Dodaj do ulubionych

Szóste przykazanie

11.03.15, 19:49
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17552882,Reklama_grzechu.html#Czolka3Img
Ja już się zupełnie pogubiłam. Ta notka jest pisana z punktu widzenia osoby wierzącej - i wcale mi to nie przeszkadza, niech sobie pisze. Ale kiedy czytam Oczywiście nie chodzi o bagatelizowanie problemu. Kościół powinien przypominać o prawdzie, którą głosi od lat. Konkubinat jest grzechem i należy z nim zerwać i dotyczy to przestrzeni publicznej, to czuję się zbita z pantałyku. Pojęcie grzechu uważam za element swoistego folkloru, a cudzołóstwo (w sensie związków pozamałżeńskich, a nie żony bliźniego swego) zupełnie mi nie przeszkadza. Po prostu nie wiem, jak coś takiego zakwalifikować, nie podoba mi sie i już...
Obserwuj wątek
    • ewa9717 Re: Szóste przykazanie 11.03.15, 23:27
      Balamuku młody i naiwny wink
      Nadal uważam, że polski Kk za sprawą naziemnego personelu PanaB. najcelniej sobie strzela w stopę wink
      • balamuk Re: Szóste przykazanie 12.03.15, 12:04
        No nie, ja tu się taplam w programowym dyzguście, a ona mi humor poprawia. wink
        Swoją drogą - kiedy miniony ustrój poszedł precz, wydawało się, że hasło "im gorzej, tym lepiej" straciło rację bytu. No i guzik.
        • kapitan_marchewa Re: Szóste przykazanie 22.03.15, 05:04
          Pod tą notką pierwszy i całkiem celny komentarz/kontrapunkt: "Definicja księdza
          Facet do którego wszyscy mówią ojcze oprócz jego własnych dzieci, które mówią do niego wujku"
          I co ciekawe - billboard niby w Gdańsku, ale na ul. Toruńskiej, a ksiądz prowodyr nazywa się Drąg smile
          W serialu Dom ktoś by pewnie spytał: "mówi to panu coś?" wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka