Dodaj do ulubionych

Błędy ortograficzne - tylko najlepsze

• katie902 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 13:55
      ófcie i kszag
      - humor z zeszytu koleżanki
      szczerze mówiąc miałam spory problem z rozszyfrowaniem
      • nazuz Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 14:40
        ófcie... o matko

kolega napisał kiedyś na tablicy na polskim "szczałeczka", potem "szczała", dopiero przy "sczał" się zawahał...

moje ulubione to "kąto" w banku, cyt. "mam kato w waszym banku, z zawodu jestem manażerem"
        • villa-diodati WYSPRZEDAŻ - czemu wlazło do słowników?? 29.08.11, 14:48
          Zawsze mnie bawiło, uważałam za błędne a tu się okazuje, że już można używać nie narażając się na śmieszność...eh...
      • lesio5 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 15:33
        ófcie?
        Poproszę o tłumaczenie na polski ... Ówdzie? Zgadłem?
        • katie902 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 16:31
          zgadłeś - ja siedziałam chyba z pół godziny i dopiero po konsultacji odgadłam co to za słowo (tym bardziej, że było pisane bez kontekstu)
          • anna.vanilla Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 00:14
            Ja też dziękuję za wyjaśnienie. Gryzło mnie to i miałam pytać.

A na forum ślubnym dziewczyny często zostają drożkami panny młodej...
            • anna.vanilla Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 00:16
              Pardon, dróżkami...
              Zapewne niesamowite doświadczenie - być dróżką.
    • lesio5 Wargi s.... 29.08.11, 15:31
      Pomagałem kiedyś znajomej będącej nauczycielką w podstawówce poprawiać klasówki z biologii. Akurat była o układzie rozrodczym człowieka.
      Po natrafieniu w opisie żeńskich narządów na wargi sromotnikowe w jednej z kartek zacząłem się histerycznie śmiać.
      Powoli przestawałem sprawdzając kolejne. Ww. wargi znalazły się w 1/4 sprawdzanych kartek.
      • wiecej.niz.jedno.zwierze Re: Wargi s.... 29.08.11, 19:42
        Nam pani od biologii kazała kiedyś na kartkówce narysować "układ bciowy człowieka" (pytania zawsze zapisywała na tablicy).
    • ijkm3010 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 15:34
      ło mateńko! łobśmiałam się jak norka smile)))
      teraz potrzebuję tylko żelazka coby się wyprasować wink

na Allegro są kffiatki różnej maści, na ten przykład:
      - bombelki (przoduje w tym Pani z dolnośląskiego),
      - portwel (niemal nagminne),
      - brytwanna...

aczkolwiek wszelkie romąty, remanęty też się pojawiają

w Real-nym sklepie była rzewniej "kiełbasa ślązka", a pani w tunelu PKP sprzedawała "pierściąki"

jednym z powszechniejszych błędów jest chyba "kebap"

hilfe, moje zmarszczki!!!!
      • motylanoga71 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 15:52
        Z ogłoszenia o sprzedazy mieszkania:

agętą dziękuję smile - normalnie jk to mowia "ą, ę" smile

i u fryzjera w Pruszkowie -
        otwarte w piontek smile
      • katie902 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 16:32
        jeśli chodzi o kebab/kebap to obie formy są poprawne smile
        • tytulla Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 16:37
          wał tobusie - autentyk smile
          • mliscie Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 17:08
            mój absolutny hit (nie mojego na szczęście autorstwa) to wszelkie możliwe odmiany wyrazu "skąd". A spotkałam się z "skont", "skąt", "z kąd" i "z kont";
            a w trzeciej klasie podstawówki udało mi się zrobić trzy błędy w jednym wyrazie; napisałam w dyktandzie "samohut"smile
        • ijkm3010 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 17:40
          siedzondz i rzrondz kolejnego kebapa podziwjaliźmy pienkny fzhut słonica wink
    • ciaew Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 18:30
      mój były chłopak napisał kiedyś: trzłowiek
      • walek_z_lasu Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 11:19
        To dobrze, że były. I chyba także z tego powodu...
        Walek
    • kirk12 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 19:21
      Umieszczenie takiego tytułu, a obok zdjęcie J.Kaczyńskiego- to nic innego jak wredna prowokacja.
      • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 19:23
        @kirk12, też jestem zdziwiony...
        • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 19:26
          Bardzo stary i popularny niestety błąd:
          "Skok na 5,90 nie był perfekcyjny, także myślę, że jest to realne."
          www.sport.pl/lekkoatletyka/1,84752,10195573,Lekkoatletyczne_MS__Wojciechowski__Nie_moglem_wstac.html
          Dla wyjaśnienia:
          -także = też, również
          -tak że = tak więc
    • myszka_kasia Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 20:18
      chwilę mi zajęło jak w umowie z klientem, przygotowanej przez mojego kolegę przeczytałam słowo trzcionka - jakby ktoś miał wątpliwości słowo ma związek z poligrafią i drukiem wink
      • anna.vanilla Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 00:18
        Ja spotkałam: trzciąka...
    • yenna_m Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 20:26
      Fzhut? wink
    • steku Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 20:55
      wschód, a może fzhut?
    • gnugeneration Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 20:56
      W pewnym mieście na południu Polski włosy tnie "fryzjer męski i dziecinny"
    • fiaccik Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 21:13
      A na stronie głównej zdjęcie Kaczyńskiego jako odnośnik do tego tematu. Droga redakcjo, ja też pana prezesa nie lubię, ale uważam że czasem przeginasz. Kiedy Prezes popełnił błąd ortograficzny? Walnął się na wolskę i na paręset innych słów, ale nie była to ortografia. Weź się ogarnij i bądź bardziej obiektywna! Wstaw zdjęcie pana Bronisława np.!
      • vww Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 08:56
        Tu link do kfiatkuf tfożonyh pszes obecnego prezydenta, Bul - Komorowskiego:
        demotywatory.pl/2853703/Laczymy-sie-w-bulu-i-nadziejii
        To za tą manipulacje na głownej z Kaczynskim na zdjęciu.
    • grogreg Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 22:25
      fzhut
      • sowca Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 22:28
        W menu włoskiej restauracji: zupa jerzynowa. Zachodzę w głowę, czy to ma być zupa JARZYNOWA czy może JEŻYNOWA?
    • nosorozecwlochaty Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.08.11, 23:55
      klijęta

rzut na łukos liną

narciasz

kijosk
      • yvona73pol Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 01:48
        ktos z mojej rodziny:
        strzebel big_grin
        (podpowiedz, ma to drabina wink)

a w zakladzie pracy mamy kierowcy namietnie wozili, wedlug wpisu w papierach, uwaga: ceło 2
        zgadniecie?
        zdaje sie w butlach jest big_grin
        • grogreg Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 06:02
          Dwutlenek węgla?
          • albacor Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 06:41
            W jednej z ankiet osobowych, w rubryce wykształcenie widziałem : poctawowe
    • sid666sid Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 09:38
      samohut
      • nazuz Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 10:16
        z gadu -gadu
        "-s kąt jesteś?
        - z Kątów"

jeden z bankomatów we Wrocku - "Powstańców Ślązkich" - tak mi się na wyciągu pokazuje
      • nazuz Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 10:18
        aaaa, jeszcze jedno mi sie przypomniało - kolokwium z handlu:
        "przeprowadzona analiza pod folią wykazała..."

oczywiście miało byc portfolio
    • smoczy_plomien Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 11:01
      czcina
      biedrąka
      i hit... Chiszpańczyk
    • walek_z_lasu Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 11:14
      "także z kont jesteeeeś?" Hehehe. Kiedyś (lata 80.) było modne zaczynanie zdania od "więc", później (lata 90.) od "Znaczy..." lub "To znaczy...". Teraz wszędzie pełno "także", i to pisane nieprawidłowo. Powinno być "tak, że", chyba z przecinkiem, ale na pewno osobnosmile
      Walek
    • ja27-09 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.08.11, 11:27
      Dawno temu mój kolega nagminnie pisał róra i śróba, tłumacząc się tym, że oba przedmioty mają profil zamknięty, o.
      Natomiast na ulotce mojej krawcowej można przeczytać, że dokonuje "wszelkiego rodzaju przerubek", a zakład mieści się na rogu ulic Krutkiej i Okrzeji.
      • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 05.09.11, 17:44
        ".To oni sa winni tej katastrofy a to jeszcze ma szczelność zabierać glos."

Fajowa ta "szczelność" smile
        • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 06.09.11, 19:46
          zbycholj23
          28 minut temu

Rozumiem, że sąda nie była przeprowadzana..

Superfajna ta "sąda" smile
          • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 06.09.11, 20:12
            Może to była hermafrodyta?
    • marguy Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 07.09.11, 00:14
      Na powitanie tego forum pozwole sobie wstawic kilka(sic!) przykladow 'forumowej' polszczyzny wraz z komentarzami. W przyplywie optymizmu podalam w nawiasach wlasciwe formy. Niestety, nikt z zainteresowanych nie zwrocil na nie uwagi.

„Mam kilkoro /kilka/ koleżanek… „ - Kolezanki bez watpienia dwuplciowe.

„ja pije przewarznie /przeważnie/ nałęczowiankę „ - Czegoby sie nie napila, wyglada na to, ze jej ortografii wszystko szkodzi.

„Patrzą tylko na figure i urode, jak żona im przytyje to są gotowi się rozwieźć /rozwieść/” - Ciekawe dokad rozwoza te biedne zony?

„Dzieci usówać /usuwać/ nie wolno” – Swieta prawda!

„po najmnieszej linni oporu” – Linia najmniejszego oporu! a nie najmniejsza linia !!!

„Bycie dzieckiem - masakra - musisz się wszystkich słuchać” – Albo sluchasz siebie, albo wszystkich. Sie sluchanie nie istnieje!

„Poza tym w dobrym toważystwie /towarzystwie/ to wszystko jest fajne nawet grabienie liści.”

„Skórcze porodowe” – Sa mniej grozne od skurczy

„To był gorzki hihot /chichot/historii „ – Szczegolnie historii nauczania jezyka polskiego.

„który nigdy nawet nikogo w palca nie ugryzł” – W palec, do cholery, w palec ! Gryzl go w bierniku.

„...dla dzieci których /ktore/ co rok wspiera” – Czas wolny od wspierania niech wykorzysta na nauczenie sie odmiany zaimkow. Czas najwyzszy.

„Ci ludzie z nadwaga, ktorzy w naturze po prostu by umarli szybko, zyja o wiele dluzej dzieki medycynie ktore usniezaja /uśmierzaja/ skutki uboczne ich obrzarstwa /obżarstwa/” – Gorzej ze skutkami analfabetyzmu. Nieuctwo nie boli, a szkoda.

„matka urodzila dziewczynke z niewykrztalcona twarza” – Rozumiem, ze pisal to ktos niewyksztalcony, kto nie wie, ze ksztalt to wyjatek.

„Bo byc moze historia raka u babci partnera powinna go /jego/ i dziecko sklonic od czestrzych /częstszych/ kontroli.” – Go to taka chinska gra, nie wiedzialam, ze ma dzieci.

„Chemia w mozgu, chormony /hormony/.” – Zadne hormony w pustym mozgu nie wystepuja.

„Widziałam duzo szmijzerek.. /szmizjerek/” – Taki niby regionalizm. Tylko skad? Moze z Pikardii?

„Sama nie preferuję /nie lubie/ krowich łańcuchów...” - Po co mowic prosto, kiedy mozna „elokwentnie” skomplikowac?

„coś jej szepta /szepcze lub szepce/do ucha „– Slowo szepta po prostu nie istnieje!

„Ja bym sie chyba bala z nia urzerac /użerac/...” Hm... a ja balabym sie, ze nie zrozumiem tego belkotu.

„rozumiem, że ukarasz /ukarzesz/ za to ...” – Forma ukarasz nie istnieje.

więc mogę być za świadka – Mozna byc tylko swiadkiem.

Znalezdz /znalezc/ sobie transport w internecie – Slownik ortograficzny takze mozna tam znalezc.

Słuszna racja – pleonazm, niby zartobliwy ale denerwujacy.

Z drogim samochodem, dużym mieszkaniem, najlepiej własnym biznesem no i może jakąś w miarę reprezentatywną aparycją. – Nastepny belkot. Istnieje ogromna roznica pomiedzy reprezentatywną a reprezentacyjna, co pewnie autor mial na mysli. A wystarczylo napisac „mila lub sympatyczna aparycja”, a najlepiej: wygladem.

...techniki sprzedażowe /sprzedaży/ i manipulacji klientem opanowane do perfekcji… - Z opanowaniem rodzimego jezyka jest juz gorzej .

...to jest wyjscie... znaleśc /znaleźć/ w internecie inną firmę. – Przy okazji warto poszukac slownika.

...czym sie sugierowałyscie /sugerowalyscie/ wybierajac z partnerem date ślubu... – Rece opadaja!

...jesli nie to to bedzie katastrofa modowa – Jak wytlumaczyc idiotkom piszacym o modzie, ze takie slowo nie istnieje? Kijem? Krzykiem?

...to by bylo raczej ryzyko takie iscie /pójscie/ z kochankiem na taka impreze. – Iście wysoka szkola jazdy w nieuctwie.

Pamiętam taką sytuację ze szkoły, jedna koleżanka chciała przyjść z żonatym facetem i wychowawczyni jej nie pozwoliła. Ale teraz nastąpiła taka degradacja /degeneracja/ młodzieży że nic mnie już nie zdziwi. – Mnie tez juz nie.

...zmanieryzowana /zmanierowana/ jak Beti Tyszkiewicz – Tyszkiewicz manieruje sie z pelna znajomoscia ortografii.

...nie pogłaskam /poglaszczę/ kota - I slusznie. Nie zaslugujesz na to.

...słonce jest na choryzącie /horyzoncie/ - Rekord trudny do pobicia, dwa bledy w jednym slowie.

Tak na powaznie, to tak z przymróżeniem /przymruzeniem/ oka. – Tak na powaznie, to nalezy zajac sie ortografia.

Nie rozumiem, dlaczego ludzie nie ssają /ssa/ tak systemu bankowego i tylko ONI są ssani w różnych okoliczności. – Nie rozumiem jak mozna strzelac takie byki.

...rozwala na dywanie cukierki i depta /depcze/ po nich. – Zupelnie tak samo jak autorka depcze zasady ortografii.

...mam wrażenie, że rodzicą /rodzicom/ którzy bezstresowo wychowują dzieci nie warto zwracać uwagi – A co z rodzicami nieukow?

Chłopak miał tak wygórowane ego o sobie, zwłaszcza gdy widział ile zarabiają jego rówieśnicy. - Mozna miec wygorowane mniemanie, ego („ja” po lacinie)mozna miec przerosniete, nadete itp.

A właściciel obserwuje sobie małą wojnę między sąsiadami i ma ubaw z tego że chwycą za meczety /maczety/ albo podzielą się na patrycjat (tych ze słupkami) i plebs (tych co słupków nie postawili). – Rece opadaja, szczeka tez.

Ja także jestem urzeknięta Twoja historią!!! – A ja jestem urzeczona oryginalnym slowotworstwem autorki.

Sprawa wygląda tak - obywdoje /oboje/ jesteśmy po 30-tce - mało po /niewiele po/ - Polska to nie Czechy; Tu sie mowi „oboje”.

prowadzi blog w tym temacie – Szkoda, ze nie na ten temat uncertain

Dobrze , że pan odmówił tłumaczenia tej dziwnej książki , którą tak /ktorej/ broni Daniel Passent – Wypowiedz na temat literatury, ktorej autor tyle wie o tekscie pisanym co prosie o konstelacjach.

A ja dla odmiany jej nie kupię. Nie mam zamiaru gratyfikować postawę /postawy/ pana Domosławskiego – W jakim sensie piszacy uzyl slaw ‘gratyfikacja’ nie wiem. Jedno co wiem, ze jego postawa w stosunku do jezyka polskiego jest mocna koslawa.

oboje traktujemy sie fer - Fair jesli juz. Nie widze potrzeby odwolywania sie do ‘zelaznego’ traktowania sie. Nie znasz pisowni, nie uzywaj!

Nie dość, ze kudrupel, to jeszcze wybitnie niepszystojny - Wole nieprzystojnego kurdupla od niedouczonego krytykanta.

jak uargumatujesz to – Nie latwiej byloby uzasadnic?

zamiarem zanosiłam się od prawie roku... – Zanosze sie od placzu i nosze z zamiarem strzelania bez ostrzezenia do jezykowych lamag.

Która tu ma obrzękniety mózg?smile – Nikt, jesli juz,, to obrzekly.

nie lubie takiego bezczynnego lezenia i pachnienia... – Pachniecia! Oto skutki bezczynnosci na lekcjach jezyka polskiego.
    • madmalina Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 11.09.11, 18:08
      zont - ciekawe czy ktoś wie co to -? smile
      • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 11.09.11, 18:25
        Ale to tak na siłę, a nie spontan smile
        • prozaic Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 12.09.11, 10:38
          Zastanawiałem się kiedyś na ile sposobów można napisać przyimek SPOZA (wybaczcie kapitaliki, ale cudzysłów mi w laptopie nie chce działać.Bydlak jeden).
          Tak więc - odnotowałem tradycyjne Z POZA, SPO ZA - co już mnie rozłożyło, ale Z PO ZA (Wrocławia w tym akurat przypadku) sprawiło, że musiałem laptopa czyścić.
          • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 12.09.11, 10:51
            A ZEZ POZA nie może być?
            • prozaic Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 12.09.11, 12:07
              No i wisisz mi szmatkę z Tupperware.
              Chyba nie muszę wyjaśniać dlaczego smile
              • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 12.09.11, 12:17
                Chyba rzmadkem?
                • prozaic Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 12.09.11, 13:54
                  Poszłeś (poszedłaś) na całość z tom rzmadkom. Nie może być aż tak źle!
                  • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 12.09.11, 14:17
                    Jak żaleć to żaleć.
      • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 12.09.11, 15:45
        madmalina napisał:

> zont - ciekawe czy ktoś wie co to -? smile

Czyżby "sąd" ??
        • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 27.09.11, 19:11
          Strona główna GW, teraz:
          "Wielka kumulacja w Lotto. Co byś zrobił, jak byś wygrał 50 mln zł?"

JAK BYŚ?? Język polski się zmienia i to już jest na głównej GW????
          • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 28.09.11, 09:30
            Wpadka PSL.
            Na ulotkach wyborczych: "powiat grocki"
            plock.gazeta.pl/plock/1,35710,10367005,Przedwyborcze_hocki_grocki_czyli_jak_sie_PSL_promuje.html
            • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 09.10.11, 05:36
              "..czyli w przypadku nadłuzyć pracodawcy/pośrednika jest to ich koszt "
              forum.gazeta.pl/forum/w,30,129560921,,Jak_sie_wyzyskuje_Polakow_w_Norwegii_nieludzk_.html?v=2
    • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 09.10.11, 09:36
      popularne ostatnio
      dziecią, ludzią itp
      • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 09.10.11, 12:08
        Byyyło..
        "Wspułczóję twoim dziecią..." smile
        • dzidzia_bojowa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 09.10.11, 15:10
          Niemal półtorej godziny walki i Radwańska wygrywa seta- tytuł z jedynki Gazeta.p. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co znaczy słowo półtorej? Taki byk na czołówce!!! Wstyd!
          • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 09.10.11, 18:40
            Za każdym razem wchodziła na kort w ostatnich pojedynkach wazy grupowej, w zastępstwie kontuzjowanych tenisistek.
            www.sport.pl/celebrities/1,83535,10437703,WTA_w_Pekinie__Radwanska_bardzo_blisko_turnieju_Masters.html
            • dzidzia_bojowa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 09.10.11, 18:54
              Może wazy muszą występować grupowo? Pojedyncza waza czuje się w y a l i e n o w a n a.
              • oblocznosc Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 15.10.11, 20:41
                Mala, gorska miejscowosc, wiesc wlasciwie a na jedynym przystanku napis odreczny na dykcie: "na rzondanie" smile
                • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 16.10.11, 08:25
                  PODLINIAK15
                  Ocena: -1 (glosow:1)
                  2011-10-15 22:40:56
                  basen z mławy ostro moje miasto kozacko jeszcze dajcie link z kont to zdiecie hahaha
                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 16.10.11, 10:23
                    Wysyłka tylko kurierm GLS ze w zględu na wagę
                    moto.allegro.pl/prostownik-big-12-24-volt-10-automat-gwarancja-i1875336557.html
                    • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 21.10.11, 16:41
                      Z goła inną taktykę przyjmują demonstranci, którzy wyrażają niechęć wobec szkolnych lektur.

Więcej... bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,10508979,Nasi_maturzysci__napisze_wszystko__co_wiem.html#ixzz1bQYA5aUG
                      • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 22.10.11, 05:22
                        To łódzki dziennikarz niejaki Krywko Jacek:
                        "Na krześle siedzi mężczyzna, patrzy tempo w kamerę."

Więcej... lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10516481,Libia__Kowalskiego___Opowiesc_lodzkiego_adwokata.html#ixzz1bTeAnp5E
                        • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 26.10.11, 17:41
                          "..a na koniec zaczynała wrzeszczeć w niebogłosy."
                          www.sport.pl/sport-krakow/1,115698,10542888,Puchar_Polski__Koniec_przygody_Limanovii__obowiazek.html
                          • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 28.10.11, 07:16
                            Agnieszka wygrała ten mecz tym, czego często według was, dziennikarzy, w jej grze brakowało, czyli chartem ducha i wolą walki.
                            www.sport.pl/tenis/1,103323,10551445,Masters_w_Stambule__Bitwa_dla_Radwanskiej__Polka_o.html
                            I to sam Jakub Ciastoń sad
                            • drzejms-buond Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 28.10.11, 11:59
                              Ja! Ja!!! Ja jestem bardzo nadprzecinkowy!!!
                              Ale na maturze z polaka nie miałem żadnego błędu ortograficznego. Sam byłem zdziwiony!
                              Z językowych potyczek lubuję się w wymyślnych porównaniach
                              lubo też onomatopejach

Cytata ulubiona ( by Szaranowicz) "...zawodnik wyciągnął czarnego konia z rękawa"
                              a skoro o..
                              to ja polecę bloga szanownego Majstra Dziewiarskiego
                              polishizna.blox.pl/html
                              smacznego!
                              • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 28.10.11, 17:00
                                Drzejms, poszukaj tutaj o przecinkach i się ponapawaj smile :
                                forum.gazeta.pl/forum/f,374,Ortografia.html
                                • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 28.10.11, 17:02
                                  nie cierpię przecinków, o, 1

https://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTnx_lohaHRlkGHpYsouZg9k9GmxQ27KQIoXB2vtYQD-sI2ept17w
                                  • stefcia41 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 28.10.11, 17:34
                                    ja ze wstydem przyznaję, że dopadł mnie analfabetyzm wtórny...
                                    masakra...
                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 28.10.11, 18:02
                                    pszecinkuf się mówi...
                                    • stefcia41 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 28.10.11, 18:39
                                      a jak sie pisze?
                                      bo ja dzis widziałam - pszecenione banany...
                                      • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 28.10.11, 18:44
                                        Radek Sikorski niejaki na słynnym Twitterze napisał coś ostatnio o "przenicy"..
                                        • dzidzia_bojowa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.10.11, 07:30
                                          Zbliża się Wszystkich Świętych, ruch w kwiaciarniach zmożony.
                                          opole.gazeta.pl/opole/56,35086,10554014,Moda_cmentarna___tegoroczne_nowosci_na_grobach__ZOBACZ_.html
                                          • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.10.11, 07:35
                                            Błeee, tylko literówka... wink
                                            • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.10.11, 09:26
                                              ooo, znowu Ciastoń:
                                              "podejmuje co raz lepsze decyzje i w końcu może zacząć wygrywać z takimi rywalkami .."
                                              www.sport.pl/sport/10,67450,10558649,Radwanska_zakonczyla_najlepszy_sezon_w_karierze__Nastepny.html
                                              Choć to nie Ciastoń. Ten gimnazjalista co przepisywał..
                                              • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.10.11, 04:29
                                                "jeden z najtszyszczych klubow w polsce "
                                                forum.gazeta.pl/forum/w,31,130218774,,Kolejna_wojna_kibicow_Widzewa_z_szefami_klubu_i_.html?v=2
                                                Gwoli wyjaśnienia-bo to perełka-autor pewnie chciał napisać "najczystszych"..
                                                • panda_zielona Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 30.10.11, 23:10
                                                  A ja dzisiaj widziałam taki kwiatek: Fryzjerstwo, solarium, przekuwanie uszów. Ciekawe na co te uszy przekuwają smile
    • drzejms-buond grużki 31.10.11, 09:51
      takiej odmiany nikt nie jadł!
      KĄFERĘCJA- aż kupiłem kilo!

potem pomyślałem, że gdyby było napisane po ludzku to bym nie kupił- może to była forma reklamy?
      • stefcia41 Re: grużki 31.10.11, 09:58
        zapewne smile
        ja zastanawiałam się nad pomidorami...
        były - polskie i krajowe...
        • kapitan_marchewa ... 31.10.11, 19:44
          Nergal - co zrobi jutro zatańczy na róże dla kasy ?
          www.plotek.pl/plotek/51,111485,10560978.html?i=0&bo=1
          No po prostu cudo...
          • dzidzia_bojowa Re: ... 31.10.11, 19:55
            na róże1111 cudosmile A ja lubię...
            https://www.ekartki.pl/cards_files/22/22520_r%C3%B3%C5%BCe.jpg

RURZE

https://www.rotfl.com.pl/data/thumbnails/65/smiles_67.gif
            • tygrysgreen Re: ... 01.11.11, 08:34
              Nergal to hardcor
              tylko na róże
              • ewa9717 Re: ... 01.11.11, 09:28
                A jeśli wybierze bezkolcową?
                • tygrysgreen Re: ... 01.11.11, 09:42
                  nie, no jak to tak? nie może być
                  • kapitan_marchewa Coś dla Stefci.. 17.11.11, 09:38
                    "Oraz specjalne podziękowania za wytrwałość i cierpliwość agencją aktorskim:"
                    www.gabi.waw.pl/tredowata.htm
                    Tak się reklamuje firma Gabi na swojej stronie smile
                    • stefcia41 Re: Coś dla Stefci.. 17.11.11, 16:23
                      ojej...i filmik o Stefci zrobili...ale to nie o mnie big_grin
                      jakby o mła, toby jednak agencjom podziekowania złożyli wink
                      • kasia111177 Dramcik 19.11.11, 20:59
                        Tak opisał mój kolega osiągane przez nas wyniki. I już tak się ostało: dramcik to taki mniejszy dramaciksmile
                        Od tamtej pory jak pisze maila, woła mnie tymi oto słowy:
                        "Autokorekto, sprawdź"
                        • kapitan_marchewa Re: Dramcik 20.11.11, 08:42
                          Kasia, a tutaj się zamiast wykrzykników używa "1111".
                          Taka stara tradycja.
                          Ekstradycja smile
                          • dzidzia_bojowa Re: Dramcik 20.11.11, 09:23
                            Nowa świecka tradycjasmile
    • necia-a Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 19.11.11, 21:59
      porpometka - klasyk pewnej bizneswomen
      • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 19.11.11, 22:27
        nie tyle ortograficzny co mówiony
        z tej samej półki:
        schizofremia
        wolentariat
        rabolatorium
        karkulacja

• kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 09:33
          I słynne "WŁANCZAĆ" smile
          • stefcia41 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 09:39
            i jeszcze- bibloteka (?1)
            rozdzielczość majątkowa smile
            • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 09:43
              wziąść
              • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 09:50
                szlabant
                • stefcia41 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 09:51
                  ooo11 jeszcze - kupywać smile
                  • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 15:39
                    w roku dwutysięcznym jedenastym
                    • dzidzia_bojowa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 15:43
                      szlauf zamiast szlauch
                      karnister zamiast kanister
                      tu pisze zamiast tu jest napisane
                      • ewa9717 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 17:55
                        A szlak, który trafia już był?
                        • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 18:20
                          Szlak jest hitem absolutnym..
                          Dodam do tego "chodź".. (napisałem tu chodź to forum mi się nie podoba)
                          • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 18:27
                            choć do mnie
                            chodź to forum mi się nie podoba, to jednak coś skrobnę/
                            • stefcia41 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 18:30
                              no to pomarudzę...
                              nie lubię zdrobnień suspicious
                              pieniążki, dowodzik,podpisik...suspicious
                              • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 18:44
                                no jak już tak idziemy
                                to do szału mnie doprowadza jak dzwoni jakaś panienka z super ofertą specjalnie dla mnie i co chwile wali Pani M...o, żebym przypadkiem nie zapomniała jak mam na imię

• stefcia41 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 18:50
                                  szlak może trafić na miejscu wink
                                  choć, przytulę Tygrysa letko big_grin
                                  Zawsze warto spróbować, potem można wypluć.
                                  • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 21:25
                                    he he
                                    spróbować zawsze warto powiadasz?
                              • wmiesciejakrybytramwaje Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 21:42
                                poszłam kiedys na randkę. I ten kandydat na absztyfikanta to mnie zmasakrował właśnie takimi zdaniami, że książek to nie, nie czyta, ale gazetkę a i owszem. I radyjka sobie posłucha chętnie. I rodzice mu jakieś hektary zapisali także pieniążki nie są u niego problemem... Zwizualizowałam sobie tylko na dobicie "łóżeczko" z tym panem i drugiej randki nie było smile
                                • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 22:08
                                  bałaś się że wyjdzie z tego uurzeszko?
                                  • wmiesciejakrybytramwaje Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 22:21
                                    zarówno łóżeczko jak i urzeszko zadziałało na mnie wybitnie nieromansowo smile
                                • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 22:23
                                  A randeczka?
                                  • stefcia41 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 22:37
                                    a pieniążki?
                                    że o hektarkach nie wspomnę
                                    • wmiesciejakrybytramwaje Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 22:42
                                      nawet hektarki i pieniążki nic by tu nie poradziły smile
                                      • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 22:47
                                        A gdyby mieszkał w miasteczku z tramwajkami jak rybki?
                                        • wmiesciejakrybytramwaje Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 22:51
                                          nawet gdyby mówił językami ludzi i aniołów.
                                          No nic. Ni huhu. Porozumienia dusz nie było, ze tak to ujmę, kończąc temat
                                          • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.11.11, 23:00
                                            Tak jakby porozumienie dusz miało coś do rzeczy w kwestii porozumienia ciał. tongue_out
                                            • stefcia41 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 21.11.11, 08:47
                                              Jadąc kiedyś autobusem podmiejskim wpatrywałam się w pewną informacje przyklejoną na drzwiach i miałam spore problemy ze zrozumieniem...wiedziałam, ze coś jest nie halo, ale to było tak absurdalne, ze nie mogłam zrozumieć co.

szczytywanie biletów..(...)
                                              • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 21.11.11, 08:56
                                                he he
                                              • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 21.11.11, 08:58
                                                Boś niedokształcona. To jest odczytywanie zaczynając od góry (szczytu) biletu.
                                                • stefcia41 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 21.11.11, 09:01
                                                  No wiedziałam, ze coś jest nie w porządku . To ze mną było źle.
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 27.11.11, 06:41
                                                    Może to było "szczytowanie biletów".
                                                    Ale czy bilety tenteges? I czy szczytują? Czy są w ogóle bilety męskie i damskie?
                                                    I gdzie i jak one to robią?
                                                    Pytań wiele a odpowiedzi żadnej....
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 27.11.11, 06:42
                                                    ..gdzie czernina (albo gdzie nie gdzie czarnina)?
                                                    podroze.gazeta.pl/podroze/56,114158,10703467,Zsiadle_mleko,,6.html
                                                  • dzidzia_bojowa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 27.11.11, 07:53
                                                    Takiego maila dostałam wczoraj:
                                                    oczymaliśmy od pani przelew(...) dziękujemy
                                                  • old.bear Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 27.11.11, 08:04
                                                    big_grin
                                                    Że też mnie nikt nie chce przelewu zrobić ... buuuuu ...
                                                    Podziękuję na piśmie bez błędów smile
                                                  • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 27.11.11, 10:39
                                                    No - oczy mali i zoczyli, że dostali!
                                                  • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 27.11.11, 10:38
                                                    Bilet jest męski przecież - wkładasz go w dziurkę. Tam następuje szczytanie, czy jest to bilet godny obsługi i albo jest szczytowanie (takie żyt żyt) albo odmowa dostępu.
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 04.12.11, 15:32
                                                    Miglanc - wg. słownika gwary śląskiej - sprytny łobuz, cfaniak, człowiek inteligentny ale leniwy, spryciarz wykręcający się od pracy, nie rób
                                                    miglanc.bblog.pl/wpis,slowem;wprowadzenia;,372.html
                                                    Dobrze, że ten blog sprzed 5 lat miał tylko jeden wpis smile
                                                    "Nie rób" mnie rozbawił, w życiu bym nie wymyślił...
                                                  • dzidzia_bojowa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 04.12.11, 15:48
                                                    Nie rób i cfaniak:0big_grin
                                                  • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 04.12.11, 16:27
                                                    a po poznańsku nie rób to leser
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 04.12.11, 16:56
                                                    "Cfaniak" to chyba było specjalnie, dla żartu..
                                                    Bo jeśli nie sad
                                                  • niezmiennick Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 04.12.11, 16:57
                                                    Teraz się pisze cvvaniac.
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 10.12.11, 09:05
                                                    Haftowane maki i "Rzymskie wakacje" u Magdy Ges...IP: *.toya.net.pl
                                                    Gość: Pasikonik 09.12.11, 19:34 Odpowiedz cytującOdpowiedz
                                                    To wspaniałe!!!!! Byłem wczoraj w "Alegloria" w Wa-wie. W kuchni nie potrafią pokroić polędwicy, a z WC śmierdzi dworcowym kiblem. Na reszcie i u nas zapachnie wielkim światem!!!!
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,755,131413796,,Haftowane_maki_i_Rzymskie_wakacje_u_Magdy_Ges_.html?v=2
                                                    Piękne "na reszcie" w wykonaniu światowca co to BYWA smile
                                                  • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 10.12.11, 09:17
                                                    spacja mu szczeliła ot co
                                                    he he, Panzerna mogłaby dostarczyć sporo takich kwiatków z naszych ggadań wink
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 10.12.11, 15:02
                                                    Jasne. Szczeliło akurat w takim miejscusmile
                                                    A teraz może nie ortograf, ale redaktor Kali made in Łódź:
                                                    "Skradzione pieniądze funkcjonariusze znaleźć pod wycieraczką."
                                                    lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,10793570,Podawaly_sie_za_administracje_i_okradaly_starsze_osoby.html
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 28.12.11, 17:07
                                                    Moje ukochane w wykonaniu redachtora GW:
                                                    "Także receptę pacjent zrealizuje, ale nie wiadomo, ile zapłaci."
                                                    www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,10881467,_Mam_recepte_wypisana_w_2011__Co__jesli_pojde_z_nia.html?lokale=lodz
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 17.02.12, 08:49
                                                    Chciałam zaczerpnąć świeżego powietrza, a obecni w budynku musieli opatrzenie zinterpretować moje zachowanie.
                                                    media.wp.pl/kat,1022943,wid,14260875,wiadomosc.html
                                                    Pomijam literówkę, pewnie autor chciał napisać "opatrznie" smile
                                                  • ewa9717 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 17.02.12, 10:15
                                                    No bo jak pokazały ostatnie wydarzenia w kraju, opatrzność przy zaczerpywaniu przez niektórych (a zwłaszcza przez niektóre) powietrza powinna czuwać. Czyli wsio gra wink
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 18.02.12, 13:48
                                                    Wężykiem? smile
                                                    Czy grubą trzcionką? wink
                                                  • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 18.02.12, 15:06
                                                    widzieli w necie kota paczacza to teraz uważają żeby nie zrobić byka opaczacza
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 18.02.12, 15:40
                                                    Co ciekawe - "ja pacze" ma już swoją stronę:
                                                    pacze.pl/
                                                    A Gliwice co na to? Będę grau w gre itd. smile
                                                  • ewa9717 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 18.02.12, 16:08
                                                    E tam, trzkawki ino bez to doznałam.
                                                  • prozaic Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 19.02.12, 12:22
                                                    "ktury bili był weduk was lepszy i ładniejszy ? z pirszej seri czy po zmianie aktora bo mi siem podobali oba ale ten był ładny co w pirszej" - z forum filmweb.pl

To chyba nie jest naprawdę?!
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.02.12, 16:33
                                                    Redaktor ak o grajku Małeckim, GW, strona główna:
                                                    "ma nawet wytatułowaną podobiznę papieża."
                                                    www.sport.pl/sport-krakow/56,115698,11178260,Sierpien_2011___papiez_na_koszulce,,7.html#galeria
                                                  • dzidzia_bojowa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 20.02.12, 16:39
                                                    Nie ma czegoś takiego jak tatułaż? No pacz! Człowiek óczy się całe rzycie.

Pewnie piłkę na ałt także wybijasmile A może tagże? Gupia jush jestem od tegosmile
                                                  • dzidzia_bojowa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 21.02.12, 06:34
                                                    Dziś rano poraził mnie taki tytuł na gazecie:
                                                    Gdzie wielu grzeszy, nikogo nie każą - dziś ostatki.
                                                    wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,11189351,Gdzie_wielu_grzeszy__nikogo_nie_kaza___dzis_ostatki.html
                                                    Być może błąd zostanie poprawiony więc kopiuję ku pamięcismile
                                                  • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 21.02.12, 08:16
                                                    porażające
                                                    a miały być tylko te najlepsze, najsubtelniejsze błędy a co robić jak redachtory takie prostackie robią
                                                    wczoraj w tivi słyszałam jak pani coś mówiła o piłkarzach na murawie, wyleciało mi z głowy dokładnie co ale to było coś w stylu "drużyna wyszli na boisko"
                                                    flaki się wywracają
                                                  • tojabogdan Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 21.02.12, 19:09
                                                    tygrysgreen napisała:

...flaki się wywracają
                                                    i musk staje!
                                                    Taki właśnie musk spotkałem w oryginale, a chłopak, który to napisał, tłumaczył się, że jest ze fś, był rzeczywiście ze wsi, ale to niczego nie tłumaczyło, obrażając nawet mieszkańców fś
                                                  • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 21.02.12, 21:36
                                                    tyle że ja pamiętam reżimową okropną kłamliwą tivi, której prezenterów pani psorka kazała nam uważnie słuchać jako wzór poprawnej polszczyzny
                                                    to se ne wrati
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 22.02.12, 07:45
                                                    Redaktor Bartosz Sendrowicz, Gazeta Praca:
                                                    "Chodź zdrowy rozsądek podpowiada, że absolutnie nie, praktyka wskazuje coś zupełnie innego."
                                                    gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90443,11200401,L4_z_powodu_grypy__Nie_w_Polsce.html
                                                    Prawda że aż nie do wiary???
                                                  • prozaic Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.02.12, 08:27
                                                    Wyjątek z rozmowy w portalu niedajmysie.pl
                                                    cyt:
                                                    W zakładce "użytkownicy w sprawie" jest 15 osób. Może warto zrobić jakąś sądem kto jest za tym pozwem zbiorowym ? albo jak to to to czy ma inny pomysł (współny list do UKOiKu albo jakiejś innej istytucji) ?

Trochę trwało nim zrozumiałem, iż autorowi chodziło o zrobienie SONDY. Zwłaszcza, iż kontekst jednak w jakiś sposób do sądu pasuje.
                                                  • ewa9717 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 29.02.12, 09:04
                                                    kapitan_marchewa napisał:

> Prawda że aż nie do wiary???
                                                    Jakie nie do wiary, skoro SAM KOMPUTER WIELKI nie podkreślił? wink
                                                  • kapitan_marchewa Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 02.03.12, 10:43
                                                    ...nie wiem z kąt takie tytuły u pismaków...
                                                    moto.wp.pl/kat,45754,page,4,title,Jak-otworzyc-auto-bez-kluczyka,wid,14297244,wiadomosc.html
                                                    Chyba już było, ale jest wyjątkowo śliczne smile
                                                  • ewa9717 Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 02.03.12, 13:33
                                                    kapitan_marchewa napisał:

> ...nie wiem z kąt takie tytuły u pismaków...
                                                    Jak to? Każdy wie skąd: z kąta albo z konta wink
                                                  • m_finka Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 03.03.12, 13:31
                                                    Ja to bardziej czytam niż piszę, ale tym razem MUSZĘ!
                                                    Cytuję: Równouprawnienie nie odnosi się tylko do
                                                    płacenia za siebie... termin ten jest bardzo wygodny dla skapców,
                                                    przez co na ambicje dziewczyną wjezdzają. NIE DAJCE SIĘ
                                                    znalezione TUTAJ
                                                    A dawno temu widziałam PILNIK TRUKONTNY (na liście zakupów pewnego młodego człowieka, figurowały tam również ŚRUPKI)
                                                    Dziękuję za uwagę i pozdrawiam smile
                                                  • tygrysgreen Re: Błędy ortograficzne - tylko najlepsze 03.03.12, 16:41
                                                    pilnik trukontny przebił nawet kłutki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka