old.bear 18.10.14, 06:16 wyborcza.pl/1,75478,16820717,Urzednicy_na_wojnie_z_samotna_matka__Mimo_opinii_ministerstwa.html#MT Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czuk1 Re: Bez komentarza 18.10.14, 08:56 Potrzebny jest jeden człowiek , który to przeczyta i "postawi sprawę na nogach", przerwie obłędne decyzje. Odpowiedz Link
old.bear Re: Bez komentarza 18.10.14, 18:30 Jeden człowiek ? Czyli kto ? Bo biurwa w urzędzie ma za nic stanowisko ministerstwa. I najgorsze że nikt takiej biurwie nic nie może zrobić. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Bez komentarza 18.10.14, 19:10 Misiowi. Sędziowie - w ramach kasacji. Sprawa jest wyjątkowa , powinna być rozpatrzona poza kolejnością. Na podstawie tej sprawy nietypowej, skomplikowanej, trudnej do rozstrzygnięcia nie można oceniać wszystkich urzedników. Odpowiedz Link
old.bear Re: Bez komentarza 18.10.14, 20:30 Czuk, jaka skomplikowana sprawa ? Wszak wykładnia Ministerstwa jest jednoznaczna. To biurwa ma swoje widzimisię. A sędziowie ? Czuk, sam wiesz jak działa u nas wymiar "sprawiedliwości" Odpowiedz Link
czuk1 Re: Bez komentarza 18.10.14, 22:13 Ale praktycznie, sądowe sprawy wstrzymują jakoś działania urzędników, którzy (by unikać podejmowania decyzji) czekają na wyroki sądowe. Dlatego, tak napisałem... że najlepsze było by przyspieszenie rozstrzygnięcia sądowego. Odpowiedz Link
old.bear Re: Bez komentarza 19.10.14, 07:37 Wczoraj słyszałem w radio ile tysięcy spraw rocznie przybywa w sądach. Wymiar sprawiedliwości, pomijając inne kwestie, jest niewydolny. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Bez komentarza 19.10.14, 22:15 Przy aktualnych procedurach ?! Nie ma szans na poprawę stanu instytucji wymiaru sprawiedliwości i jakości ich funkcjonowania. Odpowiedz Link
old.bear Re: Bez komentarza 20.10.14, 06:12 No właśnie ... . Tyko radykalne zmiany coś mogą coś zmienić w naszym kraju. Ale zwolenników rewolucji jak na lekarstwo ... Odpowiedz Link
czuk1 Re: Bez komentarza 20.10.14, 08:23 Niestety .... a życie się toczy. Jadę asystować przy zdejmowaniu eternitu. Mam problem - maseczka czy nie. Odpowiedz Link
czuk1 Re: Bez komentarza 20.10.14, 22:10 Zarówno robotnicy , jak i my "ich otoczenie" maseczek nie stosowaliśmy. Trzymaliśmy się jedynie z dala , Kilkanaście, kilkadziesiąt metrów. Padał trochę deszcz + wilgotność ponad 80 %. Odpowiedz Link