27.01.14, 08:15
...najpierw trochę chleba a nie igrzysk ?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15341694,Krakow_chce_igrzysk_w_2022_i_dlatego_powalczy_o_metro.html?lokale=lodz#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • skuter44 Re: Może ... 27.01.14, 08:27
      Metro . To rozumiem. Jest potrzebne dla mieszkańców i turystów. A Olimpiada ? Na 1 miesiąc zabawy trzeba wyłożyć kilkanaście mld zł i na zbędne na co dzień obiekty. To zupełnie nieracjonalne pomysły.

A metro. Ułatwia zwiedzanie miasta. W krótkim czasie można by więcej zwiedzić. Można też dojechać do Krakowa samochodem . Zostawić samochód przy stacji końcowej, nie pchać się do centrum. Tak samo mieszkańcy Krakowa nie pchali by się samochodami do pracy w centrum.

Jestem ZA .
    • zed-is-dead Re: Może ... 27.01.14, 08:31
      Sztokholmu nie stać - Kraków stać.
      Chociaż z drugiej strony - widziałem wywiad z Majchrowskim, w którym mówił, że Kraków jest notorycznie pomijany w projektach remontów/inwestycji komunikacyjnych realizowanych przez GDDKiA - forowane są Warszawa, Gdańsk i Wrocław. Być może to jest sposób na waadzę centralną? Podstawićpod ścianą i szantażować blamażem?
      Jeśliby ta szopka doszła do skutku - to ja mam nadzieję, że w końcu zostanie wyremontowana linia kolejowa Katowice-Kraków, na której pociągi kursują około pół godziny dłużej, niż przed wojną i około godziny dłużej, niżw latach 70-tych XX wieku.
      Dzięki takiemu stanowi rzeczy Stalexport zarządzający katowicko-krakowskim odcinkiem autostrady A-4 moze spać i nic nie robić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka