Dodaj do ulubionych

Niewierny satyryk

13.09.14, 10:56
Różne cuda się dzieją.
Powszechnie niewierni na starość nawracają się.
Chcą sobie przedłożyć życie doczesne na rajskie.

A tu p. Tym dostał olśnienia i coś takiego wypisuje: wink, smile

"Gdy się urodziłem, a było to jeszcze przed wojną, Polska miała Kościół katolicki. Dziś Kościół katolicki ma Polskę" - punktuje teraz Tym w "Polityce".
Ale jeśli już mowa o ideologizacji, to przez nią Tym rozumie "wciskanie do głowy opowieści, że pewna kobieta dwa tysiące lat temu urodziła dziecko, choć była dziewicą, bo zapłodnił ją Duch Święty, a potem została wzięta do nieba, gdzie do dziś przebywa żywa, cała, zdrowa i szczęśliwa".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16505611.html#TRrel_nc_SST
Obserwuj wątek
    • old.bear Re: Niewierny satyryk 13.09.14, 19:02
      Podpisuję się obiema rękami pod tekstem Tyma.
    • balamuk Re: Niewierny satyryk 13.09.14, 20:12
      Ale Tym raczej nie musiał olśnienia doznawać, nie po raz pierwszy narzeka na ten temat, o: www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1577029,1,pies-czyli-kot.read
      • wirujacypunkt Re: Niewierny satyryk 13.09.14, 21:12
        Tym racje ma.
      • skuter46 Re: Niewierny satyryk 16.09.14, 21:01
        Nie obserwowałem dokładnie jego twórczości. Pamiętam, że zawsze krytykował rządzących.
        Stąd moje słowo o "olśnieniu".
    • tojabogdan w naszym wolnym światopoglądowo kraju 14.09.14, 21:38
      Dziwne, że za takie teksty nie spalono go jeszcze na stosie. Jeśli nie dosłownie, to przynajmniej w przenośni. Bo werbalizowanie publiczne tego, co mówi tzw. zdrowy rozsądek, jest u nas bardzo niebezpieczne
      • wirujacypunkt Re: w naszym wolnym światopoglądowo kraju 16.09.14, 16:33
        Poczekaj, jak PiS dojdzie do władzy, to za takie teksty na początek będą łamać kołem, a później na galery wyślą sad
        W każdym razie kara będzie dotkliwa.
        • ewa9717 Re: w naszym wolnym światopoglądowo kraju 16.09.14, 19:54
          O, na pewno wink
          Tym od lat pisze świetne felietony, u mnie jest zaraz po panu Stommie.
          • balamuk Re: w naszym wolnym światopoglądowo kraju 17.09.14, 16:53
            Uhm. Dlatego Sommę porwie komando facetów w czerni i przywiezie do jedynie słusznej ojczyzny w celu przykładnej resocjalizacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka