiaste wąsy) i białą krawatką i końcami łapek, i dwa białe w czarne łatki. Kociaki są zdrowe i bardzo przyjacielskie. Gdyby ktoś był zainteresowany to prosze o maila. Pozdrawiam V* Odpowiedz Link
artekmag Poszukiwany dom dla Czarnulka [Cała Małopolska] 25.07.08, 00:11 Uroczy, półroczny czarnulek poszukuje domu. Znaleźliśmy go kilka miesięcy temu, był bardzo ciężko chory. Teraz jest już zdrowy i radosny. Kotek poszukuje kogoś, kto go pokocha i będzie poświęcał mu wiele uwagi. Jest bardzo miły i kochany. Kotek jest wykastrowany i zaszczepiony na wszystkie choroby. Pomozcie Czarnulkowi!!! Kontakt: telefon: +48505859628 img337.imageshack.us/img337/237/dsc00397va5.jpg img516.imageshack.us/img516/2995/dsc00398py0.jpg Odpowiedz Link
moboj czarnulek z Opola poszukuje domu 08.09.08, 21:17 dorosły, czarny kocurek, wrzucony z domu przez ćpuna i dilera poszukuje nowych opiekunów. na razie mieszka w piwnicy, koleżanka zrobiła tam dla niego bezpieczne schronienie. niestety jej pies nie akceptuje innych zwierząt i stąd poszukiwania. dypsonuję zdjęciami czarnulka. kontakt: moboj@gazeta.pl Odpowiedz Link
the_dune szare biedactwo, ok 2 mieś, Warszawa 23.09.08, 19:55 Witam, Nie tak dawno witałam się ponownie na forum, jako szczęśliwa "posiadaczka" dwóch kotków, teraz apeluję o pomoc!!! Zabrałam dziś (po "donosie" sąsiadki) spod sąsiedniego bloku małego kotka, na oko miesiąc młodszego od moich (więc jakieś 2 miesiące), który zmoknięty, cichutko miauczał pod jednym z balkonów... Nie widziałam jeszcze takiej kociej bidulki, jest słaby, ma koci katar, przeraźliwie chude stworzenie, nawet nie uciekało Zaniosłam do weterynarza, kotek dostał gratis (podziękowania dla pana doktora z Żeromskiego ) zastrzyk z antybiotykiem, takie zastrzyki powinien przyjmować jeszcze co najmniej 4-5 dni. I teraz najważniejsze: nie mogę go trzymać z moimi kotami, bo moje są małe, w trakcie odrobaczania i leczenia ze świerzbu kociego - to zdanie pana doktora. No i mam dwójkę dzieci... Na razie zamknęłam kotka w naszej sypialni. Proszę, pomóżcie znaleźć koteczkowi troskliwy dom... widać, że bardzo wiele już wycierpiał w swoim króciutkim życiu Wykąpałam go (oczywiście susząc następnie), bo cały był we własnych odchodach, ledwo się bronił przed wodą. Przy suszeniu już mruczał... Niestety, śmierdzi dalej Odkąd go położyłam zawiniętego w ręcznik w koszyku, śpi i mruczy. Nie wyszedł do jedzenia/ picia. Zaglądamy do niego na zmianę... Kochani, naprawdę nie mogę tak chorego stworzenia trzymać u siebie, nie zapewnię mu odpowiedniej opieki POMOCY!!!! pozdrawiam, diuna Odpowiedz Link
moboj kotek wyrzucony z auta - wrocław 24.09.08, 05:31 właśnie odebrałam wiadomość z TOZ o biednym kotku, którego wczoraj jakiś bandyta wyrzucił z auta na ulicy Sądowej we Wrocławiu. kotek jest burej maści, młody, zadbany, widać, że mieszkał w domu, łasi się do ludzi. poszukiwany DT lub stały. pilne!!! Odpowiedz Link
annb Kraków-biały kociak z czarnym ogonkiem szuka domu 24.09.08, 19:12 Kosma-mały biały kociak z czarnym ogonkiem szuka domu. Kosma-ok 6 miesięczny kociak szuka niewychodzącego domu. W wieku ok dwóch miesięcy trafił do schroniska Nie wiadomo co go spotkało, wiadomo było tylko że ma bezwładną łapkę. Został wyciągniety ze schroniska i rehabilitowany. Dzięki temu udało mu się uruchomic łapkę w stawie barkowym. Łapka od piąstki w dół jest bezwładna. Ale to mu w niczym nie przeszkadza. Biega, skacze i wspina się po fotelach i drapaku. Jest ciekawy świata, sam potrafi się bawić kocimi zabawkami, a także słomkami do napojów. Kotek jest kuwetkowy, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Jest ogromnie proludzki i prokoci, dlatego mile widziany dom z innymi kotami. Lubi robić noski noski eskimoski i uwielbia zasypiać wtulony w człowieka. Nie jest wybredny jeśli chodzi o jedzenie . Osoba adoptująca zostanie poproszona o podpisanie umowy adopcyjnej, gdzie jednym z warunków jest koniecznośc zabezpieczenia okien i balkonow-gdyż kocio uwielbia oglądać świat ze skrzynek balkonowych www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f5de4c24f9bc2848.html Odpowiedz Link
mawa10 Re: kot szuka domu... 24.10.08, 09:51 Kocurek z dużą domieszką kota syberyjskiego szuka nowego właściciela. Jednak musi to być osoba bardzo odpowiedzialna, najchętniej zwariowana na punkcie zwierząt, ponieważ zależy mi na tym, aby trafiał tam gdzie go się naprawdę chce i wyczekuje, a nie gdzie decyzja jest tylko przypływem chwili. Kocurek o którym piszę nazywa się Kacperek. Pojawił się w zimie, w stanie skrajnego wyczerpania. Był chudy, zarobaczony zewnętrznie i wewnętrznie, z zapaleniem gardła. Po wyprowadzeniu go z fatalnego stanu, został wykastrowany 2-giego maja 2008. Kacperek jest duży (około 6 kg i ciągle przybiera na wadze), ma około 3 lata, bardzo przymilny, chętny do głaskania i pieszczot. Pięknie korzysta z kuwety i nic mu się "przydarza". Raczej nie nadaje się jako towarzysz do innych zwierząt. Ma półdługą, czarną sierść. Kryzę wokół głowy i pętelki w uszach. Jest czarny z białymi dodatkami. Białą ma buźkę, śliniak, stringi, na przednich łapach stopki, a na tylnych podkolanówki. Ja na działce mam super warunki dla kotów (lokalowe i żywieniowe), ale uważam, że nie jest to dla niego odpowiednie miejsce ze względu na bezpieczeństwo ze strony innych użytkowników działek, oraz nadchodzącą zimę. Ostatnio odrobaczany był 29.08 . Jeżeli ktoś po mocno przemyślanej decyzji chciałby mu dać siebie i nowy dom, proszę o kontakt. zdjęcia m.wandas@chello.pl Odpowiedz Link
annb Kraków-Biało srebrna koteczka szuka domu 24.10.08, 11:21 Młoda srebrna koteczka szzuka niewychodzacego domku . Kotka ma ok 5 miesięcy. Jest odrobaczona i w trakcie szczepień, oraz jest wysterylizowana. Do nowego domku zostanie wydana po drugim szczepieniu. Jest jeszcze nieśmiała ale wzięta na ręce przytula się i głośno mruczy.Lubi towarzyszyc przy różnych czynnosciach domowych , w szczególności przy gotowaniu. Nie jest agresywna w stosunku do innych kotów. Odpowiedz Link
moonalisa 4 miesiczna koteczka -Koszalin.. 28.10.08, 11:47 cudna,bezproblemowa koteczka szuka pilnie domu,wyrzucona bez skrupułów z mieszkania ,bo pojawil sie pies.Idealna jako towarzyszka zabaw,bardzo spokojna,bez cienia agresji. Kotka ma cudowny charakter,wychowana z psami i kotami,odpchlona ,odrobaczona i nauczona czystości.w okolicach woj.zachodniopomorskiego mozliwośc dowozu,tel:695-543-256 fotoforum.gazeta.pl/3,0,1523907,2,5.html Odpowiedz Link
qrczaczek_81 Szczecin - szara koteczka szuka domu!!! 17.11.08, 21:43 W dniu 10.11.08 znalazłam w moim bloku, na klatce schodowej malutką koteczkę. Kitka ma max. 6 m-cy, jest czysta i zdrowa. Widać, że jest to kotek domowy i został przez poprzedniego właściciela wyrzucony - może przeszkadzał w długim weekendzie... W domu nic nie niszczy i załatwia się do kuwety, jest bardzo żywy i towarzyski, nie boi się ludzi i od razu się do nas przyzwyczaił. Kitek był karmiony whiskasem, bo nic innego nie chce jeść, próbuje się bawić mięsem, ale do jedzenia go się nie pała. Kotkę muszę oddać, ponieważ mamy już w domu 2 koty, psa, papugę i 3 miesięczne dziecko Kicię najchętniej oddam do domu z innymi zwierzętami, bo bardzo dobrze się czuje w ich towarzystwie, od razu polubiła naszego dużego psa i starsze koty, podejrzewam, że właśnie to jest powodem jej nieuciążliwości, bo ma zajęcie i się nie nudzi, dlatego najlepiej, żeby miała towarzystwo. Kotek jest na etapie wiecznej zabawy, jak podrośnie z pewnością będzie wspaniałym przyjacielem i przytulaskiem. Z naszą dzidzią śpi wtulona w jej ciałko, nigdy nie zaatakowała leżącego spokojnie dziecka! Malutka kicia będzie wspaniałym towarzystwem dla drugiego kota. Osobę która chciałby przygarnąć kicię proszę o kontakt: qrczak13@interia.pl. Zainteresowanym prześle zdjęcia kotka. Odpowiedz Link
moonalisa Re: kot szuka domu...Koszalin 01.12.08, 12:39 cudowna dorosla(ok.2 letnia)tricolorka szuka domu.kotka czysta,zdrowa,zadbana,zupelnie bezproblemowa o wyglądzie i manierach księżniczki,tel:518-549-828 Koszali fotoforum.gazeta.pl/3,0,1575043,2,2.html www.zoopsycholog.blox.pl Odpowiedz Link
moboj Re: kot szuka domu...WROCŁAW 06.12.08, 11:05 5.12.2008 rano na osiedlu Złotniki (Zielone Ogrody) znaleziono kota (a właściwie chyba kotkę), ma brązową obróżkę, jest szara, pręgowana, dość mała, na oko nie skończyła roku. na pewno jest kotem udomowionym, ma piękną, zadbaną sierść, czyste uszy, korzysta z kuwety. ktokolwiek widział, ktokolwiek wie coś o właścicielu proszony jest o kontakt! na razie kotka jest w domu tymczasowym, ale możemy go zapewnić jedynie do świąt. na osiedlu i w sąsiedztwie zostały rozklejone ogłoszenia i nikt na razie się nie zgłosił. pozostanie więc szukać nowego domu dla małej panienki. jeśli znacie kgoś, kto chciałby przygarnąć kotkę to proszę o kontakt na maila gazetowego. Odpowiedz Link
mrumru81 Burasek przylepa WARSZAWA STARÓWKA 09.12.08, 14:05 SZUKAM DOMU DLA ROCZNEGO BURASA. Karmimy go razem z wesołą gromadką kotów urodzonych na podwórku. On jest podrzucony, chce do domu, na ręce. Tamte koty zjedzą, poocierają się i pędzą do swojego kociego domu, wybudowanego dla nich parę lat temu. On nie. Zostaje i płacze, chce iść do domu, wpycha się. Mam w domu trzy, nie mogę go wziąć. Może ktoś się skusi, jest uroczy, pogodny, pieszczoch. Nie wiemy dlaczego nie chce wejść do kociego domu. Było już b zimno, padał deszcz ze śniegiem, a on siedział mokry na ulicy i miauczał. Ja wzięłam takiego burego 4 lata temu i nie żałuję. To mój najsłodszy Fil. Odpowiedz Link