Dodaj do ulubionych

Witam i pytam:)

17.07.07, 02:30
Przedstawilam sie juz na watku powitalnym, ale jeszcze raz witam wszystkich bardzo serdecznie, ciesze sie, ze do was dolaczylamsmile
Na zdjeciach ponizej moj Napoleon, odpowiedzcie prosze na jaki wiek wyglada, boscie doswiadczone. Zaraz potem wyjasnie o co mi chodzilo i czemu pytalamsmile
profile.imageshack.us/user/aniesa/images/detail/#20/foty004vr3.jpg
Obserwuj wątek
    • oxygen100 Re: Witam i pytam:) 17.07.07, 08:06
      IMO maly gnójsmile) jakis rok? moze mniej?? glowke ma mala ale duza stópke wiec
      chyba jeszczce rosnie. A jest kastrowany??
      • misia007 Re: Witam i pytam:) 17.07.07, 08:34
        Tez mi na takiego mlodzika wyglada, co to jeszcze roku nie ma.
        • barba50 Re: Witam i pytam:) 17.07.07, 08:52
          Nie - to nawet na rok nie wygląda. Wydaje mi się że ok. pół roku, no może z 7-8
          miesięcy. Zdecydowani młody. Chyba że po przejściach i zabiedzony, ale
          generalnie na takiego nie wygląda. Witaj Napoleonie, kolejna krówko - wita
          opiekunka dwóch łaciatych krówek Ksiki i Gucia.
    • biljana Re: Witam i pytam:) 17.07.07, 10:00
      ja bym mu z rok dala, wiecej raczej nie. Ładna krówka, delikatny taki kiciussmile
    • seniorita_24 Re: Witam i pytam:) 17.07.07, 10:10
      Napoleon to przystojna bestia, oceniam go na ok. 7mc.
    • kirke18 Re: Witam i pytam:) 17.07.07, 12:39
      węszę podstęp, Napoleon jakiś chudzieńki, albo rosnie i ma 7 miesięcy, albo
      jest starszy i ma np. 2 lata...
      • lena_pe Re: Witam i pytam:) 17.07.07, 17:06
        Mam takiego samego! Tylko zamiast czarnego, łatki ma szare! I też takie duże
        łapy. Mój ma dwa lata i z pyszczka jest "poważniejszy" więc myślę że Napoleon
        nie ma roku. No i właśnie widać, że rośnie smile
        Głaski dla kociaka!
    • gopio1 Re: Witam i pytam:) 17.07.07, 17:37
      6 miesięcy.
    • savonka Re: Witam i pytam:) 17.07.07, 19:28
      Nie wiem ile ma, ale wygląda na 5-6 miesięcy. Jest śliczny - jak wszystkie koty.
      One takie są i już.
      • aniesa wiedzialam, ze gowniarz jest duzy:) 17.07.07, 20:03
        dzieki za odpowiedzi dziewczyny, pytalam, bo to moj pierwszy kot i nie bylam pewna czy moje podejrzenia, ze jest nieco sporawy na kociatko, sa sluszne.
        Ale wyglada na to, ze sa. Napi na tym zdjeciu, sprzed 2 tygodni ma.....UWAGA......... 3,5 miesiaca!
        Cholera, tygrys mi rosniesmile))
        Aha, kastrowany, oczywiscie jeszcze nie jest, bo mu sie jajka dopiero od ok3tyg uwidocznily, ale bedziesmile
        • annb Re: wiedzialam, ze gowniarz jest duzy:) 17.07.07, 20:06
          aniesa wiesz co, ja tak niesmialo, jesli on ma byc duzy i jest po duzym kocie
          to poczekaj z kastracją min do 10 miesiaca
          no chyba ze zacznie wczesniej znaczyc
          • misia007 Re: wiedzialam, ze gowniarz jest duzy:) 17.07.07, 20:12
            Jest bardzo duzy a to znaczy,ze szybko rosnie co oslabia organizm.Musisz go
            dobrze karmic i witaminy moze jakie.
        • savonka Re: wiedzialam, ze gowniarz jest duzy:) 17.07.07, 20:27
          To faktycznie smarkacz. Patrząc po łapkach to chyba zapowiada się na sporego
          kota. Teraz jest szczuplaczkiem - może potrzebne mu doładowanie przeznaczone
          dla rosnącej kociej młodzieży.
        • lena_pe Re: wiedzialam, ze gowniarz jest duzy:) 18.07.07, 09:41
          No mój kociaczek też zapowiedał się na jakiegoś wielkiego potwora (duże łapy,
          uszy, ogon długaśny jakiś taki niewymiarowy, w ogóle budową przypominał troszkę
          psasmile). Po kastracji co prawda trochę utył, ale od niedawna zapewniam mu
          wybieganie się po domu (przeprowadziłam się do mieszkania o dosyć dużej
          powierzchni) z moim drugim kocurem - i jakoś tak wysmuklałsmile No piękny jest, a
          w tym wszystkim taki niezdarny, zachowuje się jak dziecko! ODgłosy nawet wydaje
          jakies takie nie kociewink Także trzymam kciuki, żeby Napoleon rósł zdrowo i
          ładnie się chował!!
    • oxygen100 Re: Witam i pytam:) 17.07.07, 20:53
      to pewnie bedzie maly zbójsmile)
      slodki jestsmile
      • aniesa Re: Witam i pytam:) 18.07.07, 01:02
        dzieki za rady, przydadza sie, bo mi samej Napi wydaje sie chudy. w sumie jak sie na niego patrzy ma sie wrazenie, ze jest duzy (i tak rzeczywiscie jest), ale jak dzisiaj lezal na boku zdychajac od upalu to wydal mi sie jakis taki cieniutki. moze znacie nazwy konkretnych witamin czy preparatow? czy mam je podawac przez caly czas az do kastracji?

oxygen100- on nie bedzie malym zbojem, on juz nim jestsmile rozsadza mieszkanie na strzepy, ja udaje ze sie gniewam, a tak naprawde dziekuje w duchu za to cos co podszepnelo mojemu facetowi jaki prezent sprawic mi na urodzinysmile
        • aniesa jescze jedno 18.07.07, 01:17
          jestem wyedukowana dzieki temu forum i miau o whiskasach, kitikatach, friskich i i innych i kot karmiony jest chyba dobrze. ma na stale w misce suchy weterynaryjny Royal Canin, oprocz tego dostaje codziennie mokre, ktore kocha miloscia wielka. obecnie jada Animonde, bo pani zaszalala w internecie i wykupila 3miesieczny chyba zapas animondy carny, rafine soup oraz vom feinstein czy jakos taksmile
          btw, czy dluzsze karmienie karma od 1 firmy jest ok, czy kot nie bedzie mi prychal pozniej na inna?

p.s. Napek wazy 2,4kg. to dobra waga? jestem jeszce zielona w tych sprawachuncertain
          • annb Re: jescze jedno 18.07.07, 08:22
            może prychac na inne
            są dwie szkoły-jedna mowi-nie mieszac karm bo nie spełnią swojej roli
            druga mowi mieszac
            ja mieszam bo inaczej gaba jadłaby wciaz to samo
            wiec ma w misce rc/purine pro plan/best choice i nie wiem co jeszcze wink
    • oxygen100 Re: Witam i pytam:) 18.07.07, 09:12
      Bipi o ile pamietam gdy miala kolo 3-4 miesiecy byla dlugim chudym szczuremsmile)
      strasznie chudym, mordke miala jak alien ale wyrosla z tego zwlaszcza po
      sterylizacji i teraz jest klucha ale w normiesmile)
      Coco chuda byla zawsze i drobna. Sterylizacja nic nie zmienila i bdbsmile)
      • pixie65 karmy 18.07.07, 11:45
        Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - Napoleon zajada karmę RC WETERYNARYJNĄ? Czy
        może taką dla młodych kotów po prostu? Ja mieszam karmy, zmieniam czasem i w
        przypadku młodego kota uważam, ze jest to bardzo wskazane - nie przyzwyczai się
        do jednej. Do tego dawałabym mu zamiast sztucznych suplementów - nabiał (biały
        ser, kefir, jogurt). Radzę uwazać na samodzielne podawanie witamin i tym
        podobnych. Wydaje się, że to takie kocie cukierki, dostępne w większości
        zoologów, a tymczasem wszystkie karmy zawierają już różne dodatki. Gdzieś
        ostatnio czytałam, że w ten sposób można zdecydowanie przekroczyć
        zapotrzebowanie kota na witaminy i mikroelementy. Lepiej wprowadzić do diety
        produkty naturalne.
        Chyba jeszcze nie widziałam takiego wielkiego kotecka...smile))
        • aniesa Re: karmy 18.07.07, 15:30
          pixie65 napisała:

> Nie wiem czy dobrze zrozumiałam - Napoleon zajada karmę RC WETERYNARYJNĄ? Czy
          > może taką dla młodych kotów po prostu?

to jest karma RC dla kociakow do 4miesiaca, ale zakupiona u weta, nie w sklepie zool., nie wiem czym sie roznia, ale nawet opakowania maja inne.
          Napek konczy w tym tygoniu 4 mce, karma sucha tez sie konczy takze teraz dam mu rozne wymieszane.

Do tego dawałabym mu zamiast sztucznych suplementów - nabiał (biały
          > ser, kefir, jogurt).

super, Napek uwielbia, a ja balam mu sie dawac myslac ze jako pochodne mleka krowiego tez sa niezbyt wskazane ze wzgledu na laktoze. kot sie ucieszysmile

> Chyba jeszcze nie widziałam takiego wielkiego kotecka...smile))

a oto porownanie:
          Napi 2miesieczny:
          img410.imageshack.us/my.php?image=kit004lh0.jpg
          Napi 4miesieczny:
          img340.imageshack.us/my.php?image=fotki001ec8.jpg
          az sie sama zatrwozylamsmile))
          • biljana Re: karmy 18.07.07, 15:58
            wink))))))))))))
            nie mogesmile
            koci tygryssmile
            • lena_pe Re: karmy 18.07.07, 16:01
              O Jezuu!! Ale cudeńko! Niech się chowa zdrowo smile)
              • barba50 Dłuuuuugi jest:))) 18.07.07, 16:40
                i trochę podobny do mojego Gutka. Niech się zdrowo chowa!
    • katikot Re: Witam i pytam:) 18.07.07, 18:44
      Zapowiada się dorodny mruczekwink
      • nastja Re: Witam i pytam:) 23.07.07, 15:49
        łomatko!! rośnie jak na drożdżachsmile)) niech się dobrze chowasmile) cudna kicia
        łaciata i taki niewinny wyraz pyszczka.... jak śpi... rozumiem, że nie ma opcji
        pstryknięcia fotki jak nie śpismile)) nie ma takich szybkich aparatówsmile) głaski!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka