Dodaj do ulubionych

Fajny żwirek.

03.04.06, 17:44
Obserwuj wątek
    • patrysiass Re: Fajny żwirek. 03.04.06, 17:51
      Upssss troszke za szybko wcisnął mi się enter!!!!

Znalazłam całkiem fajny żwirek.
      Kupiłam go w sklepie Lidl za ok 10 zł. Ma takie żółto- niebieskie opakowanie ze
      zdjęciem koteczka. Pojemność to 10 kg (ciężka ta torba wink). Jest to żwirek
      zbryjający (ma bardzo ciemny kolor i zbryla się całkiem nieżle jak za taką
      cenę). A co najlepsze jedno opakowanie wystarczyło na 7 tygodni !!!! (dziś
      zaczęłam nowe opakowanie) przy dwóch koteczkach (koteczki regularnie zostawiają
      w kuwecie ok 2- 3 qpalków dziennie i niezliczoną ilość siuśków).

Jestem bardzo zadowlona z tego żwirku. Polecam tym którzy szukają taniego
      rozwiązania w dziedzinie kuwetkowej wink))) Za 10 zł kuwetka wypełniona przez ok
      7 tygodni przy 2 koteckach. Ja mieszam żwirek z lawendowym pochłaniaczem
      zapachu i sprzątam tam codziennie.

Pozdrawiam

Patrycja
      • eury1 Re: Fajny żwirek. 03.04.06, 19:06
        A jaki to cudo ma zapach??-bo u mnie dodatek lawendy odpada.
        • patrysiass Re: Fajny żwirek. 03.04.06, 20:03
          No cóż zapachu to to nie ma żadnego wink) nie pachnie, ale też jakos strasznie
          nie śmierdzi... da się wytrzymać (choć jak koteczkek zrobi qpalka to zapach z
          kuwety jest znany).
          Wiem, że te pochłaniacze zapachu wystepują też w formie bezzapachowej i jeszcze
          jakiejś innej (oprócz lawendy). Opakowanie starczyło mi też na 7 tygodni a
          kosztuje ok 6 zł (kupiłam chyba w galerii mokotów).
          Przedtem wieszałam nad kuwetą choinke zapachową- też pomaga jak
          komuś "śmierdzi" żwirek z kuwety wink))

Patrycja
    • aniabe13 Re: Fajny żwirek. 03.04.06, 19:18
      Trzeba spróbować bo mi Benek trochę za drogo zaczął wychodzić.
      • patrysiass Re: Fajny żwirek. 03.04.06, 20:08
        Ja też spróbowałam bo benek wychodził za drogi. Jedno małe opakowanie (chyba 5
        l) starczyło na 10 dni a kosztuje 10 zł. Ten jest tańszy, może nie zbryla w
        idealne kulki,ale stosując ten pochłaniacz nie ma problemu z zebraniem bryłek i
        odczepieniem ich od dna kuwety. Pochłaniacz ma taką funkcję, że opadając na dno
        kuwety ułatwia odczepianie bryłek.
        Jestem z tego żwirku bardzo zadowolona, koty chyba też. Aha żwirek jest dość
        ciężki i moje koty nie wynoszą go z kuwettak bardzo jak benka.
        Są to moje spostrzeżenia, mam nadzieję, że Tobie też żwirek przypadnie do gustu.
        Kupiłam go w Lidlu na Bielanach (Kasprowicza róg chyba Sokratesa tuż przed samą
        hutą)

Patrycja
        • aniabe13 Re: Fajny żwirek. 04.04.06, 21:27
          Dzięki, mam też Lidla w Gdańsku pojadę i kupię, zobaczymy.
    • mama007 jak dla mnie ten zwir jest do kitu :( 03.04.06, 22:54
      kupilam go kiedys raz, ale jakos wcale ekonomicznie mi nie wyszlo - moze dlatego
      ze mialam jeszcze wtedy wielce-sikajacego Burka (naprawde baaaardzo duzo sikal).
      nie nadazalam ze sprzataniem po prostu - jak tylko za dlugo nie sprzatalam
      (kilka godzin) to zwir sie zbrylal tak, ze papa w kuwecie przypominala twardy
      gips, i strasznie smierdzialo do tego uncertain
      jakos ten zwir zupelnie u nas sie nie sprawdzil.
      o wiele bardziej ekonomicznie wychodzi nam zwykly ben, a juz genialnie u nas sie
      sprawdza silikonowy hilton. oczywiscie jesli sklep nie ma jakiejs wariackiej
      marzy (na tym zwirze sa roznice po 10-15 zl w zaleznosci od sklepu...)
      pozdrawiam
      aga
      • krewetka Re: jak dla mnie ten zwir jest do kitu :( 05.04.06, 17:38
        ja tez go mialam, i nie przypadl mi do gustu. Przerzucilam sie na cats best i
        jestem zadowolona, zwirek leciutki dobrze sie zbryla, bardzo dobrze odczepia
        sie od kuwety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka