Dodaj do ulubionych

Cudzą miseczka

15.12.20, 21:29
Moje oba szaraki, Pusiol i Małą są kotami po przejściach. Długi czas maleńtas nie jadła nic nowego, Pusiol, ktòry przeżył 4 lata na działkach do dziś ma z problem z nowinkami, nieufnie podchodził do lepszej karmy, niechętnie je mokre mięso, musiałam go praktycznie nauczyć jeść surowe lub parzone. Mała teraz czasem pidjada coś nowego, u Pusiola sukcesem jest gdy spróbuje ale na tym się kończy. Dziś rozmroziłam im po 100 g mielonej wołowiny i indyczych wątróbek, dodałam saszetkę by dla każdego było po 100g i co? Stara Kota ze swojej miseczki pojadła ile chciała a szaraki się wypięły.... aż Pusiol odkrył miseczkę Koty i okazało się, ze to co tam znalazł jest baaaardzo jadalne. Normalnie ręce i nogi mi opadają
Obserwuj wątek
    • babcia47 Re: Cudzą miseczka 15.12.20, 21:34
      Oho, stara Kota się pomściła i poszła do miseczki Pusiola, bo pewnie w swojej zostawiła na później 😹
      • mysiulek08 Re: Cudzą miseczka 16.12.20, 04:50
        bo w tej drugiej misce napewno jest cos lepszego! czego ja nie dostalem😊

u nas Chester tak ma, w miskach zawsze jest to samo, ale nie, on musi kazda miske sprawdzic przesuwajac tego kota, który akurat je, na szczęście przy miesie tego nie robi, tu pilnuje swojej porcji, bo siostra Maryśka opedzlowac potrafi wszystkie w sekunde
        • kkk Re: Cudzą miseczka 17.12.20, 07:03
          Haha, wiadomo że w innej miseczce jest coś lepszego 😁🤭 albo po zjedzeniu swojego trzeba sprawdzić czy nie ma czegoś jeszcze...
          • dorcia1234 Re: Cudzą miseczka 18.12.20, 23:22
            gorzej, gdy przy drugiej miseczce jest kocia pierdoła, co się posłusznie odsunie. Próbowaliśmy karmić je w oddzielnych pomieszczeniach ale niestety Pepe wtedy nie je już niczego. A tak chociaż galaretkę zliże...
            • babcia47 Re: Cudzą miseczka 18.12.20, 23:59
              Trzeba w kółeczko ustawić cztery miseczki.. będą sobie krążyć ale Pepe też się naje. Też przerabialiśmy przepychanki, Pusiol nawet się nie pchał tylko kładł łapę na grzbiecie...
            • basia_2804 Re: Cudzą miseczka 21.12.20, 12:03
              no właśnie, u mnie taką kocią pierdołą jest Kapsel, Grzyb zacznie od swojej miski, zje połowę poczym idzie do miski kumpla i mu wyjada, jak zje połowę tgo co w niej zostało to wraca do swojej, a ta pierdoła grzecznie czeka aż jakieś okruchy dla niego zostaną. Jak stoję obok to komenda "Grzybek nie wolno !" działa, ale niech tylko się odwrócę ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka