Dodaj do ulubionych

Ale wieś..

23.07.11, 16:03
Ktoś podobno komuś coś zrobił po sąsiedzku, była policja, ktoś strzelał niby do policji, podobno coś jeszcze, podobno.. Cała ulica się zleciała, komentarze do tej pory. Ale wieś..Żeby tylko mohery, ale normalni(wykształceni z dużego miasta) też lecieli jak idioci do tłumu gapiów..
Też tak lecicie na zawołanie? A jak komuś nogę utnie to trza koniecznie zobaczyć?
Obserwuj wątek
    • tetika Re: Ale wieś.. 23.07.11, 16:26
      Pewnie bym podeszla zobaczyc , chwile postala jakbym akurat szla. Ale leciesz specjalnie? chyba by mi sie nie chcialo.Jeszcze moze jakby tam niebezpiecznie jak piszesz bylo uncertain to juz calkiem wcale nie.
      • kapitan_marchewa Re: Ale wieś.. 23.07.11, 16:42
        Ja nie leciałem, ale pół ulicy a jakże..
        • ewa9717 Re: Ale wieś.. 23.07.11, 16:54
          W pierwszej chwili chciałam ci przyznac rację, ale... Chyba lepiej, że lecą, niż mieliby ignorować (lub udawać, że nie widzą) bez względu na to, co się dzieje?
          • tetika Re: Ale wieś.. 23.07.11, 16:56
            tez mi ewcia to przeszlo przez glowe.ale z drugiej strony jak juz widac tlum to znaczy ze ktos sie zainteresowal i odpowiednie sluzby sa zawiadomione. Podejsc spojrzec i isc dalej jak pomoc nie moge.
            • kapitan_marchewa Re: Ale wieś.. 23.07.11, 17:10
              Czyli byście lecieli, jak pszczoły do miodu albo ćmy do światła.. Bo coś się dzieje i trzeba zobaczyć, przepychać się bo krew, ojej ile krwi.. Pan się przesunie, ojej krew..Pani Zosiu, krew była, pani widziała? Pani Jadziu, niech pani nie zasłania, gdzie ta krew?
              • tetika Re: Ale wieś.. 23.07.11, 17:11
                jestem pielegniarka , wiec tylko z racji obowiazkow zawodowych krew mnie interesuje. Dla samego gapienia sie raczej wcale nie.
                • ewa9717 Re: Ale wieś.. 23.07.11, 17:23
                  Nie, nie leciałabym jak ćma do światła i zazwyczaj nie latam. Skoro był tłum, mnie już nie trzeba, ale pisałam o sytuacji, kiedy coś jest nie tak, a wszyscy udają ęteligętnych i dyskretnych, bo to przecież "tylko" jakaś sprawa rodzinna itp.
                  A reraz pomyśł, ile razy ignoruje się awantury za scianą (a potem się dziwimy, że np. zakatowano dziecko), leżącego gdzieś sponiewieranego pijaka (a czasem się okazuje, że wcale nie pijak, że np. zawał, a zresztą moze i pijaka warto by próbować ratować?), dzieciaka, który upadł i coś sobie zrobił (no bo na pewno w pobliżu są jego bliscy, ktoś zawsze pomoże) i tak dalej, i tak dalej. Może ta ciekawość nie do końca zła i wsiowa, wierzę, że w tłumie najbardziej bezmyślnych gapiów znajdzie się ktoś, od kogo wyjdzie pierwszy impuls, żeby jednak pomóc.
                • kapitan_marchewa Re: Ale wieś.. 23.07.11, 17:26
                  I to jest właściwe podejście..
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Ale wieś.. 23.07.11, 18:36
      No tak se myślę, że jakby komuś nogę utło, to w niewielki tłum bym się jednak mieszała, tak na wszelki wypadek, gdyby nikt inny pomocy nie umiał udzielić...
      • kapitan_marchewa Re: Ale wieś.. 23.07.11, 18:58
        Ja bym taką nogę profesjonalnie opatrzył, gapiów odsunął
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Ale wieś.. 23.07.11, 19:02
          no tak, to jest następne wydarzenie w tym ciągu
    • kaga9 Re: Ale wieś.. 23.07.11, 19:41
      Nie, nie poleciałabym. Z balkonu miałabym lepszy widoktongue_out

A serio -jeśli coś się dzieje, a ja muszę przejść obok, to zwalniam i zerkam, ale nie zatrzymuję się ani nie gapię. Bo nie chciałabym, żeby gapili się, gdybym TO JA tam leżała. O.
    • finka9 Re: Ale wieś.. 23.07.11, 20:43
      kapitan_marchewa napisał:

> Ktoś podobno komuś coś zrobił po sąsiedzku, była policja, ktoś strzelał niby do
      > policji, podobno coś jeszcze, podobno.. Cała ulica się zleciała, komentarze do
      > tej pory. Ale wieś..Żeby tylko mohery, ale normalni(wykształceni z dużego mias
      > ta) też lecieli jak idioci do tłumu gapiów..
      > Też tak lecicie na zawołanie? A jak komuś nogę utnie to trza koniecznie zobaczy
      > ć?

Psychologia tłumu.wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka